Radio Gotland

Var med i radio nyss på radio Gotland mellan 8:50 och 9:00 ungefär. Vet inte riktigt hur man hittar det direkt men någonstans sparas det tror jag. Det ska bokas in en längre session till nästa vecka också.

Väntade ut stormen.

I tre dygn lagade vi mat så här och väntade. Rätt najs känsla att vänta ut stormen så här. Maggi blev nog rätt trött på mig för jag gick väl in i något slags äventyrsmani. Så fort jag skulle gå ut var det ett uppdrag. Sen skrev jag logbok över hur mycket mat det var kvar, rapporterade uppdrag slutfört efter ha förstärkt tältet med extra presenning och gjorde kullerbyttor med vattenflaskorna ute i gräset när jag hämtade mera proviant. Eftersom jag också har skägg nu så rättade jag Maggi varje gång hon så mitt namn. När Martin har skägg och sover i tält heter jag inte bara Martin utan - konstpaus - Martin the rough and rugged!! Sägs givetvis med mörk amerikansk filmdialekt... duh.

Efter eldförbudet kommer regn...

Vi gjorde upp en öppen eld framför ett stenbrott som blivit en mindre insjö för några dagar sen. Då kom andra svenskar och påpekade att dom minsann också observerade det extremt varma vädret. Wow! Svarar vi och känner i gräset, det var det visst och berömmer hans noggranna observation. Mannen blir irriterad för jag slänger på en pinne till mitt framför ögonen på honom. Börjar det brinna så eldar ni upp hela Öland ryter mannen till och rycker lite ängsligt i skjortkanten. Jag sätter på min kastrull och tittar ut över vattnet, en sur gubbe ödslar jag föga energi åt. Om det börjar brinna så vet jag vilka ni är, säger surkålet och börjar gå därifrån. Jag fortsätter mina tankar på samma tema. Vilket straff får man om du eldar upp hela Öland? Tänk att stå i rättegångssalen och erkänna att din plan om att få till ett par schyssta marschmallows spårade ur lite. Att veta att Öland brann så mycket att marken sänktes två decimeter, så Östersjön spolade över hela skiten. Att bron går ner i vattnet och endast några kvadratmeter av alvaret kan skymtas. Vad många krukor och tavlor det skulle flyta runt för det är det enda folk sysslar med här känns det som. Just nu behöver man inte tänka på det, för just nu kissar målnen på oss. Vi ligger utanför Färjestaden och väntar ut det. Ska börja skriva ner några roliga listor över resan som jag ska använda i radio Gotland nu.