Radio Gotland

Var med i radio nyss på radio Gotland mellan 8:50 och 9:00 ungefär. Vet inte riktigt hur man hittar det direkt men någonstans sparas det tror jag. Det ska bokas in en längre session till nästa vecka också.

Väntade ut stormen.

I tre dygn lagade vi mat så här och väntade. Rätt najs känsla att vänta ut stormen så här. Maggi blev nog rätt trött på mig för jag gick väl in i något slags äventyrsmani. Så fort jag skulle gå ut var det ett uppdrag. Sen skrev jag logbok över hur mycket mat det var kvar, rapporterade uppdrag slutfört efter ha förstärkt tältet med extra presenning och gjorde kullerbyttor med vattenflaskorna ute i gräset när jag hämtade mera proviant. Eftersom jag också har skägg nu så rättade jag Maggi varje gång hon så mitt namn. När Martin har skägg och sover i tält heter jag inte bara Martin utan - konstpaus - Martin the rough and rugged!! Sägs givetvis med mörk amerikansk filmdialekt... duh.

Efter eldförbudet kommer regn...

Vi gjorde upp en öppen eld framför ett stenbrott som blivit en mindre insjö för några dagar sen. Då kom andra svenskar och påpekade att dom minsann också observerade det extremt varma vädret. Wow! Svarar vi och känner i gräset, det var det visst och berömmer hans noggranna observation. Mannen blir irriterad för jag slänger på en pinne till mitt framför ögonen på honom. Börjar det brinna så eldar ni upp hela Öland ryter mannen till och rycker lite ängsligt i skjortkanten. Jag sätter på min kastrull och tittar ut över vattnet, en sur gubbe ödslar jag föga energi åt. Om det börjar brinna så vet jag vilka ni är, säger surkålet och börjar gå därifrån. Jag fortsätter mina tankar på samma tema. Vilket straff får man om du eldar upp hela Öland? Tänk att stå i rättegångssalen och erkänna att din plan om att få till ett par schyssta marschmallows spårade ur lite. Att veta att Öland brann så mycket att marken sänktes två decimeter, så Östersjön spolade över hela skiten. Att bron går ner i vattnet och endast några kvadratmeter av alvaret kan skymtas. Vad många krukor och tavlor det skulle flyta runt för det är det enda folk sysslar med här känns det som. Just nu behöver man inte tänka på det, för just nu kissar målnen på oss. Vi ligger utanför Färjestaden och väntar ut det. Ska börja skriva ner några roliga listor över resan som jag ska använda i radio Gotland nu.

Festival

En bild på ett fenomen som är unikt för Sverige. Vi kallar det festival men i själva verket vill vi uppleva det häftiga livet vi fått se på tv ifrån flyktingläger i Sudan. Vi sitter tätt ihop tillsammans i ett hav en miljon tält, blir konstant övervakade av poliser och inhyrda vakter, lever på så lite mat som möjligt och köar till två små vattenkranar. Ibland lyssnar vi till lite musik och berusar oss med alkohol vi smugglat förbi vakterna. Vi tiotusentals som upplevt en festival kan enkelt spotta en etiopisk familj i ansiktet och skryta om värre förhållanden än ett sönderbombat stenhus i förorten. Och nej, jag gör aldrig om detta.

Sammanfattning

Batteriet på mobilen är ingen prioritet just nu. Sitter under ett träd på Öland i skrivande stund. Uppträdde två gånger vid Kalmar slott framför en publik på en 40 pers ungefär. Ska snart ner till en pir vid vattnet och snurra eld framför några turister i solnedgångens sken. Livet leker mina vänner. Är lite bakis från festivalen Öland roots idag tyvärr men det kommer nog gå bra.

Najs, najsare, najsast.

Vi kom till Hultsfred tillslut och såg denna "alternativa" festival som hölls i sympati för konkursen. Vi tänkte att där kanske ett uppträdande varit uppskattat.

