Sjöförklaringen angående Gotlandia 2 har kommit ut.

Klockan 11.05 avgår HSC Gotlandia 2 enligt tidtabellen ifrån Nynäshamn med slutdestination Visby. Det är tät dimma och runtikring klockan 11.17 så krockar dom med M/S Gotland.

HSC Gotlandia II. Foto: Gotlandsbolaget
Vi på haveriutredningen tycker att båten ser ut ett fartyg som blivit påträdd en kondom.

Med hjälp av intervjuer och inspelningar ifrån bryggan samt radiokonversationer kan vi nu ge en klar bild av vad som skedde ombord Gotlandia 2.

Fartyget håller på att lämna kaj och kapten har precis kallat upp en matros till bryggan innan avgången som extra utkik. Det finns en styrmanselev som tar matrosens plats vid trossarna istället. Enligt kapten så avgick dom helt utan problem. Precis alla anställda är sommarvikarier och en speciell jargong har utvecklats då alla slutat använda deras riktiga namn.

En av flunkarna säger i sin intervju att citat "Det hela började på en förfest vi hade ombord då matrosen doppade pungen i munnen på däckade styrmannen. Han kallas för ballen nu." slutcitat

- Okej gubbar. Är alla stand by vid trossarna?
- Stand by.
- Japp, stand by föröver.
- Backen jag hörde inte riktigt vad du sa?
- Ja kapten. Vi är stand by föröver.
- Alltså du mumlar nu va? Vad är det du säger egentligen?
- STAND BY! STAND BY! STAND BY!
- Sååååå nu spottade du ut pungen så man hör vad du säger. För och akter. Lägg av allt.
- Lägger av akter.
- Lägger av föröver.
- Nu hörde jag inte riktigt vad ballen sa igen.
- LÄGGER AV FÖR I HELVETE!!!
- Alltså det skrapar ifrån ballens radio. Det låter som om du har lite pubishår som skrapar emot radion. Ta och pilla bort pubishåret emellan tänderna så man hör vad du säger.
- ALLTSÅ KAN NI LÄGGA NER DET FÖRBANNADE JÄVLA SMEKNAMNET NU!! EN GÅNG DOPPADE HAN BALLEN I MUNNEN PÅ MIG VA?! SÅ ROLIGT KAN DET INTE VARA!!

Kort paus.

- Det är väldigt svårt att höra vad som sägs på radion nu. Det låter precis som om någon har en balle i munnen.

Gotlandia styr ut ifrån kajen och snabbt inser kapten att dimman kan strula till det lite. Därför tar han beslutet om att kontakta M/S Gotland.

Via sms...

- Fan va disigt det var då?! Ska detta föreställa sig svensk sommar? Jag slänger iväg ett mess till Gotland.

Detta sms är den enda riktiga handlingen till att underlätta mötet emellan M/S Gotland och Gotlandia 2. Det lyder:

"Tja det här är Gotlandia. Jävla dimma. Den är gay. Vi går nu iaf. Girar ni eller?" Följt av två smileys och en gif animation där en apa juckar mot en banan.

- Alltså är ballen här snart eller? --Maskinchefen stirrar ut mot dimman--

Eftersom kontrollrummet också är på bryggan befinner sig maskinchefen stand by vid kaptens sida.

- Ja vart fan har ballen tagit vägen? Jag ropar på radion.

Ballen kommer precis in på bryggan.

- Va bra!! Kan ju inte köra utan baco... va fan? Vart är baconchipsen ballen?

Här följer en uppmaning ifrån kapten och maskinchefen att ballen faktiskt måste skärpa sig. Det står som standing orders i skeppsdagboken att citat "Captain always needs baconchips delivered by the guy who got the AB:s balls in his mouth when leaving the hamn." slutcitat.

- Men det är ju dimmigt så jag tänkte att vi kanske ska navigera lite?
- Va fan sa ballen nu? Yttrade ballen sig till kapten om vad han ska göra på sin brygga?!
- Asså nej... jag mena bara.
- Ja... vad menade ballen då?
- Vi ser ju inte ens vindrutetorkarna för att det är så mycket dimma!? Kolla!? --Pekar utåt--
- Du... jag har faktiskt tagit kontakt med M/S Gotland redan. Skickade ett mess. Så, hämta baconchips nu.

Enligt kapten så sa han i början på sin intervju att han kallat upp matrosen för att vara en extra utkik. I matrosens intervju så kommer det fram att detta också är en stående order. Matrosen säger att citat "Captain vet att mina skills ligger hos the ladys och inte någon jävla båt. Brukar styra upp lite babes på bryggan vid avgång. Några perks måste man ju ha ju!" slutcitat.

Det är endast kapten och chiefen på bryggan som står och beklagar sig över att dom inte har några baconchips. På radion hör man citat "Finns det plats för lite bryggbesök kanske?" slutcitat.

Det var matrosen som ropade upp och citat "Fatta vilka brudar jag fick tag på?! Stod och berättade om när jag doppa ballen i andrestyrmans mun och så kom han precis för att hämta baconchips! SÅ JÄVLA TAJMAT VA?!" slutcitat.

