Störtskön seriestrip.

Kan inte hjälpa det... skrattade så hårt när jag såg den här. Brorsan har talang för att hitta det absolut roligaste sakerna ibland.


Jag skrattar så fruktansvärt mycket åt detta varje gång.

Jag är V.I.P på krogen.

Fick ett sånt gött sms idag. Min DVD har kommit fram här och var.

"Här med bekräftas att BBCG numera tillhör den utvalda som klassas som VIP i Frasses Bar, med allt vad det innebär."

Mvh Calle-Lång, fd svindlare, Frasses


Sen googlade jag på Frasses Bar. Tänkte ett foto kunde vara passande. Hittade först en massa hundar som heter Frasse, tillslut dök denna upp.


Och numera om man Googlar på Frasses Bar så kommer detta inlägg upp. Stort...

Ska på intervju hos AftonbladetTror det är fjärde eller femte gången något av mina klipp syns på förstasidan nu. Det här klippet är faktiskt omredigerat, hittade lite extramaterial med skåningen och fler sköna subtitles på det. Klicka på bilden för att komma till klippet.

Hade kontakt med Aftonbladet idag igen. Ska upp på intervju hos dom i Stockholm den 10 oktober. Där ska jag också få en present. Garvade som fan när dom frågade ifall jag kan ta med mig, och jag citerar:

"Vi har en liten grön gubbe som är döpt till Globber. Jag undrar om du kan tänka dig att ta med denna gubbe på dina irrfärder?"

Lätt Aftonbladet... lätt.

Hemmabygt växthus?!

Om vi har någon hard core läsare av bloggen så minns vi alla min vegankompis. Till ett inlägg om en av hans växter.

Precis vaknat, var ute och tog några bärs dagen innan. Bakissamtalen börjar ta form. Ser att han lite nya växter i fönstret, ser att han ett... Bonzaiträd. Av alla växter på planeten så har han nu gett sig på ett bonzaiträd.


Bonzaiträd, kommer han lyckas?

- Är inte dom här rätt knepiga att sköta? >>Mitt finger närmar sig ett av bladen.>>
- RÖR DU VÄXTEN SKÄR JAG FINGRET AV DIG! >>Flyger upp ur sängen och börjar blåstirra på växten.>>
- Whoaw, shit. Är dom så känsliga?
- Typ, eller ja. Har ju läst på lite forum om hur man ska sköta om den. Var väldigt svårt att hitta någon bra tråd bara.>>Blåser lite på den.>>
- Okej?
- Ja va fan. Varenda tråd hade rubriken, HJÄLP MITT TRÄD DÖR?!, sen ett proffs som förklarar att va gör du ditt pucko. Det här är det svåraste bonzaiträdet du kan sköta om.
- Ehh... och nu. Ska du. Alltså... >>Minns hans tidigare verk.>>
- Du... det är bara i din jävla blogg som den där växten dog. >>Gör några svepande rörelser över trädet.>>
- Ehh, den här? Plockar fram en mobilbild.


This one... This is as dead as it gets.

- Ja, okej då! Den dog väl lite.
- Lite?
- Det var väl självaste FAN va du var petig då? Måste du dra upp sånt gammalt skit varje gång vi träffas?
- Ja...
- A ja, men här ser du the mother of all Bonzai masters! >>Gör några karatemoves i luften.>> Det här ska fan gå!

Han börjar nu förklara hur engagerad han är i den här växten. När han skulle byta jord på den så byggde han ett litet växthus av plastpåsar som hölls uppe av snören runtom i rummet. Han klippte sönder hål i hörnen och sprayade in vatten för att den skulle hålla fukten. Allting lät väldigt imponerande faktiskt. Det kanske kommer gå vägen.

- Den ser lite torr ut?
- Nej då, den är aldrig torr den får inte bli torr. Då dör den.
- Jo, jorden ser lite knastrig ut?
- Hmm... >> Kompisens finger pillar lite i jorden.>> Nej... Fan också....
- Den var lite torr v...
- FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNN!!!! >>Sliter upp hela jävla krukan och ger järnet in mot köket.>>

Tydligen kan man inte heller bara börja vattna direkt på den. Man ska ju spraya sakta men säkert. I en kvart står han och glor på sin växt. Sprayar lite då och då. Pratar med den, sprayar lite till, mumlar för sig själv att det ska gå. Du ska leva din jävel.

Så nu ska vi se hur det går med denna lilla växt. För att göra allting lite extra roligt så är inte bonzaiträdet det enda projektet just nu.


Han har "köttätande" växter också... Kan det bli mer spännande?

Life is as good as it can get!

Som vanligt vid hemkomst. Livet är helt underbart, Ipoden jag fick från KILROY Travels är grym.

Glider runt i Linköping för tillfället. Var nära på att träffa killen som haft det konstigaste sommarjobbet någon kan få. Linus var butler åt självaste Peggy Bonnier. Mötet blev inte av, träffade en annan sjukt rolig prick istället. Nasse the boy! Inte träffat han på säkert 7-8 år.

Han var bakis och kände sig sliten. Frågade inte ifall jag fick ta ett kort på han av den anledningen. Han har en riktigt cool stil värd att fotas dock!

