Jag är en mediahora... fan också.

Ok, jag prövade något som heter gästblogga. Hon jag skrev till blev helt psychoglad och vill att jag ska skriva mer. Har inte en jävla aning om vad jag skulle skriva, det blev lite hat emot Ronald... Ronald McDonald är ett as helt enkelt.

Anna

Åka som turist på handelsfartyg?

Ok, har hittat en sida som erbjuder vanligt folk att åka med som turist på riktiga handelsfartyg. Själv vet jag ju hur verkligheten är och hade inte på någe vis gjort det. Hittar inga svenska båtar att åka ut med, jag hade åtminstone haft det som krav.

Dom skriver att det är internationell besättning vilket innebär en då säkert lågavlönad besättning i form av polacker, filipiner, ryssar, indier eller afrikaner. Dom kan säkert vara riktigt trevliga men dom tvingas vara ombord i upp till 8 månader, om inte mer.

Vid typ tre månader är dom redan skitless, vid åtta? Har seglat med filipiner som varit ute så länge. Har skräckhistorier som får vem som helst att tvärvägra gå på en båt med filipiner. Jag är inte rasist här, jag vet bara vad som händer i huvudet efter en lång tid ombord...

Säkert en trevlig grej för pensionerade sjömän som vet hur det redan är. Skulle dock rekomendera att kolla upp mera om folket ombord innan någon beger sig iväg på en längre färd. Mitt ute på Atlanten kan mycket hända. Och om kaptens ord är lag, vad händer då om kapten är full?

Här är sidan:

Att resa med handelsfartyg.

Farsan körde ner i diket, for real.

Vi snackar minnen jag och min bror. Kommer ihåg när han pratade med pappa i telefonen samtidigt som pappa körde bil, efter tag så sa pappa till brorsan att han körde ner i diket.

Då ringde han mig lite oroligt:

- Tjena Martin.
- Tja.
- Du ehh, jag snacka med farsan nyss.
- Ok.
- Sen så typ sa han att han körde ner i diket.
- Va?!
- Jo, han typ. Oj, jag kör visst ner i diket nu, och så bara ett klick.
- Shit, svarar han inte nu då?
- Nej, det är upptaget. Detta var ca 10 min sen. Börjar fan bli lite orolig.
- Oj, ska vi ringa nån? Typ, 112 ringer man va?
- Jo eller nja..
- Vi skiter i det. Meck ju.
- Ja, nog bäst att låta det rida ut liksom.
- Mmm...