Nu är det inte många minuter kvar till krocken och kapten förlitar sig helt på att autopiloten tar han hela vägen till Visby. Det börjar droppa in en fruktansvärt massa folk på bryggan helt plötsligt och det blir svårt att tyda vad som exakt sägs. Personerna på bryggan är nu motorman, maskinchefen, intendenten, kapten, överstyrman, en flunkare och styrmanseleven.

Matrosen kommer in på bryggan.

- SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL PÅ ER GUBBAR HÄR KOMMER HÖVDINGEN MED LITE BRRRRRYGGBESÖK!!!

Nu är det fullständigt omöjligt att höra vad som sägs på bryggan. Det låter som ett enda stort cocktailparty med dåliga raggrepliker som stående skämt. Vi kan räkna upp till minst 35 pers på bryggan just nu men successivt kommer det fler in för ett bryggbesök.

Ballen kommer tillslut in på bryggan med baconchips. I ballens intervju så säger han att citat "Jag kollade på radarn och såg att M/S Gotland låg rakt framför oss. Försökte kontakta kapten men han stod och jonglerade baconchips på tungan framför några brudar."

Det är nu inte långt kvar fram till krocken och styrman skriker allt vad han kan. Det blir nu knäpptyst och minst 134 pers står och glor mot ballen.

- Fan va du skriker?
- Ja men vi ligger i kollisionskurs med M/S Gotland ju!
- Får se.

Kapten gick nu fram till panelen och ropade på den allmänna kanalen.

- Är det M/S Gotland framför oss eller?

I intervjun så sa kapten att citat "Jag fick faktiskt svar på min fråga men det var krypterat bakom en konstig dialekt, dåliga skämt och klickande ljud ifrån en mobiltelefon."

Enligt inspelade bilder ifrån båda radarappareterna hade de nog inte krockat ifall inte Gotlandia ändrat sin kurs i sista sekunden. Varför ändrade då Gotlandia 2 sin kurs så att krocken blev ett faktum?

Matrosen AKA Hövdingen sa att citat "Om ballen inte flippat så hade ju allt varit piano." slutcitat.

Det som skedde på bryggan precis innan krocken går under nautiska termer som "totalflipp" och det gäller nu andrestyrman. Kaptenen säger att citat "Killen är så jävla känslig. Ja, kort stubin ni vet."

Man kan strax innan krocken höra hur en historia börjas berättas av hövdingen. Det är en förfrågan ifrån kapten som citat "Berätta om hur du lade pungen i ballens mun igen!! DET ÄR SÅ JÄVLA SJUKT ROLIGT?! ÖJ BALLEN! LYSSNA NU!!!" slutcitat.

Vi kan inte registrera något svar ifrån andrestyrman AKA "ballen" under tiden som historien berättas. Vi har däremot kunnat fastslå exakt vilken kommentar som utlöste andrestyrmans såkallade "totalflipp".

"SMAKADE MIN PUNG GOTT ELLER?!"

Andrestyrman ska således ha tagit beslag på alla baconchips och sagt citat "Jag hatar er! Jag hatar er!" slutcitat sedan hotat med att citat "Jag mosar alla era jävla baconchips!" slutcitat. Kapten skall då ha slungat hela sin kropp emot andrestyrman och skrikit ljudligt citat "Ballen krossar baconchipsen! På han!" slutcitat.

Den sista kommentaren som hörs är citat "Håll fast fanskapet så göra jag en favorit i repris!" slutcitat.

Sedan så skall någon av de 267 människor på bryggan råkat stöta till joysticken som styr hela fartyget så att de krockar med M/S Gotland.


Bland de människor som fördes till sjukhus är hövdingen med bitmärken på pungen.

Vart har Bro Anton seglat under denna turn?

Vem bryr sig? The shitholes of europe kallar jag precis alla oljehamnar. Tiden ombord börjar lida mot sitt slut och de flesta timmar gick åt till att snickra ihop stand up rutiner och snurra på pois. En eldshowvideo ska komma upp här så fort jag kommer hem.


Mina pois jag gjort ombord. Kopparrör och flagglina på Maersks bekostnad.

Stand up rutinerna är lite knepiga att få ihop och det enda sättet att få det och fungera är ju övning, övning och åter övning såklart. Att hitta någon amatörscen att uppträda dessa på är nu nästa projekt. Har mailbombat lilla landet Sverige och den enda scenen som hört av sig hittills är Komikazes med svaret:

Hej Martin!
Ja, om vi fortfarande kör våra nybörjarkvällar den 20 oktober så vore det ju kul att se dig på vår scen.
Men det lär vi väl göra, vi har ju kört sen hösten 2006...
 
Hoppas du hinner göra andra gig på andra ställen så det inte blir din ståuppdebut, för just på Ego är det kanske inte det lättaste stället.

Inte det lättaste stället var det ja.
 
Ska åka runt och försöka hitta dessa andra scener och presentera mig i person såklart. Det går nog bättre än mail...

Annars om ni läsare ser en person stå på torget med ett par eldpois och riskerar att få svåra brännskador så kanske det är jag. Säg då hej och fråga om ett stand up framträdande.

Denna idé fick jag ifrån Nils som sa att en kille i Borgholm snurrade på ett par pois och gick runt med en hatt sen. Citat Nils:

"Han fick så jävla mycket pengar Martin. Det där måste du prova på."

Så nu är detta nya idén.

Vart båten har varit då?