Ska träffa butlern i Stockholm den 9 istället. Måste höra historien om hur han försökte få delar av hennes arv genom sin charm. Lyckades han skulle jag få 5 procent. Vill veta om jag kan inkassera på våran plan eller inte.

Fick två sköna sms av brorsan igårkväll. Han är lokförare och jobbade för tillfället.

"En styck älg..."

10 min senare.

"Meh... studsade bara undan"


Bingo Rimér

Ringde Nils. Tillslut nämnde jag Bingo Rimér och om att vi måste träffa Bingo mannen.

- Japp, så nu ska vi träffa Bingo!
- App, app, app nej Martin... Bingo ska träffa oss. >>Nöjd...>>


Mitt mobila kontor.

Slänger upp datorn, fyller genast upp alla USB portar.

- Alltså, lite imponerad är du över mitt mobila kontor! >>Vänder mig mot brorsan och pekar på mitt lilla monster.>>
- Mmm, det passar så bra ihop med ditt mobila smuts och din mobila smutstvätt. >>Böjer sig ner, skyfflar undan några ihopknöcklade papper och börjar dingla en gammal strumpa framför mig.>>


Tranås Elin

Träffade ju en tjej på tåget första dagen i Sverige. Det var ett ganska intressant möte faktiskt.

Förbannad sulade hon ner väskan på mig. Bad inte om ursäkt, satte sig bredvid och var allmänt sur. Att i detta läge kanske säga något kändes som en chansning. Hade det gått dåligt skulle hela resan bli awkward. Men givetvis valde jag några väl valda.

Vi började prata och vi kom in på samtalsämnet att brorsan som är lokförare kör på väldigt många älgar och rådjur. Genast började Elin fundera. Vi diskuterade om varför rådjur bara står och väntar på tåget sådär.

- Kanske det är vanligt för rådjur att gå med självmordstankar?
- Jag ska fråga brorsan det nästa gång. Kanske han hinner uppfatta sorg i dessa djurs sista ögonblick?
- Intressant...
- Ja, faktiskt. >>Båda två ser uppåt lite undrande>>

Fast höjdpunkten var ändå när hon berättade om Bingo Rimér. Tydligen är Elin med i lite modellsvängar här och var. Hon är med i Bingo Rimérs agentur tillexempel.

Ju mer hon nämnde Bingo. Desto mindre kunde jag hålla mig för skratt. Så jag började asgarva inne på fiket som vi satte oss på medan hon väntade på sitt nästa tåg. Vet inte om hon fick lite räkmacka på sig. Fick hon säkert, ett gott skratt var det i alla fall.

Kunde inte hjälpa det. Det var så helt random att bara nämna Bingo Rimér mitt i allting.

Bingo Rimér ska tydligen flytta till Thailand. Direkt sa jag att då ska jag träffa Bingo. Det finns inget alternativ här. Jag och Nils måste träffa Bingo Rimér. Detta hade varit så hysteriskt roligt.

Nästa mycket intressanta fakta om Elin var när vi skulle gå till hennes tåg igen. Hon stannade till framför rulltrappan.

Det är nu andra gången i mitt liv då jag lär känna en person med en konstig fobi. Först Robert ifrån gymnasiet som hellre gick barfota på glassplitter än att vara 1 meter i närheten av bananer. Nu Elin som är rädd för rulltrappor.

Jag började skratta igen. Skrattade väldigt mycket faktiskt, sen inte med henne utan mot henne, allting var så roligt. Denna skräckslagna min ville jag fångat på bild. Vet inte om hon blev sur men tyvärr. Har man rulltrappsfobi får man räkna med detta.

Vi avslutade med att vi tar det största steget dagens ungdomar kan göra vid ett möte. Vi addade varandra på Facebook.

Bilder på Elin som jag hittar på hennes facebook. Vi är båda lika usla linslusar så givetvis fick hon en DVD av mig.Vaccinationsdjungeln

Hmm, det här med vaccinationer var ett enda stort mysterium. Tydligen hjälpte det till ifall man visste exakt vart man skulle.

Dom tipsade om denna sida ifall man ville veta mer om vaccinationer och övriga skräcksjukdomar. Läser lite småguider om sydostasien. Detta är INTE ett tips till andra backpackers. Ska man läsa om blodiglar och bakterier, då gör man det bäst på plats.

Inte i ett skyddat Sverige. Då blir du bara rädd...


Skånska... på ryska?

Mitt skåneklipp är nu internationellt känt. Har hittat ett ryskt forum som nämner ordet "ajemen". Vad betyder ajemen? Dom som tjötar verkar vara stabila på forumet med sina... tusen och åter tusen inlägg?


Klicka på bilden eller här för att komma till forumet.

Vart vad det jag skulle bo nu igen?

Givetvis blev jag lite småfull ihop med den gamle sjömannen jag mönstrade av med. Skulle upp klockan 04 för Broströms resebyrå älskar att flyga folk vid dom tiderna. Fick flyga Middlesbor(sen vet jag inte hur det stavas längre)-Amsterdam-Köpenhamn.

