Jordens ände...

Vet inte vilken gud vi har fullständigt matat en knytnäva rakt i fejset för att ha sån otur med resandet just nu. Vi har äntligen lyckats ta oss in i Indonesien vilket var ett litet helvete i sig. Vi kom till Tawau på en söndag då vi skulle ta en färja till Indo. Fast på söndagar är det ju stängt såklart.

Då letar man väl sig in i Lonely Fucking Planets lilla guidebok? Där står det att mitt ute i tjotahejti en bit västerut finns en gränskontroll som inte utnyttjas så mycket. En två timmars taxifärd senare... Nej, det finns ingenting där. Lonely Planet hade fel, igen. Tack.

Taxichaufförren då? Givetvis visste han det här också men ville bara lura oss på pengar. Nitar snart folk som börjar hassla om pengar. Har inte varit långt borta. Dock känns inte dessa muslimska fängeslen som the place to be riktigt.

Min dators elkabelgrej har gått sönder också så inga bilder kan läggas upp just nu. Inga filmklipp heller för den delen. För hela resans framtid om det nu inte mirakulöst fixar sig själv... Men djungelstaden var cirka 20 hus, två skrikande bebisar och några rabiessmittade hundar.

Står och snackar med en man som inte kan någon engelska vid en liten flod inne i Borneos djungel. Han kan tydligen ta oss över gränsen. Han kunde ta oss till Nunukan som låg en liten bit ifrån Tarakan, dit vi egentligen ville. Det jobbiga var bara att båten såg ut som en flyktingbåt ifrån Somalia och att mannen ville ha 500 RM vilket är runt 1200 spänn.

Tillslut hittade vi någon som snackade engelska. Han sa att den där lilla floden är en olaglig väg in till Indonesien. Det var en flyktingbåt tydligen...

Så vi åkte tillbaka till Tawau och tog färjan på måndagen. Igår. Och gissa vad vi ser när vi lägger till i Tarakan!!! Jo nästa färja som håller på att lägga loss och drar. Jävla helvetes skit säger vi och försöker hitta något slags kontor. Allt var stängt. Som vanligt.

Imorse hittade vi ett kontor. Nästa färja som går dit vi egentligen vill. Till de södra vackra öarna i Indonesien. Den går den 12 mars och tar tre dagar...

Det går en annan färja imorrn dock. Den går till någonting som heter Pare Pare vilket vi inte har en aning om vart det är. Den tar två dagar och man får sova i en sovsal ihop med andra små flyktingindonesier. Vi måste ta den. Jag vill inte stanna här.

Frågade imorse om lite frukost på ett ställe och börjar bli mäkta trött på att höra:

- Yes of course!!! We have ehh, rice, and, ehh. Yeah, rice with chicken. --En dörr stängs och svenska svordomar förbannar maten i stan.--

Att resa i östra Borneo och dessa öar via land och vatten är ett riktigt meck och kan inte rekomenderas som första destination på eran backapcker resa. Åk runt i de snälla Thailand, Laos, Vietnam och kambodja ett tag först. Det är lätt, smidigt och fruktansvärt behagligt jämfört med detta. Resan här känns som ett trögt jävla klister just nu.

Klicka på google map grejen till höger för att se vart vi är.

Att blogga känns också som en fysisk omöjlighet. Hoppar inte datorn igång så vet i fan. I alla fall kan jag lugnt säga att jag starkt försökt att blogga om denna resa. Det här Pare Pare känns väldigt långt bort från hemma...


Kommentarer
Postat av: Jossan

Tja! Gillar din blogg till att börja med.. Sen tänkte jag höra hur mkt cash du har spart för att ha råd? Ruggigt sugen på att åka iväg på ngt liknande om ngt år. =)

Hoppas gudarna blir snällare snart.

2009-03-03 @ 10:58:17
Postat av: Martin

Tack. Ja du. Det beror ju helt på hur du vill leva och exakt hur du vill resa. Vill du ha möjligheten att kunna flyga emellanåt måste du givetvis ha mer cash.Problemet med pengarna är just då du måste börja röra på dig. Pengar lyckas bara försvinna ut i tomma luften då. Att stanna på samma ställe är skitbra för

plånkan, då du hittar billigt boende och en favvorestaurang som langar ut mer mat för pengar ju fler ggr du besöker.Nils och jag räknande på ungefär 500 sek om dagen. Speciellt nu när kronan sänkts. Det svider som fan kan jag säga. Det låter som mycket men friheten av att faktiskt kunna stanna längre just för att du blev bättre med budget under resans gång är ovärdelig.Så save up cash. Det är göttigare att stanna en månad extra än att behöva säga till sig själv att, "jag kommer tillbaka" vilket du säkert aldrig gör...Har miljoner tips jag skulle vilja ge ut men samtidigt. Hur kul är det? Det är ju misstagen man minns och lär sig av. Speciellt de ekonomiska.Räkna med att ibland förlora pengar. Räkna kallt med att minst en digitalkamera kommer tacka för sig eller bli pick pockad.Om du har några tankar på resplan så kan du mejla så ska jag försöka minnas vad saker kostade.Det bästa tipset är ju att alltid ALLTID börja tjafsa om pengar när det kommer till transport. Speciellt taxichaufförer som är satans lilla avkomma.Pruta gör du genom outragoussnes blandat med who gives a fuck attityd.En bra grej är att skaffa en frasbok och faktiskt kolla upp orden på prislistor. En gång stod det någonting med en siffra, idioterna omkring oss sa att det var barnpriser. Tydligen betydde ordet som dom påståd vara "barn" faktiskt "andra klass".Sug min sa vi och vandrade på.Ska du till trakter som faktiskt inga turister åker till. Åk gärna två. Speciellt om du är ensam tjej. Inte för att det känns farligt utan mer den psykiska påfrestningen av all uppmärksamhet.Det börjar gå till en fruktansvärd överdrift där jag befinner mig för tillfället.Så är det. Mer pengar mer kul många gånger. Tyvärr.

2009-03-03 @ 13:51:15
URL: http://cmj.blogg.se/
Postat av: Erik

Du borde skriva en guidebok på dina resor med din humor rinnande genom boken och tjäna en hacka så du kan göra fler resor Martin jag skulle iaf köpa den :D

2009-03-03 @ 16:19:32
Postat av: Lasse

Hej, du Martin, du borde köra mer på begreppet "SJÖ står ALDRIG i kö" som vi gör här på Chalmers :)

2009-03-03 @ 22:05:23
URL: http://www.sjosektionen.se
Postat av: Dennis

Erik "snodde" exakt vad jag skulle skriva...damnit!

2009-03-04 @ 00:53:56
Postat av: Martin

Haha, en guidebok kanske inte var en så dum ide... hmm...Lasse och Dennis! Klockrent!!!!

2009-03-05 @ 06:11:19
URL: http://cmj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!