Här är vi nu. Igen...

Dialogen på bryggan:

- Då var det the G-mutt igen då.
- Mmm, har fan vart här över säkert en 40 gånger.
- Va?! Endast 40? Det är den 87 gången jag ser Grangemouths vackra bro!!

Ett huvud sticker upp vid bakom en radar:

- Endast 87?! Själv har jag varit in the mutt of G 124 gånger nu.

Styrman ropar på radion:

- Öj du där nere. Du ehh, den där vaktgående nånting. Hur många gånger har du varit här?

Kort paus.

- 248 gånger nu. Det är babord i slussen och styrbord till kaj och så nu ska lotsen lämna med en lejdare på babordsidan efter vi förtöjt med 3-2 och 2-2-2. Detta vet jag eftersom jag är bästa kompis med kajgubben Mike och han sa att Happy Fellow skulle komma in här för en dag sen och nu ska han ha våran lots när vi lämnar kajen.

Helt tyst på bryggan.

- Herrejävlar. Ska han flytta hit också eller?
- Okej... ehh. --Håller för radion-- Matros heter det va?
- Ja.
- Okej matros. Fortsätt med det där ehh... ja. --Håller för radion-- Vad kallas det där han gör nu igen?
- Ehh... ehh. Arbeta tror jag.
- Just det! --Radion-- Fortsätt arbeta. Bra där. Stabil. --Tummen upp genom ventilen--

Alla ser på varandra.

- Mmm... det är så mycket man får se i arbetet.
- Ja, Skottland är vackert. Höga berg och sånt.
- Värsta bergen.
- Värsta som fan.
- Vilken tur att vi jobbar till sjöss och får se allt det här.
- --sugljud--
- --suger tillbaka..

En kort paus och alla ser på varandra. Alla börjar göra sugljud i olika versioner och blandar in olika nickar och handgester. Coola bryggan ba.

Fuck Wii!!!

Nu tar vi grälen in till däckskontoret och slaktar på riktigt. Så mycket känslor, så mycket inlevelse så mycket krig...

Imorgon klockan 17:05 dras en CS turnering igång. Nu jävlar...


Sjöförklaringen angående M/S Gotland har kommit ut.

Klockan 11.05 avgår HSC Gotlandia 2 enligt tidtabellen ifrån Nynäshamn med slutdestination Visby. Det är tät dimma och runtikring klockan 11.17 så krockar dom med M/S Gotland.

http://2.bp.blogspot.com/_tUV-77sdTUo/R0da-G0gmNI/AAAAAAAABTA/pHy5EWYEA6E/s320/MSGotland_MSVisby+Roland+Hejdstr%C3%B6m.JPG

Med hjälp av inspelningar från båda bryggorna och intervjuer kan haverikommissionen fastställa en klar bild över vad som hände ombord M/S Gotland precis innan krocken.

Pågrund av dimman så står matrosen och handstyr båten medans en sommarvikarerande andrestyrman berättar vilken kurs som ska hållas. Överstyrman finns också med på bryggan samt en styrmanselev. Matrosen har över 128 års erfarenhet i bolaget och citat, "Har fan kört in där sen 1870 talet!." slutcitat, visar att han kan fan sina grejer.

Varför kaptenen inte ännu är på bryggan framkommer inte riktigt men om man lyssnar på de inspelade rösterna från bryggan, så misstänker man att andrestyrmannen kan ha glömt bort att ringa honom lite tidigare.

- Okej, då ska vi hålla kursen tvåhu...
- INGEN FÖRBANNADE JÄVLA VIKARIE SÄGER ÅT MIG VILKEN JÄVLA KURS DET ÄR!!! SÅ!!! DEN HÄR KURSEN ÄR DET!!!
- Oookej... ja den går väl också.
- HUR LÄNGE HAR DU VARIT TILL SJÖSS?!
- Ehh... ehh, 2 år.
- TVÅ... herregud. HAR DU HAFT NÅGON KÖNSSJUKDOM ÄN DÅ?!
- Va?! Ehh... nej.
- DÅ ÄR DU INGEN RIKTIG SJÖMAN!!! DU ÄR EN SLUSK!!!!

I intervjuer med andrestyrman så säger han att citat "Salivsprutet ifrån matrosens mun störde mitt arbete." slutcitat.

Överstyrman säger inte speciellt mycket. Däremot hör man ett slurpande ljud på den aktra delen av bryggan. Han äter kakor och dricker upp allt kaffe. Han är tjock. Det är en tjock överstyrman som äter upp alla kakorna och dricker upp allt kaffe.

Varför han inte höjer rösten är pågrund av hans tjockhet och att munnen är full med kakor. Överstyrman har 147 års erfarenhet i bolaget.

Nu kommer strax kaptenen in på bryggan. Varför man vet det så långt innan är pågrund av hans ursprungliga härkomst Skåne. Flera intervjuer har sagt citat "Mannen pratar fan värre skånska efter ha bott på Gotland i över 300 år!" slutcitat.

Kapten har 348 års erfarenhet i bolaget och citat "Jag är fan bäst va? Den bästa kaptenen i bolaget sitter här va?." slutcitat. Vi har även hört att han inte bara är bäst i bolaget. Han är också den enda sjömannen i sjöfartshistorien som kan stå på bryggvingen. I full storm. Utan att ett enda hårstrå rubbas.

