Den andra vågen.

När en man och en kvinna grälar så skenar hormonerna iväg. Det första som händer när vi blir arga rent allmänt är att vårat logiska tänkande slås ut och vi börjar göra saker utan att tänka oss för.

Män handlar utan att tänka sig för och kvinnor talar utan att tänka sig för. En anledning till att det är flest män som sitter i fängelse och flest kvinnor som går i någon form av terapi.

När vi sedan grälar och vi lyckas lösa den faktiska orsaken som började den lilla dispyten så går mäns hormontillstånd tillbaka till det "normala" mycket snabbare än kvinnans. Kvinnan går omkring och stör sig på småsaker mannen har då för sig precis efter samtalet medan mannen återgår till någon annan syssla.

Detta är en av anledningarna till att det 'andra' grälet alltid blir större än det första. Kvinnan tror fortfarande att mannen är lika irriterad och arg som henne. Kvinnan drar då helt plötsligt upp något gammalt från förhistorien för mannen och han fattar nada.

Kvinnans humör blir ännu häftigare nu när hon också upptäcker att mannen totalt inte reagerar på hennes nya inlägg i debatten om 'tills döden skiljer oss åt'. Varför? Mannen anser att grälet är slut och har inte en aning varför hon inte lugnat ner sig på samma tid som han.

Alla nickar instämmande... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!