Behövs skånska textas?

En översättning på videoklippet; Behövs skånska textas?

Inskickad av Aqe via mail.

Tjenare!

Självklart måste jag som stolt skåning hjälpa er norrlänningar att
förstå vår vackra diealekt :-D
även om jag inte tycker textning skall vara nödvändig egentligen!

Översättning:

ja vi släpper svens

kanal 6

jajamen, vi ska gå ut från hamnen nu

Du träffar inte däcket

Det är jävligt bra där när man har fendrar överallt

Ja du ser här vilken jävla ?? man ska ha ibland

Därför är det bra med 2 propellrar

får kanske tända lamporna också

Den där var det en som ligger den där träbåten ligger inne, den slog dom
sönder hela aktern på, jo den som ligger där,
denne gula den låg och huggde i aktern på den, så tittar du där framme
så är det så ser du där blev inte mer märken
än det lilla där ser du det vita det var vad det blev på den

så läst? ??? och knäckte stöttorna på den där inne

där har du småbåtshamnen sen i fören här

där är mycket båtar på sommaren

Ja där har du det stora skeppet

???? där uppe, ja det är bra

jo det verkar som denne jävla dyningen kommer rätt ifrån stäven

vi har inte nån sjö på sidan, vi har det så det kommer så

nej jag kan gå ner och det barlast så är det inga problem

jag har fått den lille maskinen i ordning nu så nu kan man bara köra med
den, prova det ju

ska man ha denne jävla renslådan och den är inte så där jävla rolig för
det är många rattar

Ja vi köra till lund där va sen (sen hör man inget)

Hoppas du fortsätter med ditt trevliga och riktigt roliga bloggande!

// Aqe

Safety first gad dammit!

En kommentar ifrån inlägget:

En efter en kollapsar nu sjömännen.


Kommenteraren har en egen blogg:
http://erikloose.blogg.se/

Kommentarer Postat av: Erik L.

Vet vad ni går igenom, tro mig! Hela besättningen lämnar sina kondoleanser. Minns första gången vi var med om en liknande incident...

Det var februari, en kall morgon i närheten av mongstad. Senaste proviantering skedde i Ålesund ca 3 veckor innan min påmönstring. Jag märkte genast när jag kom ombord att allt inte stod rätt till. Inne i bygget så var allt en enda stor röra. Luften inne hade en touch av amoniak. Vid en närmare granskning av mina kollegor så insåg jag att deras hud var vit som snö. Deras tal var osammanhängande och otydligt. Jag förstod för inte vad som hade skett, något fel på färskvattnet? Var tjock-kock ombord? Eller hade det bara varit massa strul veckorna innan jag kom ombord? Var med en viss oro jag lämnade mina kollegor nere i dagrummet för att gå till hytten och packa upp.

Någon timme senare tog jag mig ner, fann att det inte fanns något kaffe i någon av kannorna. Jag började genast skaka av abstinens och oron att kaffet var slut kröp sig på. Letade igenom hela pentryt uppifrån och ner och nerifrån och upp. Sprang sedan ut till skitmässen där jag fann kocken, jag lyfte honom i förklädet och röt "Var är kaffet?!?!". Han fick inte fram några ord men pekade mot torrförrådet. Kastade ner kocken i stolen jag nyligen hade lyft honom ur och rusade mot förrådet.

Kom fram, röjde igenom det metodiskt utan att finna något. Såg du hur kocken kom krypandes, han kollapsade och pekade bakom några potatissäckar. Jag slet kvickt bort dessa och till min stora förskräckelse fann jag inte zoegas eller gevallia. Vi hade bara fått ombord norskt kaffe!!! Alla puzzelbitar började falla på plats, mina kollegor hade i 3 veckor druckit beskt vatten, inte kaffe. Jag insåg att våran enda räddning var att använda använda ca ett packet kafffe á 500gr per 12 kopps kanna och med antalet packet vi hade kvar så skulle vi max klara oss en vecka om vi ransionerade. Läget var helt hållbart, så fort första kannan var färdig sprang jag till bryggan där jag fann kapten och överstyrman sittandes helt apatiska jag bände upp deras käftar med min hajnyckel. Hällde i dem kaffet och efter bara några sekunder började de återhämta sig. Båda var förvirrade, vad hade hänt senaste veckorna? Vad hade de varit? Vad hade de gjort? Allt var ett endaste stort mörker för dem. Jag förklarade genast att allt var norrmänens fel, deras "kaffe" var för svagt och när det hade doserats som vanligt kaffe varit helt verkningslöst och nästan kostat hela besättningen livet.