Dörren smälls upp och Kapten Skåne pratar i mobiltelefon:

- JAAAAA (på skånska nu va?) AAAAAAAAAAAAA du vet ju att det var jaug sum körde hem denna beåten ifrån Kina va? Visste du det eller? Visste du det?! NU VET DU DET IALLAFALL!!!! GAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! JAG ÄR FAN FLAGGSKEPPARE!!! FATTAR DU DET VA?! PUCKO!!!

Klick!

Utan att någon frågar någonting.

- Det var polacken som håller på och bygga om köket.
- ... --Ingen svarar.--
- Ja han undrade vad jag gjorde så jag ringde upp han här nyss och berättade det att det var ju faktiskt jag som körde hem båten från Kina va?
- ... --Fortfarande inget svar.--
- Jag är fan kapten 2,0. Va?! Fattar ni eller?! KAPTEN 2,0!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHA(går till kaffebryggaren) Va enda i.. Vem fan har glömt ladda kaffet?!

Här följs en långdragen förklaring till varför kaffekokaren är den viktigaste maskinen ombord. Ingen annan än kapten säger någonting på bryggan. Mitt i all skånska hör man citat "Va dimmigt det är?" slutcitat och det är som vi förstått den enda observationen som gjordes ut mot havet. Vi vet ännu inte vem som gjorde observationen. Detta var klockan 10.55.

Nu går kapten fram till mikrofonen för att  citat "Tjöta lite på snackapraten!" slutcitat. Intervjuer med passagerare lyder att ingen riktigt fatta vad som sags i mikrofonerna pågrund av en märklig dialekt, dåliga skämt och ett frenetiskt knappande på en mobiltelefon. Det visade sig att kapten fick ett sms samtidigt som han tjöta i snackapraten.

Detta sms ska senare visa sig vara kritiskt. Kapten Skåne svarar på detta sms utan att meddela någonting till de övriga på bryggan.

Fem minuter innan HSC Gotlandia dyker upp ur tomma intet kan följande nautiska diskussion höras.

- Vad fan är det som luktar? --Kapten sniffar sig omkring--
- DET ÄR DEN DÄR ANDRESTYRMAN!! HAN ÄR INTE BARA SLUSKIG. HAN ÄR SLEMMIG OCKSÅ! --Matrosen har ett rykte att verkligen kunna förgylla vardagen med sina kommentarer--

Kapten sniffar på andrestyrman.

- Är det du som luktar slusk?
- Ehh, ehh, va nej? Alltså.
- Vem är det som luktar slusk här inne egentligen?! Och varför enda in i helvete har ingen satt på den kaffekokaren än?! Det är ju den viktigaste maskin... --Mobilsignalen "Girls just wanna have fun" går igång JAAAA(Skånska!)AAAAAAAAAAAA, KAPTEN 2,0 HÄR!!!

Nu ropar HSC Gotlandia upp M/S Gotland på radion.

- Är det M/S Gotland som är framför oss eller?

Man hör hur en tjock person med munnnen full av kakor börjar göra några slags sprutljud ifrån sig på styrbords bryggvinge. Andrestyrman sa i sin intervju, citat "Han ba sprutade kakor över hela jävla ventilen. Det såg så konstigt ut så alla bara stod och glodde på hans kaksprut."

Kapten som står och pratar om att han ska byta däck på bilen ropar tillbaka till HSC Gotlandia.

- Öj, minior, flytta på er. Jag har kört ifrån Kina med den här va? Jag har fan flyttat tillräckligt på mig. Höhö. Tja.

Klick!


Nu ser också andrestyrman HSC Gotlandia rakt framför dom och föreslår till alla att man ska gira styrbord. Matrosen skall ha svarat citat "Ingen jävla slusk ska komma och vara slemmig mot mig. Skaffa en könssjukdom och väx upp." slutcitat.

Det är sekunder innan krocken och eleven på bryggan är den enda som inser allvaret i det hela.

"Överstyrman stod och sprutade kakor på ventilen, kapten stod i mobiltelefon och berättade för sin morsa om vilka fälgar han ska köpa till bilen, matrosen började skrika om syfilis och kondylom och andrestyrman började gråta. Va fan skulle jag gjort?"

Därför ska styrmanseleven ha lubbat järnet mot matrosen som citat "Jag ba bodycrosscheckade aset. Mannen hade inte en chans." slutcitat och girat hårt styrbord. Kapten vänder sig nu om och ser en matros ligga på däck och citat "Elevjäveln försökte ha ihjäl oss allihopa?! Han gjorde ett mordförsök på rorsman och styrde rakt emot HSC Gotlandia." slutcitat.

Den sista kommentarerna som kan registreras innan krocken är:

"Vad fan sysslar du med elevjävel?"


"Nej, inte kaffekannan, snälla kapten, inte kaffekannan."

"HELA VÄGEN FRÅN FUCKING KINA!!! FATTAR DU DET?!"

Sen ett kras.

"Slusk."

Sen någon slags tjockis som kaksmulmumlade fram.

"Jävla oflyt hela tiden..."

Och så sagga dom ner HSC Gotlandia 2.

