Min bror har något otalt med mazariner...

Min bror har varit bagare en gång i tiden och det verkar sitta kvar i blodet länge. Varje gång vi går på ett fik så stirrar han länge länge på alla bakelser som finns innanför glaset. Fingrarna glider sakta över princess bakelser, kanelbullar, nötkakor och ögonen ser kritiskt efter varenda liten felaktig detalj.

Om servitriserna är smarta när dom ser en person ägna en kvart till att observera bakelserna innan han beställer, en person som frågar om alltifrån exakt tid då dom bakades och om han får peta på saken innan han betalar. Då serverar dom väl också den bästa kakan i huset? Eller?

Ibland gör dom inte det. Det är skitkul.

image434

Detta är en bild ifrån när vi precis ätit en lunch och beställde en fika på det. Jag fick en mazarin, en dålig mazarin...

Jag tar en tugga.

- Uj, shit den här var nog lite väl gammal. Hård och inte alls god.
- Hård? Äcklig? Brorsans ögon blir helt svarta.
Jag tar en liten tugga till

- Ja, nej usch. Va synd...
- Synd! Ge hit! Brorsan roffar åt sig mazarinen.
-
Åh, herregud...den är ju helt smulig. Och den är ju hård! Hmm, gammal, hård måste dissekera ännu mera. Martin du skulle inte ha den längre va? Tittar upp och stirrar mig rätt i ögonen. Lite som en galen forskare som experimenterar med döda djur eller nåt.
- Nej då, ta den du.

Brorsan börjar febrilt plocka isär den stackars lilla kakan. Han till och med smakar på skiten. Han alltså hatar smaken av mazarin men bara måste provsmaka för att se om det är tre eller fler fel på kakan. Är det tre eller fler fel på en kaka min bror betalat pengar för...då jävlar.

- Nej fy fan va äckligt! Brorsan samlar genast ihop varenda liten smula och lägger det i sin kupade han.
- Detta håller inte, dom försöker lura oss. Dom har gamla varor och vill suga pengarna ut ur oss vanligt hederligt folk. Skepnaden på hans ögon övergår till brinnande små eldklot.

Brorsan ställer sig upp med en liten gegga av gammal mazarin i handen. Han mumlar något om konspiration och att man ska bekämpa den på grundnivå. Han vänder sig snabbt om och tar sikte mot servitriserna.

En av servitriserna faktiskt anade oråd och gick därifrån. Det står då kvar en stackars liten flicka på 16 år som måste vakta kassan. Jag tyckte synd om flickan när jag såg min bror stöta i axlar, vräka undan stolar och sakta höja den lilla geggan ovanför huvudet allteftersom han närmade sig disken.

Brorsan blir 'the baker from hell' när han får dålig kvalité på sina kakor helt enkelt.

Han närmar sig nu disken med en väldigt hög hand ovanför huvudet. Han stannar och väntar på att en person ska betala klart och jag ser verkligen skräcken sprida sig i den lilla flickans ögon. Hennes ögon blir fuktiga efter att personen som betalt klart går därifrån:

SPLATT!

Fullständigt vräker ner sörjan ner på disken.

- ÄCKLIG! NY! Brorsan väljer att enbart använda sig av nyckelord i sådana här sammanhang.

- Va...va är felet?

Det skulle hon aldrig sagt. Rätt svar var att säga, Ok, jag hämtar en ny! Brorsan laddar upp med nya strategiska ord, men först vänder han sig emot mig som om han väntar på ett klartecken.

Jag nickar till...

Brorsan, utan att bryta blicken mot den stackars flickan, stoppar ner sitt finger i sörjan så man enbart kan se halva pekfingret. Och han börjar sakta skrika.

-
KONSPIIIRATIOOOOON! Salivet bara sprutar ut på den stackars flickan, hennes hår faktiskt viftar till lite av min brors aggresiva vädring av favoritordet konspiration.

Jag kliver fram och backar upp min bror.

- Alltså, den var lite gammal. Skulle jag kunna få en ny? Brorsans finger sitter kvar i geggan...
- Ooookeej, men jag tror alla mazariner är likadana. Ni kan få en nötkaka istället. Eller?
- Ok, det går bra. Brorsan står helt iskall kvar och rör sakta runt geggan på disken med sitt pekfinger.

Brorsan ser att rättvisa blir gjord när jag får en acceptabel nötkaka i handen. Sakta men säkert så vänder han sig om, han bryter bara blicken när kroppen vänt sig halvvägs därifrån.

Mucka aldrig med en konspirationsteoretiker... Eller ja, ge han inte torr kanelbulle iallfall.

Kommentarer
Postat av: Therese Odesten

Fattar inte varför du ens bryr dig om att gå in på hennes blogg & kommentera taskigt om du inte gillar den? Mitt tips till dig är att sluta läsa det du inte gillar :) Jag skulle oxå ta bort för taskiga kommentarer.

2007-10-24 @ 23:58:43
URL: http://odesten.blogg.se
Postat av: M

haha, stackars dig! gamla mazariner är aldrig kul.Sen fattar jag inte hur folk orkar bry sig! (syftar på kommentaren ovan!) men ha det bra!

2007-10-25 @ 06:36:54
URL: http://lillmalin90.blogg.se
Postat av: smultris

Så jävla skoj, jag garvade som en tok :D

2007-10-25 @ 12:53:48
URL: http://www.smultris.se
Postat av: Emilie

:S:S:S:S
Är det något konstigt med din bror? Jag menar mer än att han är släkt med dej :P

2007-10-25 @ 14:45:06
Postat av: sallad

Fan vilken underbar människa, honom ska vi ha!

2007-10-25 @ 16:18:54
Postat av: Ingen annan än Sara

aahahaha brutalt underbart skrivet. Brutalt.

2007-10-25 @ 19:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!