På tåget norrut slog tanken mig att... jag är hemlös. Ringde farsan. Pappa var inte hemma. Det betyder att jag inte har en säng.

Hmm...

Ringde brorsan i Nässjö. Han var ledig idag men jag fick vänta i Nässjö ett tag. Sen fixade allting sig med några extra samtal.

Dom kompisar som inte än tröttnat på mig öppnar sina dörrar. Det glamorösa livet som snyltare kan börja!!

Sen för att få väntetiden i Nässjö att flyga förbi så satte det sig en jättesöt liten Elin bredvid mig på tåget. Hon skulle okcså vänta i Nässjö, så vi tog en fika, jag fick hennes nummer, slarvade bort hennes lapp, lämnade av henne på tågstation, gick tillbaka och hittade lappen i fikets sopor. Nu är jag hos brorsan.

Hon fick smeknamnet Tranås-Elin. Tack Tranås-Elin för en mycket trevlig pratstund!

Att hitta bumber del 3

Nu är den här. Jag knyter ihop en säck till, jag kan ta det lugnt ett tag. Detta klipp har legat och vakat över mig hela turnen. Hur ska det se ut? Hur ska det sluta? Vem kan hjälpa mig filma?

Tack Adam Vifors för superb kamerahantering. Han har hjälpt till med vinklar och små idéer till klippet som gjorde fruktansvärt mycket.

I min värld så är detta ett stort lyft. Har så många funderingar kring dessa klipp. Tajming, tajming och åter tajmning. Så det är med stolthet jag klickar på publicera här. Det är med ett gott samvete jag nu kan mönstra av.

Bloopers börjar växa till sig. Jag och Adam har skrattat hårt åt missarna som gjordes. Men det är ett framtida klipp, ett framtida projekt.

Grejen är att Olof tar skepnad under hela inspelningen. Det är Olof som börjar dirigera och bestämma hela tiden. Olof försvinner inte förräns all filming är slut. Det är Olof som säger konstiga saker som han själv inte förstår ibland.

Det är lite längre men ja... det är ADHD TV och främst av allt. Det är Olof.


In Olof we trust...


Om det är något jag ber er pusha så är det detta. Mina Olof sketcher håller jag mycket kära...

Vill du se del 1 klicka här.
Vill du se del 2 klicka här.

Om man vill se utvecklingen så att säga. Målet är att alltid förbättra. Annars blir jag arg på mig själv

Ser igenom mina senaste inlägg.

Som några kanske märker är det allt eller inget som gäller i mitt liv. Just nu videoklipp. Videoklipp är det jag egentligen vill bemästra mer än text.

Dock är det svårt att driva denna blogg. Mycket svårt faktiskt. Vill försöka göra den all round, vill variera men inte bombardera. Själv blir jag aldrig nöjd.

Farsan har alltid undrat vad som kommer ske när jag blir riktigt förälskad. När allt detta engagemang kommer läggas på ett förhållande. Ja, jag undrar också hur det kommer bli.

Vart är nu och vart är sen?

Snark... hög snarkvarning. Varför vill man veta vart en båt är påväg? Vi går fram och tillbaka till samma hamnar hela, hela, hela tiden.

Vi har lämnat Amsterdam. Vi är påväg mot Tees, England, där ska vi lasta "last". Spontanhulkar. Sen drar vi till Gdynia Polen.

Nu ser vi istället fram emot Olofs följetång om att Hitta bumber del 3 ihop med Gert. Ett klipp som har väldigt mycket omsorg i sig. Själv tycker jag att faktiskt Olof utvecklas här. Att talet blir sämre, Gert sötare och humorn bättre.

Detta kommer under dagen.Martiné klockan 14:15

Idag klockan 14:15 är det Martiné i dagrummet. The moment of truth. Kommer sjömännen gilla min DVD?

Hittade det här gamla inlägget idag. Ett gammalt hemskt minne ifrån Australien, men blev en go historia.

Ska nu fixa så att dom som får en DVD också får hela bloggen på en vanlig CD. En som inte är blockad av websense och som kan läsas när internet ligger nere.

Hmm...

Helt plötsligt blir jag påmind av en kommentar ifrån brorsan. Eller ja, två faktiskt. Den första är ett svar på sms där jag ber han lägga upp ett klipp på Aftonbladet.

"Varför denna brådska? Har du inte fått beröm de senaste två timmarna eller?"

Nummer två. Min brors slutsats om varför jag syns så mycket på Aftonbladet.

"I helvete trodde du skulle hända? Aftonbladet har att välja mellan dig, Basshunter och kräkbäbisar. Grattis brorsan... du har lyckats."


Sen samtrycker vi allihopa på bilden och pushar Kalle The Kung!Snart avmönstring och start på rush hour. Innan Asien ska jag träffa mitt rederi den 13-14 oktober. En firmafest med endast sjömän... vågar man filma det?

LO har en egen plastmugg.

Vi har fått ombord såna hära plastmuggar. Kan inte hjälpa att ändå bli lite betagen av denna tidlöst geniala design.


Gotta love the cup!