I den mindre snabbfärjan som var på väg från Visby till Nynä

Av de som var skadade som fördes till sjukhus var bland annat styrmanseleven efter ha fått en kanna kaffe rätt i fejset av kapten.

Anders Celins showreel.

Komikern jag träffade i Stockholm har en showreel som ska få lite uppmärksamhet här. Själv har jag inte sett den än. Uppkopplingen är ju som den är ombord. Kan någon titta på den och förklara vad man ser så jag också vet?

Anders är jag lagom avis på för tillfället. När mannen var i London så stöter han på både Rowan Atkinson och Jimmy Carr. Riktigt coolt.

Han har faktiskt också sett alla Olof klippen med kommentaren och jag citerar:

"Vad skönt att se att Gert är tillbaka! Blev faktiskt, på fullt allvar, lite rörd när han gick bort.
"

Det blev vi alla Anders. Det blev vi alla...http://www.anderscelin.com/Blogg/2009/16Juni2009JimmyCarr.jpg
http://www.anderscelin.com/Blogg/2009/18juni2009LevandeLegend.jpg

Kommentarer man minns...

Minns en förstemaskinist berätta detta en gång:

- Nu senaste när jag var hemma va så kommer jag innanför dörren och tanten står framför mig. "Märker du någon skillnad?" säger hon och jag sket nästan på mig av nervositet. "Vad är det nu?!" tänkte jag och flackade med blicken. Har hon städat, har hon köpt något? Va fan kan det vara va?! "Ehh, ehh har du bytt gardiner?" svarade jag och så blev hon skitsur. Så jävla sur va!? "JAG HAR KLIPPT MIG!!" skriker kärringen och går därifrån. Nästa dag skulle jag mönstra på här. Fatta att jag har naaaaada att komma hem till. Naaaaaada.

Destination Gotland har krockat med varandra.

Destination Gotland färjorna har krockat med varandra. Har ju lite historia med gamla DG om man säger så. Har också en polare som jobbar där just nu som matros. Ska se ifall jag inte kan lyckas få lite inside information.

Fast sånt blir man väl stämd för att dela ut.

I den mindre snabbfärjan som var på väg från Visby till Nynä'
Minns annars det här gamla videoklippet. Hmm... vilken färja är detta mån tro?

Maersk kommer på besök.

Fatta va? Big Boy Maersk ska komma ombord och göra en visit. En dansk ifrån Indien och en annan dansk ifrån Skottland.

Mycket intressant.

En av dom är någon slags superhjälte som var med och grundade ISPS. Ett resultat på hur långt bombhamstern Gert har spridit sig. Nu kommer dom från alla håll o kanter i världen för att se denna legend.

Den andre har med sig ett gult och ett rött kort. Jag har hört rykten om detta system när dom kommer ombord. Det kan vara att du går ut på däck utan arbetshjälm eller kanske kissar överbord. Då får man gult kort.

- Amen va fan!!! JAG HÖLL JU PÅ ATT PISSA NER MIG!!!!
- Gult!! Gult som ba fan. --Höjer upp det gula och börjar rycka i det röda--
- Men vad fan ska jag göra då?! Kan ju inte bara snöra åt skiten så det blir en kissbomb ju!
- Snöra åt annars blir det rött.

Snörar åt och mycket riktigt.

SPLASH!!!

- RÖTT KORT!!! Rött all the way. --Kastar ett rött kort rätt i fejset på sjömannen--
- För endaste in i helvete! Du sa ju åt mig att snöra åt!
- Så inget mer tjaffs om det. Du vet reglerna klart och tydligt. Inget kiss överbord. Pollution vettu. Det står en Manilla man och väntar i nästa hamn.

http://www.maif.se/user_img/Sylvia_Erton_kort.jpg
Sådär ja!! Om jag lyckas få fyra till så är det ett lyckat besök.

If Ghandi could do it... you can do it!!

Vi har fått stränga order ifrån Maersk att spara in på precis allt. Det är tydligen synd om dansken och mail efter mail försöker övertyga oss att det verkligen är knapert för världens största rederi.

Gud va synd jag tycker om dom. Verkligen lider med er grabbar. Ni som bara gick och köpte upp mitt kära Broströms för ehh, 3,65 miljarder kronor... cash. Det som då var en nettoprofit på två och en halv vecka.

Shit det måste verkligen gå skitdåligt för er. Ni har min röst i snålhetens tider.

Senaste är att vi ska spara in på maten. Vi ska ner i 9 dollar om dan per gubbe. Dom skickade med olika slogans i mailet som:

Vi har inte bara gjort era båtar helt vita. Nu tar vi bort maten också!

Fatta hur lite era kollegor Mr Filipin äter va? Ni är tjocka.

Ett mål mat om dagen så slipper så slipper lönen bli avdragen.

Fatta att det går bättre för Danmark än Sverige nu va? Fatta!!!

Dom styrkte sina slogans med att det lät mycket bättre på danska än svenska, men lät bli att förändra dom för mycket.

Effekten av detta mail var skitroligt. Jag gick runt och berättade det för alla när dom stod på sin arbetplats.

- Jo så nu ska vi ner i 9 doll...

KLONK! --Ringnyckel på durken.--

- Jaha då är det väl på tiden att spara på energin och inte äta så mycket. --Spottar. Ruskar upp huvudet och ser jävligt sjöman ut.--

Så nu sitter alla och bara petar i maten och tänker. Varför ta bort det enda som ger oss en liten extra njutning på denna plats?


