Åka som turist på handelsfartyg?

Ok, har hittat en sida som erbjuder vanligt folk att åka med som turist på riktiga handelsfartyg. Själv vet jag ju hur verkligheten är och hade inte på någe vis gjort det. Hittar inga svenska båtar att åka ut med, jag hade åtminstone haft det som krav.

Dom skriver att det är internationell besättning vilket innebär en då säkert lågavlönad besättning i form av polacker, filipiner, ryssar, indier eller afrikaner. Dom kan säkert vara riktigt trevliga men dom tvingas vara ombord i upp till 8 månader, om inte mer.

Vid typ tre månader är dom redan skitless, vid åtta? Har seglat med filipiner som varit ute så länge. Har skräckhistorier som får vem som helst att tvärvägra gå på en båt med filipiner. Jag är inte rasist här, jag vet bara vad som händer i huvudet efter en lång tid ombord...

Säkert en trevlig grej för pensionerade sjömän som vet hur det redan är. Skulle dock rekomendera att kolla upp mera om folket ombord innan någon beger sig iväg på en längre färd. Mitt ute på Atlanten kan mycket hända. Och om kaptens ord är lag, vad händer då om kapten är full?

Här är sidan:

Att resa med handelsfartyg.
#1 - - densan:

läste att du ville ha synonymer till penis;) here you go: kuk, köttrulle (haha), snopp, pillefjong, balle, batong, bubbakluban, anakonda, allan i brallan, baguette, ballefjong, bamse, snoken, dicken, draken, chefen, fjong, generalen, gurkan, "han där nere", klubban, kärlekstav, köttflöjt, ormen, tredje benet prinskorv, pillesnopp, petter-nicklas, snabeln, snorre, slang, stake, stålis, stocken.

varsågod :)

#2 - - densan:

svar: hehe jo men då är det ju lite lättare att köpa en vanlig knatch bara ;)

#3 - - densan:

så du har varit i amsterdam?:D blir avis.. vad gjorde du för nått roligt där då?

hehe det jag sa.. knatch = liten bit hasch

#4 - - Anna:

NEJ, jag är singel! En kompis kallade sin för Olsson.

#5 - - Anna:

Ja, det är organiserat. Jag är dock lite ... rädd av mig, får väl fundera ett tag till... men volontär = najs.

#6 - - Anna:

var bor du?

#7 - - Anna:

jag bor i tyresö, varför bor du ingenstans?
vart ska du resa?

har du msn?

#8 - - Kapten:

Tack Martin för den!
Inte visste jag att jag hade en tvårumssvit med salong. Känns genast lyxigare att jobba ombord.

#9 - - Martin (sjömansbloggen):

Ja, dom smörar på lite väl. Låter som om man aldrig vill göra något annat än att bara hänga på båten.

Man kan läsa, och ehh, läsa, sen kan man äta lite mat. Typ spela skitgubbe, sen läsa lite till... Snart har dom väl erbjudande för att sova i valfritt svenskt fängelse!

#10 - - MaDeLiÑo:

vafan! den där Anna konkurrerar med mig om ditt intresse. dags o ta till bloghacking? eller så får du välja. anna eller den förtjusande madeliño! du förlorar mig för alltid, martin... snyft.