Jag tar i den och känner hur det bränner i tummarna pågrund det yttersta tunna lagret plast. Mmm, när jag tar i denna kopp så sprider sig en speciell känsla i kroppen. Arbetarklass, den här koppen är så mycket arbetarklass att det är sjukt.

Du kan avgöra kvalitén av detta SEKO-porslin genom hur mycket smuts som finns under naglarna. Idag när jag ser någon hålla denna utsökta LO-mugg så tänker jag vårdcentral bilverkstad och bandet på Volvo.

Varje gång jag sippar på mitt kaffe idag. Då är det jag och grabbarna som gör stambyte på Hässlegatan 34b i Jönköping som sippar ihop. Vi svär lite, kanske fräser ut snuset i närmsta papperskorg, vi försöker leva upp till våran knegarposition helt enkelt.

Jag och grabbarna i baracken ba. Vilken grej...

Mmm, den här koppen är hård helt enkelt. Vänta nu... den är mer än hård. Den är arbetarklass...

It's beyond a blog nu.

Sitter trött i hytten och spelar lite segermusik för mig själv... Har sajnat min första DVD och givit till mässjäntan. Allting är klart efter bästa förmåga.

Ska nu se ifall jag kan få lite bättre kvalité på allting imorgon. Mycket extra jobb men om det fungerar det så är det helt klart värt det.

Detta är beyond en blogg just nu. Kommer skicka denna DVD till folk som, ifall dom gillar den, sprider den till platser där den förhoppningsvis är uppskattad.

Vill få så många historier klara... Mina två händer hinner inte med. Videoklippen har tagit upp enormt mycket tid. Och ja... Att hitta bumber avsnitt tre är helt färdigt.


Några dagar kvar bara... gonatt.

Giv mig styrka...

Är en enda sketch ifrån min kompletta DVD. Går omkring och försöker hitta inspiration till Olof. Att skriva detta kanske hjälper.

Come on Olof, you can do it! Just one last time!

Please...

Kalle The Kung!

Kalle is back and he does it again. Ett klipp jag gått och väntat på att få göra under en mycket lång tid. Kalles slangbella är ganska så unik om man säger så.


Kolla minen vid kommenateren. "Den är laddad."

Amsterdam nästa.

Båten är påvägmot Amsterdam. Vi kommer få ankra vid ankomst, vi har last i båten... Naphta, tror jag. Vi kommer ligga säkert till på lördag.

Blir väl samma som utanför G-muttan. Som vanligt till sjöss. tempot är lugnt, lugnt, lugnt, lugnt. Alla sover ut. Sen så...

PANG! Ankomst 03, avgång 02. Back to scratch och jaga sovtimmar igen.

Försöker lasta upp ett tungt klipp på youtube inatt. Igen. Hatar att inte kunna lägga upp klipp i den mån dom blir klara.Next klipp is the man you've all been waiting for... The Kung. Kalle The Kung!

Sen om klipp är dåliga. Då skriver man det i kommentarer. Det är ju inte så att jag vill bli sämre med tiden. Saknar ni roliga historier, roliga punchlines eller bilder. Då skriver man fyyyyyyy. Fy Martin. Du kan bättre Martin. Skämta om det nu Martin.

Fast annars är jag rätt nöjd med resultatet av denna turn. Snittar med 70 timmars arbetsvecka. Varje vecka. Under alla 10 veckor här. Sen att snickra ihop en DVD på fritiden. Ja... jag klappar mig själv på axeln som ba fasen just nu.

Äg...

Hehe... han visste inte vad han gjorde när vi tog det där kortet. Ska göra tusen stycken såna här nu.


Prata!

9 more days...9 dagar kvar till avmönstring. Hemlös har jag vandrat omkring världen nu i flera år. Vissa ser på detta val med konstiga blickar, fnysningar och inte minst med frågan varför.

Men om 9 dagar så blir jag ännu en gång påmind över varför jag valt detta hemlösa liv. Det enda jag idag egentligen äger är en ryggsäck och dess innehåll. Vi har varsin enkelbiljett ner till Bangkok, vi har båda sparat ihop en ganska häftig summa pengar.

Om 9 dagar mönstrar jag av. Då börjar det liv jag själv valt. Ett liv, en frihet, en tid då inga bekymmer existerar.

Ungefär så som när man var 6 år. Då man fick mat lagad av andra, då livets svårigheter inte existerade och då din enda dagliga rutin var att leka med ett leende på läpparna.

Videoblogg; övningar till sjöss

Till sjöss övar vi på våra säkerhetsateraljer ibland. Ombord används nu denna video i utbildningssyfte, som substitut till övningar. Kan ni tänka er det alla sjömän? Slippa öva och bara se på videos istället? Videos som inte innehåller ordet EE-just leave me the fucking-B plus D, tvåtusen gånger.


"Första gången jag har en sån här... det är jävligt sällan faktiskt!"


Gillar du klippet så klicka på  bilden och pusha det.

God asks... where is Ulof!!!

Sitter och återredigerar gamla klipp just nu. Kom på att denna DVD får ju inte vara ihopslängd hur som helst. Lite tanke måste finnas, lite saker som aldrig kommer visas på internet måste också finnas.