För så här såg det ut senast. Vem i helvete blir glad när man ser detta och sen går in för att endast få en hög potatis på tallriken?

Dumma dansken.

Den oslagbara bilden som illustrerar dagens sjöfart.

Båten har varit på olika ställen som ehh... europas raffenaderier. Alla ser ju så olika ut...


Har här en liten bild här som illustrerar sjöfarten idag. Försökte få med den där åtråvärda utsikten som bara ett kärnkraftverk bakom oljecisterner kan skapa. Jag tycker den illusterar västvärldens framsida. Den värld vi strävat efter så länge att leva i.

Lyckades också spontant få med en sjöman i hans dagliga vardag. Denna sjöman är endast elev och har insett att sjöfarten inte bara gör dig deprimerad. Den gör dig också apatisk.

Det fina vädret tycker jag verkligen lyfter bilden och speciellt minnet av den där plastiga kemikaliedoften ifrån en Stolt Nielsen tanker bredvid. Rederiet Stolt Nielsen har för övrigt satt en standard alla rederier strävar efter idag. Dom har ett helt eget sjukhus i Manilla. Det ni. Dom garanterar alltså sjukpension efter endast 15 år på deras båtar och när man blir anställd där. Då får man inte bara ett jobb. Du får en brits stand by också.

Vred lite på kameran för att få till en "latjo effekt" som jag kallar det. Tog mig också tiden att ställa in den automatiska inställning "flash off" för man vill ju inte att blixten går av och saggar resultatet i detta redan fina ljus.

Vilket bild va? Värsta feta.

Trying to find the suck.

Ligger uppe i några inlägg som bara blir skit. Förr när jag fingrade på Caps Lock var det ju skitkul. Kunde verkligen se hur min påhittade person ba skrek så salivet sprutade.

Nu ser jag bara en massa stora svarta bokstäver.

Har annars snickrat ihop en liten överstyrman sketch/animation/dialog. Som vanligt tar det väl tusen år innan det kommer in här.


Outfiten är viktigast.

Tappat stinget...

Känner jag losat det lite. Försöker hitta ny inspiration.

Provar med gamla VHS klassiker vi minns efter middagarna. Sett bland annat filmerna Smala Sussie och Fucking Åmål.

Också försökt med lite Hipp Hipp och humorserien Grotesco.

Flyr verkligheten på dagarna med timme efter timme i poi spinning. Gjort ett par egna med gröna studsbollar. Lyckadas snurra dom med en hand ovanför huvudet igår. Skrek "Nu jävlar era fucking thailändare ska jag visa er hur man snurrar på dom här v..." POFF!! och så fick Jeffrey kolla in ett blodsprängt öga.

Mitt mål är att åka ner till Koh Phangan och visa hur man snurrar på dom där.

Saker har ju hänt ombord men när texten ska formas så kommer noll.

Frysen slutade tillexempel fungera en gång. Glassen höll på att smälta och folk börja fullständigt trycka i sig glass så att inget skulle gå till spillo.

Kalle gjorde en egen rök efter att vi alla fiskat upp över 500 makrillar till ankars utanför Le Havre.


Kalles rök...

Kalle kommer alltid var the Kung.

Sen nintendo Wii turneringarna som spårat ut ett par gånger. Det var ju derby Sverige Rumänien och det så blev mycket känslor i rummet då jag missade en boll fast jag vet att den svingen ska fungera. Blev helt fucking rasande och slet sönder en matta i dagrummet. Vi drog av den på lönen sen...


Milas och jag har kört hårt på däck den här turnen.

Har även lyckats bygga upp två lite kortare stand up rutiner. Övar ihop med eleven varje dag på det där. Ska bli intressant vart jag kan presentera det sen.

Börjar bli segt att ha en blogg också. Känner inte att det kommer någonvart att ha en längre. Förut var det en sporre för att utveckla någonting. Nu vet jag inte exakt varför jag skriver längre.

Kanske har den uttjänat sitt syfte?

Videoklipp är roligt men det tar på krafterna att skapa dom nu. Finns ingen sporre för att skapa dom tyvärr och mina kunskaper i detta ämne utvecklas inte längre. Ideer kommer men min kunskap för att sätta dom i verket är inte tillräckliga tycker jag.

Har haft funderingar på att leta mig till en utbildning för detta i syfte om att lära mig de grunder som behövs.

Som sagt...

Behöver lite ny inspiration.

Bro Denim

Gick in till Carlings en dag och tänkte köpa ett par nya jeans. Efter sju par så tyckte killen som jobbade där att jag är nog fan seriös med mina jeans.


- Vänta lite... --Trippar bort--


Han gick ut till lagret och kom tillbaka med en hög jeans. Högtidligt lyfte han upp dom för mig med orden.


- Det här... det här är fan jeansens jeans just nu. Så inne va?

- Okej? --Kritiska ögon--

- Värsta va? Vi har bara fått in fem par.

- Vad kostar dom?

- 2500...

- Oj?! Varför så dyra?

- Kolla fläckarna här va? Dom... --Nu gick det för han-- det har suttit människor och gnidit in oljefläckarna för hand. Fatta the handcraft, the skill the feeeeeeeeling. --Fejdar ut rösten med en handsvepande rörelse--

- Njae...

