Jag fick minsann höra...

Jag fick ett svar på min kommentar:

och nej, jag kankse läser tunga böcker i ämnet som du, i stället spenderar jag min vardag så, lever mitt liv och lär mig av mina livserfarenheter, och det är DESSA som jag reflekterar HÄR!

Hade en kompis som engång sa "nej jag behöver inte läsa utomlands, jag pluggar religon och kultur" det är ungefär samma dumma sak som du uttalar här!
Mitt råd: sluta läs, lev!


Hehe, jag drar ett streck över det. Jag respekterar det skrivna ordet och spenderar vinter i Australien och Nya Zeeland istället...

Skriver av mig.

Jag skriver av mig efter att ha gjort en kommentar på singel bloggen, Hon skriver lite om varför kvinnor inte behandlar män mera som kvinnor när det kommer till familjelivet.

Jag har börjat dra lite allmänna slutsatser själv nu om hur jag tror vi kan öka förståelsen för varandra. För det första så finns det väldigt mycket 'nya' böcker som tar upp och förklarar dom nya rönen inom genusvetenskap. Forskningen pekar just nu mot våra olikheter, man som kvinna, när vi är i en tid där vi i samhället hävdar motsatsen som mest.

Många läser dessa böcker, många läser böcker som hjälper oss att förstå oss själva mer. Tyvärr är det mest kvinnor som läser och som kan diskutera detta i en lugn och sansad ton.

Män vill ofta briljera med sina nya kunskaper och hävda sig, istället för att ta lärdom och diskutera ämnet. Sen ett fel också kvinnor gör när dom vill disutera känslomässiga frågor inom förhållandet är att dom har uppfattningen om att vi män kommunicerar på samma sätt som er.

"kvinnor förväntas kunna kommunicera på samma sätt som män när dom kliver in på ett toppmöte, (mansdominerad miljö). Män förväntas kunna kommunicera och tyda känslor på samma sätt som kvinnor när han kommer hem till familjen."

Nu snuddar jag vid flera ämnen jag vill skriva av mig mera på.

När kvinnor också sätter sig ner eller ibland tvingar motvilligt en man att prata om sitt förhållande händer nästan alltid samma sak. Om nu diskussionen blir lite hetsig och pulsen ökar finns flera förklaringar till varför vissa saker händer som dom gör.

Kvinnor är för det första vana att prata över huvud taget, ni ser det som en social aktivitet, kvinnor kan ta in flera känslomässiga intryck samtidigt och diskutera flera ämnen samtidigt. Mannen däremot blir trött väldigt fort under en diskussion så en paus i diskussionen är inte helt ovälkommet för honom.

"Medellängden för telesamtal hos kvinnor är ca 20 min, för män är det ca 3..."

En teori är att mannen blir väldigt fort emotionellt överbelastad för han är inte van att diskutera känslor, än mer blandat med ett gräl. Mannen tar då till flykt som alternativ och det anses som ett svek för henne. I själva fallet måste mannen bara få skingra sina tankar lite.

"Mätningar har gjorts på par som grälar och pulsen höjs med 10 slag i minuten så fort mannen reser sig upp för att gå. Medan den då omedelbart sänks 10 slag för mannen..."

Han heter Gottman och dyker upp lite här och var i psykologi böcker.

En rolig sak jag läste är att det krävs väldigt olika råd ifrån psykologer till par som har det svårt, mannen respektive kvinnan. Våra uppfattningar är så olika om grälen så samma råd fungerar aldrig.

Jag kan fortsätta ett tag till men börjar bli trött i fingrarna... Avslutar med något tänkvärt.

"Män handlar utan att tänka sig för, kvinnor talar utan att tänka sig för. Därför sitter flest män i fängelse och det är flest kvinnor som får någon form av terapi."

Lite segt...

Idag har det varit lite segt att vara här. Känner att jag vill komma igång med mitt liv igen!

Att vara till sjöss så här känns verkligen som att trycka på en paus knapp på DVD:n, allting bara stannar i livet. Jag har faktiskt inte tänkt speciellt mycket på vad jag exakt ska göra när jag kommer hem den här gången. Brukar ha en miljon planer och världens lista framför mig på planet hem. =)

Jag ska ju till Australien men har inge biljett, inga planer på hur jag ska åka eller vad jag ska göra där nere. Det blir nog bra ändå. Om jag känner mig rätt, ja.. Hehe...

Jag ska försöka vara kvar här så mycket jag bara orkar ändå. Ju mer jag lider här ombord desto skönare när jag kommer iväg på resan! Där kan vi snacka historier värda att nämna i en blogg...

Pandoras ask glider runt i Australien och Nya Zeeland.

Vi hjälpte till att skapa behovet.

Jag sitter och klickar runt lite på nätet, klickar runt och skriver lite medd till olika tjejer på olika nätdejting sidor.