Men dagarna går väldigt fort tycker jag. Det är när vakten slutar som det riktiga arbetet börjar...

Videobloggarna känns stabila. Har två stycken klara som ska upp här snart. Handlar ju inte heller om att endast göra dessa klipp. Problemet är ju att få in dom på internet med denna slöa uppkoppling! Går inte det får posten göra sitt och brorsan måste vara ledig och själv orka pyssla med det.

Lade också in ett videoklipp hos Aftonbladet som inte kommer komma upp här. Klicka på texten för att komma dit.

Annars har vi precis lättat ankar och är påväg in mot Grangemouth eller G-muttan som det heter till sjöss. Snart dags för slussen. Men ja, sluss, kajer, last. Det är inte min verklighet just nu.


Olof är...

Hur äter sjömän kräftor?

Vi hade kräftskiva häromdagen och varför är det så att när det finns en som är lite ovan med vid kräftbordet, att alla helt plötsligt är proffs på hur man äter en kräfta? Sedan måste alla prompt lära ut sina skills. INNAN man ens vet om personen vill veta nåt.

Det här gäller inte endast sjömän. Detta är ett nationellt problem.

Så fort en svensk varit på en kräftskiva. Då vet vi precis hur hårt man ska suga, eller om man ska suga över huvud taget.

Ombord här har vi en extra rumänsk överstyrman. Han var lite ovan med vad som gällde med dessa små röda delikatesser. Givetvis började närmsta sjöman genast sleva på kräftor på hans tallrik innan han själv bestämt sig om han ens vill smaka.

- Yes yes, taste a little bit här nu. >>Lassar upp cirka 15 kräftor.>>
- But... >>Ögon som tefat.>>
- No 'buts' here nu. It's a... hur säger man delikatess på engelska? >>Ser sig om.>>
- Delikassy någonting?
- Va?
- Delikassy.
- Here take some red shrimps here. It's a ehh... deli... delissysys!!!
- What?
- JUST TAKE THE FUCKING SHRIMPS!!! IT'S TASTES GOOD!! >>Många års erfarenhet av svengelska fartyg ligger bakom denna mening.>>
- Yeah yeah... >>Tar kräftorna och sätter sig.>>

Alla slår sig ner vid bordet. Det intressanta att vi alla hade olika sätt att äta våra kräftor. Väldigt olika...Att alla hade dessa pappershattar hjälpte till för rumänen att nu ta alla på allvar.

- So you suck?
- YEAH!!! SUCK A LOT! >>Börjar pilla och suga ut det där gula som ligger långt in. Ser så mysigt ut...>>
- No, don't suck. He's right now sucking the brains out from the ehh... Asså hur fan säger man kräfta på engelska?
- Kroft? Krift? A, jag vet inte. Men klart man ska suga ju!!! Yeah, suck it now. >>Tar en kräfta ifrån rumänens tallrik och viftar framför ansiktet på han.>> Suck it from the behind.
- What?
- NO! Don't suck the ASS of the schrimp. See! He's sucking the ass hole of the schrimp. Just eat the tale. It's enough.

Nu kommer Lasse in i mässen, tar lite kräftor och sätter sig ner.

- Jaha, kräftor. Det är goda grejer det!!! >>Skåne har tagit över i mässen.>>
- Jo, vi visar hur man äter kräftor för rumänen. Man kan ju inte suga på den liksom?
- Suga? Haha, hur fan äter ni kräftor?

Lasse tar en kräfta och ba trycker in hela skiten i munnen. Han käka den hel... Med en knastrande mun ser han på det övriga bordet.

- Fan va tysta ni blev då?
- You eat it whole?

Ingen vågar säga något längre, ingen har sett någon äta kräftor på detta viset förut. Nu snackar vi om sjömän som sett det mesta också. Alla sitter och äter kräftor på sitt egna vis, rumänen också.

Lasse sitter bara och äger utan att han vet om det själv.

Överstyrman; del 3

Våran narkoleptiske överstyrman är redan legend ute på haven. Hörde ifrån säkra källor idag också att någon på kontoret stuckit in huvudet på inspektörens kontor och skrikit äg rätt i fejset på han.

För er som missat del 1 klickar här.
För er som missat del 2 klickar här.
För er som missat vem inspektören är, klickar här.

"Safety, safety, safety, safety, safety, safety, safety, safety, safety...."
Klicka på bilden för att komma till pusha.se

Gillar ni klippet så klickar man på bilden och sedan på pusha. På så vis kan flera ta del av våran älskade överstyrman!

Min egna DVD.

Det är den 12 september 2008. Det är lite drygt över ett år sedan jag startade denna blogg. Det är över 950 inlägg, det är mer än 2500 faktiska timmar med filmning, skrivning och redigering nerlagd här.

Idag brände jag ihop de bästa jag gjort på en DVD. Denna DVD blev faktiskt riktigt bra, den är på 40 min. Innan jag har mönstrat av den 25 september ska denna DVD vara optimal. Ska slipa lite till på klippen.

Denna DVD ska jag stolt kunna räcka över till vem som helst. Denna DVD kommer jag posta till olika båtar och platser jag vet den kommer vara uppskattad. Denna DVD kommer jag skicka till dig som vill ha.