- Va?

- Njae jag tror inte på dom.

- Du... du skämtar? Dom här passar faktiskt dig. Du är medveten om det va?

- Jaa men nja... Tr...

- Försvinn ut ur min affär. –Hör hur den hemska bakrundsmusiken går igång och jag bara står och tar emot den där läskiga gayblicken från expediten. Hur fan kunde jag tacka nej till "The Jeans with handmade shit on them!!!"--


Och så är det ju med vissa jeans. Du ser på dom och tänker att om jag kanske skulle kunna gjort ett par likadana. Vi lekte med iden att man skulle ju tagit och gjort ett par Bro Denim. Bro Dim eller nåt.


Typ låta alla ombord jobba med varsitt par en turn sen slänga dom i tråget med spolkanon i tio timmar. Tänk att ha Kalle The Kungs egna Denim va? Det skulle fan lätt va värt en tusing.


Vem är på?! Vem bjuder på Kalle The Kungs Denim?!!!

 

 

 


MEN SKRIV NÅT DÅ FÖR FAN!!!!

Don Hjort är ombord.

- Om du nu ska ha en bloggjävel får du väl för fan ta och skriva nåt i alla fall!!

Alla befälen vid kaptens bord vänder sig om och nickar mot mig enhälligt.

- Up yours. Att skapa dom konstverk jag har inom mig måste få ta den tid det tar. --Viftar lite coolt med handen.--

Kände mig lite filosofiskt amatörvis där. Tills jag såg upp mot resten av mässen. Ingen var imponerad.

- Vad enda in i helvete snackar du om?
- Ja alltså min kon..
- Du tar på dig ett par svetsglasögon.
- Ja... precis och sen så krävs det manus, rätt light, rätt sound... krispigt sourround sound.
- Du tar på dig ett par svetsglasögon och "ad libbar" som du själv kallar det.
- Ja... ehh. Ja, okej då. Jag tar på mig ett par glajjer. Men mina texter kräver tid och omsorg, sånt dä...
- Martin... det är en blogg. Ingen kärnfysik.
- Men jag har inte riktigt hittat något att skriva om

Don Hjort ställer sig upp. Tar upp en servett och doppar den i sin äppeljuice.

- Sitt nu still.
- Va?
- Om jag sätter den rätt i fejset på dig så...
- Haha, du kommer missa så jävla hårt va?!

Och det gjorde han. Han satte dom rätt i fruktskålen istället. Rätt i all fin färsk frukt. Vi har också fått ombord en ny kocka. Hon hade sett alltihopa och stod i matluckan.

Varje gång det kommer en ny besättningsmedlem så måste man ju lära känna en person innan du testar gränser. Don Hjort stirrar mot matluckan.

- Ehh, oj...
- ... --Kockan står bara och vässar en filekniv och ser mot fruktskålen--
- Alltså jag skulle bara kasta en servett på lillen där.
-... --Känner mot knivudden om den är tillräckligt vass--
- Så!!! Kolla!!!! Helt borta nu ju. --Putsar till frukterna-- Frukterna är hur rena som helst! Lite äppeljuice skadar ju inte!!!

Kockan plockar upp liten prinskorv och lägger den framför sig.

SMACK!!!

Klyvde och fileade den på samma hugg och såg sen iskallt mot kaptens skrev. Ingen... absolut ingen sa ett enda ord. Alla män stirrade bara med ögon som tefat och åt snällt upp sin mat. Lämnade ifrån sig sin tallrik och tackade för maten.

Vi kan ju lätt räkna bort matkrig i framtiden...

Att hitta bumber del 4

Nu vill jag ha kritik på klippet. Det är längre för jag har haft problem med upp och nedgångar i tempot. Det kunde ju inte vara fullt ut ADHD TV hela tiden. Är det roligt? Vad är roligt? Passar musiken? Ljudet har jag haft problem att höja på vissa ställen pågrund av det sätt jag spelar in det med.

Windows XP voice recorder är bättre än Vistas kan jag lugnt säga.

Om man inte sett tidigare klipp följetången kan man klicka här.

Enjoy gott folk. Det tog längre tid än vad jag vill erkänna för mig själv.


Olof is back...

En trailer om vad som kommer imorrn. Vem kan inte älska Olof efter att sett detta? Så hårt, så rätt och så Olof.

Tips innan ni klickar på play. Höj volymen som ba fan...


Slakt... nu är det slakt som gäller.

En dag gick jag upp i dagrummet och fann detta.


Fem män står och spelar tennis på... Wii. Jag spelade en gång. Nu är det öppet krig mellan 8-12 vakten och övriga båten. Jag och Fredrik övar varje dag. Vi har strategimöten där vi planerar våra framtida derbyn mot Rumänien.

Någon går förbi dagrummet:

- SHOW ME YOUR FUCKING WARFACE FREDRIK!!!!

Och vrål utom denna värld. Nu är det slakt som gäller.

Vart är jobben?

Söker faktiskt jobb här och var. Problemet kommer nu bli att jag säker precis alla jobb jag hittar för att sedan kunna välja ett av dom.

Det eller bli väldigt deprimerad över att ingen hörde av sig.

