Komododrakar. Ytterligare en lite skit utan naturliga fiender.Vi sitter på en liten båt tillsammans med fyra andra stockholmare och en kanadensare. Det är morgon och vi ska till ön Rinca där vi nu ska få träffa dessa omtalade Komodo drakar. Det finns två öar med drakar på. Komodo och Rinca. Tydligen så ska Rinca vara en lite mera "wild" experience.

Det första vi möts av är några skrattande guider som pekar upp mot en blodstänkt vägg och skryter om hur en Ranger blev attackerad för två veckor sedan.

- Haha.... he..he... did he die?
- ALMOST!!! HAHAHAHAHAHAHA!!!!Värsta interna skämtet det här med draken verkade det som. Klart man ehh, värjer av en liten attack sådär med höften. Klarar väl vem som helst? Killen flögs till Bali och överlevde.

Vi såg genast drakar. Det låg flera stycken paddor under deras kök och väntade på matrester. "Dessa rör vi aldrig" förklara guiden och kryper närmre. Sen kom den lilla briefingen inför en tvåtimmars promenad. Nu börjar det intressanta. Det finns över 1000 stycken drakar på ön. Dom äter en gång i månaden. Det betyder att drakar attackerar och dödar något flera gånger om dagen.


En av dom feta under restaurangen. 3 meter...


I mitt stilla sinne så tänker jag att om man nu ska vandra omkring rätt inne i drakens jaktmarker. Då kanske man har beväpnat sig med någon form av avancerat vapen? Förslagsvis pistol. Till och med när mannen levde i grottor så fattade vi poängen med vapen vars syfte var att penetrera hud:

- If dragon attack I will use this!!! --The Ranger höjer stolt armen högt ovanför huvudet...--

En... träpinne.


Här ser vi Martin hållandes i dödens pinne. Man kan verkligen känna hur fullständigt livsfarlig pinnen är. Bara att veva och saker ba faller ihop tydligen.


- And how exactly will you use this... sti...
- Like this!! --Killen börjar veva runt pinnen lite framför sin grupp turister. Här började jag faktiskt bli lite orolig.--
- And if the stick dont really work as you suggest?
- We run.
- Okey...
- we run fast and zig zag. If that dont work we run up tree.

18 km h sick sack i djungel? En ny OS gren helt enkelt.


Guiden och the stick of death. Svårt att inte se hård ut utan detta överlägsa vapen.

Rätt i djungel och stäpper med högt gräs och en timme senare så stannar guiden upp och pekar 3 meter ifrån oss.
Står och filmar den lite. Helt ärligt så kom lite kiss faktiskt. Det vi gör är att gå rakt ut i en stäpp utan stig och sätter oss ner. Fullständigt idiotiskt egentligen. Guiden berättar att det inte är helt ovanligt att en drake får vittring på turisterna och attackerar lite.

Attack a little? What the fuck?

Guiden sa till oss att stå blick stilla för den hade fått syn på oss och var nyfiken. Kan lätt säga att om den var hungrig hade den klippt någon av oss direkt. ÄVEN efter att guiden bestämt tog ett extra kliv framåt och vevade lite lätt med pinnen...

Kan starkt rekomendera att ta en visit till dessa trakter och se draken. Finns ju inte så många platser på jorden man kan göra det.


Labuan Bajo, Flores, Indonesien.

Kommentarer
Postat av: maya

Ta det lugnt med dessa drakar...

2009-04-04 @ 20:05:14
URL: http://mayahataichanok.blogg.se/
Postat av: Tomas

Respekt... tackar för inblicken här, kul att se å läsa!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!