Livet är lite för bra just nu.

Ikväll stod jag lite längre än vanligt vid poolkanten innan det var dags var kvällsdoppet. Jag försökte hitta ord som förklarade hur livet är just nu. Men hur kan man hitta ord som är bättre än La Zona? Tillslut såg Tedde mot mig med frågande blick då jag står med händerna i svandyksposition ovanför huvudet redo att svalka min kropp.

 

- Martin, vad tänker du på?

- Livet, lyckan och La Zona…

- Oj, det lät djupt.

- Mmm…

- Vad kommer du fram till då?

 

Svaret kom tillslut men inte innan jag ännu en gång försökte greppa situationen. I onsdags sitter vi och chillar hemma på hotellet och dricker banan smoothies. Livet har varit på gränsen till lite för bra under dagen och vi kan inte komma på någonting som skulle vara bättre just då.

 

Då, som en skänk från ovan, så kliver två snubbar in.

 

- Hi, are you Martin and Theodor?

- Ehh, yah..

- The fire spinning guys?

- Yes, we truly are the fire spinning guys. --Svarade jag genast och la extra betoning på fire.—

- We are opening a new restaurant in Santa Teresa tomorrow and we want a fire show!

 

Genast såg jag mig framför en restaurang i bar överkropp och eld viner runt omkring mig till ett jubel. La Zona. Vi dealar till oss mat, dricka och ytterligare mat och dricka till våran nyvunna vän Aron från L.A, glömmer bort namnet på restaurangen och dess ägare och fortsätter njuta av kvällen.

 

- Jag tror vi över gränsen till att livet är liiite för bra just nu.

- La Zona.

 

Morgondagen kom och vi cyklade glatt iväg på våra nyköpta cyklar utan att veta vart stället var, men vi hittade en skylt med stora bokstäver som sade FIRE SHOW och gled in. Gratis mat, gratis dricka sen var det dags att snurra.

 

Då dyker helt plötsligt en annan snubbe fram och presenterar sig. En Tico vid namn Mais säger att han har en hel flock människor på väg för att showa precis här för pengar i hatten.

 

- We love the gypsy lifestyle and we love the fire!! You wanna spin with us?!

 

Vi var totalt 4 eld artister och två musikanter med flöjt och bongotrummor som sprutade, spann och dansade med eld i säkert 30 minuter. Hatten langades runt och vi blev bjudna på lunch dagen efter hemma hos Mais.

 

Dagen därpå spenderades ihop med zigenar gänget där kreativiteten var på en total topp och det blev en del filmande. Vi lärde varandra nya tricks och planerar några eldgigs ihop och ser endast en ljus framtid här i Costa Rica.

 

Samtidigt som allt detta sker tar vi också intensiva privatlektioner i spanska från en amerikansk kvinna som jobbar på skolan här. Så idag, lördag, så sa vi att dagen endast ska innehålla poi och våra sinnen ska fyllas med rörelse och slät musik som ska stryka våra hörselgångar.

 

La Zona.

 

Solen går sakta ner och vi sitter och ser på hur pelikaner dyker ner i vågornas svall och fångar fisk. Vi förundras över detta ständiga skådespel vi får uppleva kväll efter kväll, samtidigt som vi börjar doppa våra eldpois i något som heter canfin vi hittat i en lokal liten verktygsaffär.

 

Efter flera eld spins så sätter vi oss på en stubbe och önskar att vi hade en lägereld framför oss.

 

- Mmm, men det hade nog varit liiite för bra tror jag. –Säger jag och Tedde skrattar till—


Månen skiner starkare för varje kväll och på tisdag ska det vara full moon party på hotel Luz de Vida.

 

- Tror du vi kan styra upp lite eldshow för pengar då?

- Skulle inte vara omö…-Tedde fångar något i periferin av sin ögonvrå.- Titta! Haha, kolla där borta! -Pekar med hela armen mot en lägereld-

- La Zona, vi går dit.

 

Det är samma restaurang som ska ha full moon partyt på tisdag och servitrisen hade sett oss snurra eld vid restaurangen i torsdags.

 

- Can you do a fire show right now?

 

Vi fick några grillspett och ett par bars och så var det dags igen. Två svenskar börjar springa fram och tillbaka till lägerelden för att tända på poi till publikens förtjusning, och avslutar det med att gå runt med hatten. Det var Teddes första gång han provade på att gå runt med hatten och känslan är mer än ljuvlig kan jag säga.

 

Killen som roddar med grejer säger att på tisdag är det full moon party här och vi spelar med och ler lite gulligt oförstående. Han ska deala med ägaren och på måndag ska vi se om vi kan få lite pengar. En ägare som också var med på chanukkan vi snurrade på för inte så länge sen.

 

Jag står vid poolkanten och försöker greppa hur fint vi har det just nu. På måndag ska vi inte bara flytta in i nya lyan, vi ska också ha poiskola för 4 pers, vilket är något vi tänkt kanske börja ordna på måndag, men folk kommer rakt till oss och säger att dom vill lära sig.

 

- Okej Tedde, det är bestämt dags för kvällsdoppet nu.

- La Zona?

- Nej, just nu är det Martin VS livet, 1-0, äg. Svandyk away! -Splash!!!--

 

Lola som bor på samma hotell som solar magen varje morgon.

Tedde och Aron och ja, det känns som vi är 8 år gamla och sladdar varje gång vi stannar.

Hemma hos gypsygänget!

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vill du ha ditt egna foto på en canvastavla? Allt du behöver göra är att kommentera att du är med! Vad sägs om det? (http://photonerden.se/2010/december/tavling.html)Förlåt om du inte tycker om reklam!

2010-12-19 @ 18:12:17
Postat av: berndt

Måste ju tacka och bocka för de fina bilder på ödlorna; som därmed också ger en utmärkt bild på livet. Det gäller att gå mellan taggarnena eller på dem för att komma uppåt,

utan att sticka sig. Hunden liknar Sherie en avlägsen släkting kanske?

å du God jul på dig förresten å som det ser ut ett gott nytt år

2010-12-20 @ 06:14:31
Postat av: Martin

Berndt vet du vad ödlorna kallas? Ska försöka hitta fler att fota!God jul på er också!!!

2010-12-20 @ 06:28:30
URL: http://cmj.blogg.se/
Postat av: Lena i Nynäshamn

På busshållplatsen i morse : -13 grader, snön yr runt mig i blåsten, bussen iskall hela vägen till Gullmarsplan. Ditt inlägg värmde upp mig och jag önskar dig en riktigt god jul och ett väldigt bra nytt år Martin!

2010-12-21 @ 09:02:20
Postat av: Jeff-ex styrman

Hej Martini,

God Jul och Gott Nyt År, or if you like Merry Christmas and a Happy New Year,

All the best from Halland

2010-12-23 @ 14:31:17
Postat av: deniz

haha, älskar tanken på att ni sladdar med cykeln. ascoolt!

2010-12-29 @ 22:18:45
URL: http://denizbe.blogg.se/
Postat av: deniz

haha, älskar tanken på att ni sladdar med cykeln. ascoolt!

2010-12-29 @ 22:18:59
URL: http://denizbe.blogg.se/
Postat av: berndt

Hej ang ödlorHar kollat med ödleexpert och den första ödlan är en

Ctenosaura similis, en leguansläkting

den andra bilden är otydlig så det är svårt att artbestämma den i .Om du kan skicka en exakt platsanvisning och en tydlig bild med fullt ljus så skall det nog gå lättare att lösa gåtan hälsar

Berndt

2011-01-29 @ 23:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!