Kalle kom in i hytten nu. Kalle har med sig en överrraskning.Hur kung är Kalle? Jag säger bara hur Kung som helst.

Mr cmj söker nytt jobb!!

Senaste dagarna har jag funderat på ifall jag kanske inte skulle behöva lite nytt i livet. Tänker på att kanske byta jobb, båt, rederi ja vad som helst. Vill prova annat. Någon där ute som har ett jobb till mig? Är öppen för precis allt. Har faktiskt skrivit en CV som mina föräldrar ska få godkänna.

Funderar på att kanske söka till någon färja eller dylikt med lite kortare turnar. Funderar även på att kanske styra något landjobb ifall någon har förslag. Kom nu med lite tips va? Man kan klicka på "Maila mig" till vänster eller lägga en kommentar nere till höger där texten "Go on... make my day" finns.

Min CV ser ut ungefär så här.

 Mitt mål:


Gud eller actionhjälte.

Vem är jag:


Sedan barnsben har jag alltid velat bli Gud. Min släkt har en mycket religiös bakrund och min pappa är faktiskt präst. Redan vid 4 års ålder så lade jag upp alla mina små legosoldater på golvet för att sparka sönder asen och skrika att jag äger er. När jag frågade pappa vad Gud är för något så sa jag efteråt att "det vill jag bli!" Pappa såg på mig en blick som jag tolkade som att "det klart du kommer bli det!"

Min andra stora inspirationskälla är Terminator. Efter jag såg filmen Terminator så kände jag att det skulle jag också faktiskt kunna bli. Detta kommer dock i andra hand efter gud. Anledningen är att jag en gång försökte elda upp ett träd för att sen, som actionhjälte, släcka det själv. Jag var ungefär 7 år gammal och resultatet blev att hela fucking trädgården brann upp. Att vara Gud verkade helt klart enklare.

Under mina vuxna år så har jag arbetat som sjöman. Flera gånger har jag deklarerat ut i olika högtalare att jag är Gud. Bara för att känna på det liksom.


Anställningar:

Rederi: Donsötank

Fartyg: Bro Sincero

Tid: 2004-01-27 till 2004-05-19

Befattning: Elev

 

Kommentar: Blev kallad för "jävligt duktig" i början och möttes av tystnad på slutet. Jag lyckades inte bara med att fästa en flagglina i radarn utan alla fem samtidigt!!! Fatta hur svårt det var va?! Lyckades också att på fritiden svetsa ihop en Terminator outfit. Klädde på mig den och gick upp i mässen och annonserade att ifall någon behöver hjälp finns jag i hytten. Alla såg på mig med sådan imponerande blick va?!


Rederi: Destination Gotland

Tid: Augusti 2004 till februari 2005

Fartyg: MS/Thjelvar, MS/Gotland, MS/Visby och HSC/Gotlandia

Befattning: Matros

 

Kommentar: Har ett stående rekord på att lyckas krocka precis alla trailers som körde på genom att köra "tvärtom leken" när jag vinkade in dom. Är också fullständigt perfekt ihop med passagerare då jag alltid lyckas skapa lite underhållning i vardagen. Brukade "simulera" att jag lyssnade i radiosnäckan sen svara "Brinner det?! SATAN OCKSÅ!!!" sen ge järnet mot närmsta dörr med en pulversläckare.

 

 

 

Rederi: Wisby Tankers

Tid: Mars 2005 till Mars 2006

Fartyg: Wisby Verity

Befattning: Matros

 

Kommentar: Är legendarisk efter att framför en sjöfartsverkets inspektör berätta hur jag alltid brukar blanda ner valium i styrmans kaffe. Sen efter att han däckat så tog jag över på bryggan och var gud.


Rederi: Broströms

Tid: Maj 2005 till idag.

Fartyg: Bro Promotion och Bro Anton

Befattning: Supermatros och tillslut gud.

 

Kommentar: Ombord Bro Promotion så seglade vi västindien, USA och sydamerika mm... Är en av de få som faktiskt sa emot US coastgaurd när dom kom ombord. Han tryckte upp pipan rätt i fejset på mig med kommentaren "I could just shoot you now fuckhead and call you a terrorist!!" jag svarade genast med "Yeah! And I could just wip out my penis here and piss all over your legs!!!" Efter att ha kissat på han så åkte dom bara iväg och vi fick ligga till ankars i en månad. Hur soft som helst.


Vem vill ha en liten gud ombord eller på sin arbetsplats? Maila på [email protected] och ge ett bud.

 


Sekunder innan jag skapade en egen tsunamivåg.

 

 


I tried and failed...

I mitt lilla försök att hålla bloggen livad så redigerade jag en trailer till nästa klipp. Eftersom jag tycker allting som har med vart vi ska, eller vad som händer, under tiden jag arbetar med video är fullständigt skittråkigt så verkade det passande. Jag fick ner trailern till ungefär 0,8 mb. Det var för tungt för denna uppkoppling.

Videoklippet är i alla fall alldeles snart klart. Don Hjort ombord kom med en lite justering som hade tyckte skulle kunna passa in på slutet. En liten animation som jag också ska göra. Sen är mitt lilla hjärtebarn färdigt. Sen ska det bara postas hem till brorsan så han kan lägga upp det.


RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!