Roligt är ändå att upptäcka hur enbart genuina och äkta medd faktiskt går hem. Att skriva något som fungerar ganska bra rent allmänt och sedan göra ett massutskick på detta medd fungerar inte. Jag tror det har med att vi tillhör vad jag vill kalla för sms generationen.

Vi har växt upp med en mobiltelefon. Inte helt och hållet men vi tillhör dom som började använda den på tok för mycket. Vi är dom som hjälpte branschen skapa vad vilken tillverkare som helst vill ha.

Ett behov.

Men i med att vi började nästan skicka mera text till varandra än att prata, så utvecklar vi också en egenskap många äldre människor inte har i samma utsträckning. Vi kan på några små futtiga 160 tecken tolka känslan hos den som skriver, det kanske alternativa budskapet sändaren vill få fram, exakt hur personen känner sig och till och med hur personens ansikte såg ut medans han/hon skrev det.

Känner du igen dig? Tror nog det.. =)

Jag är fascinerad över att gång på gång se människors ansikten lysa upp när dom läser ett nytt sms. Än mera när jag frågar vad det står och det kanske bara är en 5-6 ord, personens ansikte går in i en förundrad blick och svarar med precis vad den andre vill höra.

Samma sak på internet, vi känner av det direkt om det inte är ärligt. Människans intuitiva egenskaper är kraftfulla.

Njut av eran frihet!

Ha det fint och njut av din frihet på det fasta landet!! Ta vara på dom små stunderna och sätt dig ner ibland för att njuta av den tillvaron du själv skapat!! Ingen annan kan eller skall forma just din tillvaro så att när dom bittra stunderna kommer kan du tänka tillbaka på var du skulle handlat annorlunda.

 

Alla handlingar bör vara så att du och någon annan tjänar på det, då kommer du framåt i din personutveckling och karriär.


Fint väder trots allt.

Har precis avlsutad ytterligare en vakt. Vi håller på och lastar i Grangemouth och mitt jobb är att se över däck så det inte blir några läckor. Spännande!

Har gått och funderat på allt möjligt som vanligt.

Jag vill skriva mera om mina tankar och funderingar samt hur jag känner för olika saker. Men resultatet är gaystämplen jag fått så många gånger. Tråkigt...

Att få detta personangrepp är väl lite samma känsla som när kvinnor ligger runt och blir kallad slampa.

Det värsta en man kan komma på som personangrepp mot en annan man är att kalla han för bög. Det värsta en kvinna kan komma på att säga till en man är att kränka hans sexualitet i form av storlek eller gliringar om prestation.

Eller?

Vad är det värsta en kvinna kan säga mot en annan kvinna?

Skriver ner en riklig del.

Att skriva ner dina tankar för stunden är roligt, men blir ibland krångligt att läsa i efterhand.


På vilket sätt är du ego?

Det är enkelt att prata om sig själv, men ibland tycker jag det känns olustigt. Om jag ska lyssna på någon annan, vill jag känna en liten bit intresse för att kunna lyssna engagerat. Jag tänker samma sak när någon frågar något om mig själv, och när jag kanske svarar en aning kort så tänker jag såhär:

 
Om frågan inte är ärligt ställd, får du heller inget ärligt svar.


Barn och vuxna mer lika än vi tror ibland.

Läser också ganska mycket. Har precis lagt ifrån mig den emotionella intelligensen igen, och gillade det som stod om hur du kan se om ett barn är en lite social begåvning eller inte.

Han tog ett exempel på hur ett barn närmar sig en annan grupp barn som håller på och leker.

Det socialt inkompetenta barnet gick in direkt och tog stor plats och försökte ändra på regler och klagade rakt ut på vad den tyckte om eller inte om. Resultatet blev utfrysning och ignorering.

Det socialt begåvade barnet stod och observerade en stund och efter att den förstod innebörden av leken och sättet den lektes närmade sig barnet gruppen. Efter att ha kommit in i gruppen och lekt en stund kanske den gjorde förslag på ändringar.

Detta har han sedan återspeglingar om i det vuxna livet när vi ska försöka komma in hos en ny grupp människor.

Och så hade jag en skitsmart summering för en kvart sen. Fan att jag glömde den...

Välkommen till min nya blogg!

Detta är nu min andra blogg där jag vill bl a skildra mina funderingar om vad som gör en naturligt attraktiv man, lägga ut mina funderingar om människors beteende, och så kan nu om någon är intresserad få veta mera om den mera 'lugna' killen bakom cmj's sjömansblogg.

Jag kallar det också den 'andra sidan' för jag har sådant som inte passar min lilla humorblogg.

Känner jag mig glad skapar jag leenden. Vill jag fundera går jag hit.

Kommer även ha lite mera som dagboksinlägg här om livet till sjöss och funderingarna som dyker upp när jag ser ut över solnedgången. Allt som allt! Livet känns bra.

RSS 2.0