Detta var ett mål jag sa till mig att jag skulle ha klart innan resan till Asien. Om två veckor kan detta mål vara en verklighet. Imorgon kommer det komma upp ett riktigt, riktigt bra klipp. Det är överstyrman del 3 som alla ombord skrattat hejdlöst åt.

Minns en man i Auckland när vi klättrat upp på taket på vårat hostel och såg ut över staden tillsammans med några bärs.

- Kid... you're sick. You've already got everything figured out! How old are you?
- 23...
- You have no going back. You will make it to this dream you are talking about. There is no other way after seeing you talk about it. You will not stop, you cannot stop. You listen to me here. You cannot stop.Igår var en stor dag.

Igår visade jag ett nytt humorklipp för båten igen. En animation. En gammal sjöman gick faktiskt ner på knä av skrattanfall. Jag har endast skämtat om hur människor går ner på knä för att klara av skratt. Igår såg jag det med egna ögon, mäktigt.

En annan han satte snuset i halsen. Då gick jag ner på knä av skratt när det bara sprutade snus överallt.

Kapten skrattade också och ville se om klippet. Fyra ggr... Igår var en stor dag för mig.

Favoritlistan på Bloggportalen


Klicka på bilden för att komma hit.

Det finns en lista på bloggportalen som heter mest valda som favorit. Denna lista är någonting jag håller mycket kär. Om du är reggad på bloggportalen och nu kanske gillar mina videoklipp. Då får du gärna välja mig som favvo.

Om du inte är reggad rekomenderar jag att du gör detta och är med i listkrigen. Ett öppet krig där armbågar hålls utåt och hårt hela tiden. Givetvis också väljer mig som favvo dårå så kan vi slåss tillsammans!

Videoblogg; St Petersburg

Videobloggning ifrån St Petersburg tjuvarnas marknad. Gött klipp med lite najs musik.Min gästblogg.

Fick förfrågan ifall jag har en gästbok eller liknande. Den kanske inte syns så väl knappen, men nere till vänster på sidan finns den här. Här publicerar jag klockrena kommentarer och inskickade bilder. Har du någonting du vill ha publicerat där maila mig.

Videoklipp går också bra givetvis. Då endast egenproducerade saker.


Klicka på bilden för att komma dit.

Tyvärr har jag ingen design på den än. Om någon vill designa den så får du. Ni får helt fria händer så länge det inte är rosa. Du får också lägga in en skitstor länkknapp till valfri sida ifall du vill.

Behövs skånska textas?

En fiskare ifrån Simrishamn, en finlandssvensk maskinchef och en digitalkamera. Vad är oddsen för detta liksom? Det enda jag behövde göra var att texta och vips så flög ett av mina roligaste klipp fram.

Någon som känner för att fylla i tomrummen?


"Räolig, för det munga rattar!"


Klicka på bilden för att pusha det på pusha.se. Hjälp klippet synas så fler kan ta del av det roliga!

Snart Asien i ett halvår.

Min vän Nils "Bumba" Johansson har varit inne och kommenterat igen. För er som undrar hur han ser ut så slumpar jag fram lite Facebook. Hoppas verkligen ni kommer följa videobloggarna ifrån Asien. Det är någonting vi snackat om i över ett år nu.

Denna videobloggsföljetång kommer bli odödligt rolig.


Vart är båten påväg?

I denna ordning har båten färdats. Hade inte bilder från Harwich eller Hamburg. Föreställ er the asshole of the country in question så får ni en rättvis bild.Nästa stopp är Grangemouth, Skottland.


Är på första sidan Aftonbladet... igen.


Klicka på bilden för att komma till klippet. Kommentera och betygsätt!!Skrev ut dessa två papper och stirrade mig blind på dom under hela vakten. Det slår slint i skallen på mig när jag ser sånt här. Listan topp 50 kategorin humor på bloggportalen är något jag varit och nosat på under mycket lång tid.

Äntligen...

Era kommentarer peppar något fruktansvärt. Har två videoklipp färdiga till som kommer inom kort. Pressar varenda lediga minut ombord nu till att färdigställa vad jag påbörjat. Måste hinna klart innan avmönstring runt den 25 september.

Sen är det en annan sak jag vill fråga. Detta gäller först och främst folk som ska till manskapskonferensen den 13-14 oktober.Är det någon som vill köpa en alldeles egen cmj.blogg.se T-shirt? Själv skulle jag tycka det såg hysteriskt roligt ut på en Broströms konferens att typ hälften hade dessa på sig. Sen på kvällen tvingar vi våra chefer köpa varsin. Annars säger vi upp oss.

Köpet kommer också filmas såklart. Snacka om äg!!!

Har hittat ett ställe på internet där jag kan köpa dom hyffsat billigt. Själv köper jag dom för 80 sek, tänkte sälja för 100 sek. Vill bara inte förlora pengar på det hela.

Storlekar S,M,L,XL,XXL finns. Skriv en kommentar eller maila om du vill ha en till konferensen. Namn behövs inte nämnas om du inte vill. Du får då leta upp mig på plats istället. Andra kan också köpa denna såklart. Maila mig så kan vi lösa det på något vis.