Det fanns bara en utväg, ringa kontoret och kräva att en pall zoega skulle luftfraktas raka vägen till mongstad, det var en fråga om liv och död. Trodde först det skulle bli problem, men redarna som själva varit till sjöss förstod genast hur allvarlig situationen ombord var. Saftey first!! Mycket riktigt stod en pall med kaffe och väntade på oss i mongstad, direkt när jag såg det slet jag och motorman fram knivarna våra och stack ett hål i varsitt packet, tog ut lite pulver på kniven, gnuggade in det i tandköttet. Direkt insåg vi att det var the real deal, kapten anropade genast på radion "Är det äkta vara?" "Yes Sir! Its reeeaaly good skit" svarade motorman.

Vi hörde därefter lyckrop eka genom skotten och vi kunde se kaptens tårar uppe på bryggvingen.

Hoppas ni blir räddade från detta öde värre än döden snart. Safety first gad dammit!

2008-08-28 @ 20:11:46
URL: http://erikloose.blogg.se/

Bild på parande sländor.


Inskickad av Berndt.

Die you little fly...

(Fick detta i mailen idag. Det är ifrån konspirationsteoretikern i familjen.)

In other news har det flugit runt en fluga här i en vecka. Jag har dödat den åtta gånger, men den kommer alltid tillbaka. Misstänker att det här, det här är en sorts undead vampire ninja assassin fly, som kommit för att irritera mig till döds med sina super-ninja-annoying skills. Ska nog köpa en eldkastare och bara gå bärsärk mot hela naturen i hämndaktion.


Alla kommentarer här är en ansträngning!

Kommentarerna till detta inlägg är hysteriskt roligt. De blir bara fler och fler så jag länkar istället för att lyfta fram en enskild.


Kapten förbjuder godis till sjömän!

"Salsal-Snubben"

En kommentar postad av Karl-Alfred i inlägget; Topplistan av jobbiga filipiner till sjöss!

Hahaha.....klockrena beskrivningar....Har træffat ett antal kopior av din topplista. Listan måste næstan utøkas med "Salsal-Snubben" som ælskar att socialisera sig med oss svenskar genom att sæga "Salsal" och avsluta med ett hejdløst o totalt okontrollerbart fnitter. Han kan sæga det varje dag under en 6 månaders period. Han børjar tidigt på morgonen och avslutar någon gång under eftermiddagen nær hela besættningen ær avprickad.

Vidare ælskar han att låta glad och førstæller gærna sin røst till något som låter som Musse Pigg och sen påbørjar han sitt "Gooooodmoooorning Captain.......Goooodmooooorning Chief" osv osv Troligtvis førsøker han æven hær pricka av hela besættningen.

Han gillar att gå iland och ibland lyckas han lura med sig en stackars elev och då drar han som oftast till Seamans center før att anvænda internet som før øvrigt finns tillgængligt ombord. (seamans center ær som puben i fattigkvarteren i Karl-Bertil Jonssons julafton bara det att det finns internet och møjligtvis ett biljardbord) Han ælskar æven att gå på en riktig stor shoppingmall man kan næstan sæga att han ær totalt amerikaniserad i det hær avseendet. Ibland planerar han sin shopping i veckovis genom att blæddra i Saturn och Argos kataloger. Man kan hitta katalogerna øverallt ombord men alltsom oftast sønderblæddrad på skithuset i dirty mæssen. Man kan næstan jæmføra det med hur vi svenskar var på 70 talet nær ingen vågade gå ut, utan man satt i sitt køk och bestællde från Ellos eller Hobbex....

Har jag glømt nått? Joooo, "Salsal-snubben" ælskar æven att stælla in lagad mat i vanliga skåp och sen låta det stå dær tills det osar skit i hela båten....

Kommentarer och gästbloggning ifrån humorbloggen cmj's sjömansblogg

Kommentarerna på cmj's sjömansblogg har börjat på väldigt långa och är hysteriskt roliga. Så nu istället för att låta dessa kommentarer endast rinna ut i sanden publiceras dom här istället. Kommer även bjuda in människor för att gästblogga. Får känslan av att sjömännen och landkrabborna där ute skulle vilja prova på ett inlägg emellanåt.

Så antingen lägger du en mastodont kommentar på huvudbloggen. Eller så mailar du mig på cmj_j@hotmail.com med ditt gästinlägg. Det går att vara anonym.

När denne uppdateras så kommer jag göra inlägg om den på huvudbloggen. Har du en egen blogg och vill visa dina skrivarskills. Gör då ett gästinlägg här för att få lite länkningar och reklam till din sida.

Ett gästinlägg kan också vara endast en rolig bild med enkel kommentar. Sånt skapar mycket liv i en blogg!


Här ombord försöker vi hitta vems fel det är innan vi åtgärdar problemet.

(Exempel på inskickad bild och kommentar.)


RSS 2.0