Skriver av mig.

Jag skriver av mig efter att ha gjort en kommentar på singel bloggen, Hon skriver lite om varför kvinnor inte behandlar män mera som kvinnor när det kommer till familjelivet.

Jag har börjat dra lite allmänna slutsatser själv nu om hur jag tror vi kan öka förståelsen för varandra. För det första så finns det väldigt mycket 'nya' böcker som tar upp och förklarar dom nya rönen inom genusvetenskap. Forskningen pekar just nu mot våra olikheter, man som kvinna, när vi är i en tid där vi i samhället hävdar motsatsen som mest.

Många läser dessa böcker, många läser böcker som hjälper oss att förstå oss själva mer. Tyvärr är det mest kvinnor som läser och som kan diskutera detta i en lugn och sansad ton.

Män vill ofta briljera med sina nya kunskaper och hävda sig, istället för att ta lärdom och diskutera ämnet. Sen ett fel också kvinnor gör när dom vill disutera känslomässiga frågor inom förhållandet är att dom har uppfattningen om att vi män kommunicerar på samma sätt som er.

"kvinnor förväntas kunna kommunicera på samma sätt som män när dom kliver in på ett toppmöte, (mansdominerad miljö). Män förväntas kunna kommunicera och tyda känslor på samma sätt som kvinnor när han kommer hem till familjen."

Nu snuddar jag vid flera ämnen jag vill skriva av mig mera på.

När kvinnor också sätter sig ner eller ibland tvingar motvilligt en man att prata om sitt förhållande händer nästan alltid samma sak. Om nu diskussionen blir lite hetsig och pulsen ökar finns flera förklaringar till varför vissa saker händer som dom gör.

Kvinnor är för det första vana att prata över huvud taget, ni ser det som en social aktivitet, kvinnor kan ta in flera känslomässiga intryck samtidigt och diskutera flera ämnen samtidigt. Mannen däremot blir trött väldigt fort under en diskussion så en paus i diskussionen är inte helt ovälkommet för honom.

"Medellängden för telesamtal hos kvinnor är ca 20 min, för män är det ca 3..."

En teori är att mannen blir väldigt fort emotionellt överbelastad för han är inte van att diskutera känslor, än mer blandat med ett gräl. Mannen tar då till flykt som alternativ och det anses som ett svek för henne. I själva fallet måste mannen bara få skingra sina tankar lite.

"Mätningar har gjorts på par som grälar och pulsen höjs med 10 slag i minuten så fort mannen reser sig upp för att gå. Medan den då omedelbart sänks 10 slag för mannen..."

Han heter Gottman och dyker upp lite här och var i psykologi böcker.

En rolig sak jag läste är att det krävs väldigt olika råd ifrån psykologer till par som har det svårt, mannen respektive kvinnan. Våra uppfattningar är så olika om grälen så samma råd fungerar aldrig.

Jag kan fortsätta ett tag till men börjar bli trött i fingrarna... Avslutar med något tänkvärt.

"Män handlar utan att tänka sig för, kvinnor talar utan att tänka sig för. Därför sitter flest män i fängelse och det är flest kvinnor som får någon form av terapi."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0