Don Hjort hotar med att köra båten på grund.


Idag kunde vara som vilken dag som helst ombord. Solen sken sådär, nästan. Det var liksom lite nästan varmt ute. Alla arbetade på som vanligt. Förste maskinisten ropade på radion att han ville ha en brandkanon riktad ut mot havet.

Radiocheck tillbaka och han har en kanon mot havet.

Don Hjort kallade in mig på hans kontor där också chiefen sitter. Fick sajna på min avräkning, snackade lite skit. Då blev det helt plötsligt tyst i båten.

- Jaha, så fick vi en liten blackout också.
- Åh, snark... Får la gå ner i maskin då. >>Motvilligt går chiefen ner i maskin.>>
- Ska du med upp på bryggan eller?
- Kan jag väl. Stand by liksom. >>Hänger med till bryggan.>>
- Mmm, stand by.

(Blackout betyder att huvudmaskin stoppar. Allting blir tyst och båten börjar driva. Om det är mycket trafik är detta lite knivigt givetvis.)


Typ här skulle det vara lite mera panik.

JJ står och glider på bryggan. Rycker på axlarna och konstaterar att det är tyst och lugnt i båten i alla fall. Efter en liten stund så ringer telefonen på bryggan.

- Ha... okej. Var det för anledning då?
- Nja, det var lite dåligt resettat här nere. Glömt o trycka på resetknappen senaste dagarna, lugnt nu. Tryckte på reset. Vi fortsätter fika här nere. Safety all the way.
- Okej, ja. Martin har redan satt på kaffe här också ser jag. >>Nickar mot mig.>> Stand by.
- Regulations.
- Regulations.

Då börjar det pipa ifrån en maskin som är så mycket viktigare än någon maskin på båten. Själva hjärtat som får våra sociala liv att verka lite mer meningsfullt.

Det piper och blinkar error. Det blinkar error vid servern, vid vårat... internet. Genast springer jag fram, går ner på knä och försöker förstå vad allting innebär.

- NEEEEEEEJJJJ!!! DON HJORT, DON HJORT!!! INTERNET DOG, INTERNET DOOOOOOGGG!!!! >>Hyperventilerar>>
-
Va?! Det var väl självaste FAN också. >>Don Hjort går fram och börjar felsöka.>>

Ingen ombord är dock ett felsökningsproffs på datorer. Den enda felsökningen vi kan är.

1. Slå lite på sidan av saker.
2. Slå sönder skiten.
3. "Resetta" med hjälp av knappar.
4. Gör stegen samtidigt som du pratar med dessa döda ting.

- Kom igen då. >>Don Hjort bankar lite på sidan av maskinen.>> Meh, hallå? >>Don Hjort prövar nu med att prata samtidigt som han slår lite på maskinen.>>
- Funkar det? >>Jag står som ett frågetecken precis bredvid och stressar.>> Ska vi slå sönder skiten?
- Nja, tar och resettar först. Ger du mig lite kaffe eller?
- Kaffe. >>Räcker han en kopp.>> Check.
- Okej. >>Sveper koppen och trycker på reset.>> Så, nu väntar vi en stund. Gå och va stand by vid datorn.
- Okej.

Tillslut kom det fram en bild. Fast det var inte bilden vi hade hoppats på, det var bilden som alla sjömän idag hatar innerligt. Web-that makes no fucking-sense kom upp.

- Ehh, va fan.
- Vadå? >>Don Hjort slår igen glasdörren till internetet.>> Det lyser grönt här. Då ska det vara fixat.
- Jo men den enda sidan som kommer upp är den här.
- Vad i självaste helv* >>följt av fler andra svordomar för grova att skrivas här>> är detta!!!

Websense gör härmed ett äg mot hela sjöfarten. Ett riktigt klockrent äg om jag får säga det själv. Fast är du the Don, the Captain av en oljetanker.

Då är det inte så smart att göra äg i dessa former. Genast lyfter han telefonen och börjar iskallt slå in siffra efter siffra.

- Vem ska du ringa?
- ... >>The blick of death.>>
- Okej... jag chillar lite här borta ett tag. >>Nickar mot JJ som står helt tyst vid bryggvingen.>>

Signalerna går fram till Broströms kontor. Sölve Grönjerfjäll, IT-ansvarig på kontoret svarar.

- ÄG!! HAHAHAHAHAHAHA!!! FY FAN VA NI ÄR ÄGDA!!! BLOGGBÅTEN ÄR SÅ ÄGD!!! FATTA ATT VI KISSAR PÅ OSS AV SKRATT HÄR PÅ KONTORET!!!
- ... >>Don Hjort börjar andas väldigt tungt.>>
- Hallå? Kapten, Don... FJÄRT!!! GAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!

Don Hjort lägger sakta ner telefonen och går fram till autopiloten. Han sätter kurs emot land och går sedan sakta tillbaka till telefonen igen.

- Okej... Om ni inte tar bort websense för alltid så kommer jag snart ha skapat den största oljekatastrofen i östersjöns historia. Kommer sedan be Martin videoblogga om det. Hur känns det? Broströms namn bredvid ett par kvidande fiskmåsar...