Jag vet inte vilken känsla som dök upp inombords när vi såg 300 tält ihoptryckta på en så lite yta som möjligt. Sen när det började röra sig i myllret av alla färgglada engångsbostäder så kröp dom så sakteligen ut.

Jag fann tillslut ett ord som förklarar denna syn av "dagen efter" ungdomar.

Bakismonster.

Ett av dessa bakismonster ställer sig genast upp utanför tältet och proklamerar med först en ljudlig rap, därefter ett märkligt bröl som tolkades som att "Denna pissljumna öl är min frukost, skål mina vänner!".

Där insåg vi att det inte fanns någonting att hämta här.

Så vi kom, vi badade lite, åt lunch, cyklade söderut och sen på kvällen ramlade jag.

Grusväg å grusväg, du som ibland kan ge en svalkande färd för några cyklande flanörer.
Grusväg å grusväg, du som så många gånger stolt slingrat dig emellan aleer av björk och slickat kanterna av havrefält.
Grusväg å grusväg, jag hatar dig, du rev upp min hud och grodde in mina sår med ditt bruna hostretande damm.

Det känns verkligen som vi reser runt i ett främmande land många gånger. Vi sover i tält och lever på de pengar vi tjänar på vårat skapande. Det hade varit fräckt att lära sig skämta bra på engelska och fortsätta resan ut i världen.

Vi vilar hemma hos Putte Puta i Kalmar just nu, killen jag seglade ihop med senast. Därefter ska vi ta oss till Öland och festivalen Öland Roots. Nils ska också dit så det kommer bli sjukt roliga dagar tror jag.
Artikel om Martin i Smålandstidningen


Eldshow på Eksjö camping ikväll.

Klockan 21 ikväll snurrar jag igång igen med eld och tjöta på Eksjö camping. Har dock ett problem just nu för jag övade med mina pois i farsans trädgård nyss.

I pappas trädgård finns givetvis getingar...

Sen att det bara var en enda geting som stack mig tyckte jag var märkligt. Det var precis som att han blev offrad, att en kamikaze geting drog iväg för att förgöra mig.

Den stack mig rakt i armhålan...

ARMHÅLAN!!! Kan knappt lyfta armen just nu för det gör så ont. Kul utmaning för ikväll... Provar nu med att linda in en alvedon i hushållspapper, doppa den i ätticksprit och sen ha den mot sticket.

En annan grej som är fett coolt också. En reporter från lokaltidningen ska komma och intervjua mig innan showen runt 20:30. Vi var lite fräcka och drog rätt in till redaktionen på smålandstidningar och sa att det här är något för er tidning!

 


 

 


Martin och Maggi i Hults camping

Det blev ett heldags arbete med PR och förberedelser igår i Hults lilla camping. Riktigt skön stämning och uppträdandet gick bättre än förväntat.

I publiken satt en ungefär 50-60 pers tillslut faktiskt och det är en sjukt cool känsla att lyckas styra upp allting utan hjälp från någon med utrustning eller konferencier.

Har också hittat känslan med det hela genom att komma dit, sätta på lite soft musik, tända på ett par mindre pois och se ut som om jag värmer upp eller nåt, snacka med folket som undrar va fan jag sysslar med och berätta att snart är det showtime. Ja, det går bra helt enkelt!

 

Ja, vi är i Sverige och folk totaltflippar när det är eldningsförbud. Det var nära att jag inte skulle få tända på ett tag men med en hink vatten i gräset gick det för sig.

 

 

Dom evigt populära smyckena och idag har Maggi styrt upp två feta halsband till för det gick åt så mycket.

 

 

 

 
Slackers som cyklar.

Idag cyklade vi fel en mil inne i Smålands skogar sen blev det en evig jakt på fika. Det går verkligen inte cykla förbi dessa hembygsgårdar med sina våfflor och hembakta kakor. Lyckades döda en aborre till middag också. Vi fattar fortfarande inte grejen med Hultsfred, är den verkligen installd? Måste dö nu ett tag. Har en lång dag av cykla imorgon.

RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!