Fisleken

Det startade med att eleven ombord kom in i mitt hytt och släppte av fyra ljudliga fjärtar.

- Haha, nu ÄGER jag din hytt!
- Va? Näää!
- Jo om man fiser ljudligt tre gånger på ett område med ett vittne så äger man.
- Va? Det har jag aldrig hört förut? Hmm... Detta måste utvecklas så det blir rättvist.

Vi har utvecklat ett regelsystem för Dö Fart GEJM!

* Först delar man in områdena som man kan 'äga' med tydliga gränser. Vi var ombord på en båt så det blev till exempel manskapets mäss, bryggan, aktra sjappet, babords tankdäck och trapphuset mm...
* Man äger redan sin egen hytt men den kan givetvis också bli ägd.
* Fisarna måste vara ljudliga och med ett vittne.(Inga smygfisar här inte!)
* Lukten spelar ingen roll, men vittnet visar dålig stil om han inte stannar kvar och lyssnar på fisarna.
* Alla områdena förutom din hytt är neutrala från början.
* Vi diskuterade om man kunde äga varandra men slopade den idén efter att eleven försökte äga en filipin ombord som missförstod grejen lite...kulturkrock kan man kalla det...

Ok här är grundprincipen:

Säg att du pruttar ljudligt med ett vittne i till exempel skitmässen. Nu äger du skitmässen. Om någon ska kunna ta över din ägodel kan han/hon göra det på två sätt. Antingen drar han/hon av fyra eller fler ljudliga på raken i det ägda området då äger man direkt. Det eller så drar man av tre st för först neuatralisera området. Därefter kan vem som helst komma in och claima området igen.

Reglerna måste hela tiden finslipas. Hur långa får pauserna emellan pruttarna vara för att dom ska godkännas är en ständigt återkommande fråga jag får.

Vissa områden har mera status och detta måste röstas fram. Sen att ha kapten som vittne är grymt mycket status! Speciellt om det följs med en språngmarsch och kanske en najs liten utskällning!

Förvånansvärt många ombord var med i denna blodiga lek. Folk brottades vilt för att försvara vissa områden när man såg någon komma springandes med handen för prutten. Stilpoäng delades ut om man gjorde det i form av superman, kossackdans eller bävernäve mot vittnet.

Utomhus var det desto svårare för dom var tvunget till att vara riktigt högljudda. Risken fanns att det blev en såkallad "shart"(shit+fart) men det hejdade inte många ifrån att ta över vissa nyckelområden. Det ryktades t om om att båtsman en gång delade ut en 20 mins rast till någon som råkade släppa en "shart". Respekt.

Det var jag som förde protokollet på den båten och minns mina glansdagar när jag stolt gick in och ägde befälsmässen!

Du vet att du är man om du i sällskap med ditt kompisgäng förannonserar dina fjärtar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!