- Va?
- You heard me... BITCH!!! >>The Don går in i sitt esse. Han kysser själv sin ring och viskar äg för sig själv.>>
- Men... men. Ehh, vi vet inte själva hur Websense riktigt fungerar.
- Okej. Synd för er. >>Klick!>>

Ingen vågar säga ett skit. Jag och JJ står på bryggvingen och börjar klä på oss överlevnadsdräkter. Inte tänker vi stanna ombord ifall han går igenom med detta. Det ringer igen.

- Hallå...
- Ja hej, Bennie Strilmundsson här. Jag äger.
- Äg över alla? >>Tar sig för bröstet.>>
- Äg över alla.

Don Hjort förklarar det vidriga beteende ifrån IT-avdelningen på Broströms. Om hur de sitter och skrattar oss i ansiktet när vi ber dom oblocka vissa sidor. Strilmundsson tyckte dock att äget var rätt roligt. Men han förstår att det är ett äg för mycket här och ska ordna upp situationen.

- Okej, sen vill Martin ha betalt för att nämna erat namn i framtiden.
- VA?! I HE***TE HELLER! DEN DÄR LILLA PISSRÅTTAN SKA F*N INTE HA ETT J**LA SKIT. HAN HAR SVÄRTAT NER THE BROSTRÖMS BRAND FÖR ALLTID!!!! >>Strilmundsson gör ett såkallat totalflipp.>>

Don Hjort väljer nu sina ord väl. Totalt inspirerad av sin idol, The Don, ger han sitt korta svar. Båten styr fortfarande mot land. Don Hjort har fått nog av alla äg ifrån kontoret. Justice for the people!!

- Du... Pay the fucking BILL, BITCH!!!!

Ingenting mer sägs. Don Hjort lägger på luren, lägger upp båten på rätt kurs igen. Går fram till mig, gör en high five, går sedan ner till sitt kontor.

En helt vanlig dag ombord i Bro Anton. Vilka äg som genomfördes denna dag.


- Äg över alla?
- Äg över alla...

Hur tar man det lugnt på rätt sätt?

Om du på arbetstid ska slappa offentligt får du aldrig glömma bort vikten i att kontenuerligt berömma dom som faktiskt arbetar. På så vis så ser folk liksom inte att du själv egentligen inte gör ett skit. Folk får klaga av sig och berömmer dig för ditt sociala uppförande.

Detta har tagit flera år att bemästra, nu lär jag ut mina kunskaper till alla mina elever.

Jungman Adam Vifors demonstrerar här en tumme upp tillsammans med kladdkaka och kaffe.
Och... DÄR! Blev han månadens skeppskamrat.

Videoblogg; Powerslide

När jag hamnade på Aftonbladets förstasida hade jag en aningens extra energi i kroppen. Det här är resulatet av den dagen.


"Doing... a powerslide!"


Klicka på bilden!


Hjälp mig få denna video att synas genom att klicka på bilden sedan på pushad. Kommer den siffran upp till ungefär fem eller sex får jag cirka 30-40 besökare extra under dagen. Detta kommer jag göra flera gånger så bli medlem. Då går det fortare nästa gång. Tack på förhand kompisar!!!

Vad som är påväg.

Kalle the kung är ombord. Vi planerar och förbereder för fullt för kommande filmer. Annars har jag ett videoklipp klart samt en bra historia som kommer inom kort. Vill bara inte proppa för mycket i för hög takt här. Det och min sponsor är helt förtvivlad över att han inte ännu har sin logga och hemsida färdig.


Min resepartner till Asien i oktober. Dessa kommande videobloggar får inte missas för något.

Vill du hjälpa mig synas?

Fick idag en fråga om hur man kan hjälpa min blogg synas på nätet. Fick frågan ombord. En sak som enkelt kan göras är att pusha mig på Pusha.se. Kommer i framtiden lägga upp en länkning till de saker jag vill själv ska synas på internet.

Klicka här för att komma till en sådan länkning.Det ni gör på denna sida är att då bli medlem givetvis. Sedan när jag frågar snällt att detta vill jag ha pushat. Då klickar man in sig och klickar på siffran jag ringat in i bilden ovan. Ni kan gå in och klicka på det nu tillexempel. Man får endast en pushning var per medlem. Det räcker med att siffran kommer till 5 eller mer för att den direkt kommer på förstasidan.

Detta är ett sätt att hjälpa mig synas. Jag tackar för all hjälp jag får, tackar också för alla peppande mail och kommentarer. Har så många planer inför framtiden. Vill skapa så fruktansvärt mycket. Ju mer denna blogg syns desto mera hjälp kan jag få i min strävan mot bättre humor i Sverige!

Foxtrot fyller år!

Styrman med smeknamnet Foxtrot fyller år idag! Namnet härstammar ifrån när Don Hjort smög upp på bryggan och såg styrman dansa med sig själv till leende guldbruna ögon. Vi har även skymtat han vara inne på Lane Loges officiella hemsida där han letade danspartners.


Här ser vi Mr Foxtrot dansa på beställning!!! Alla började trumma på bord och stolar i takt med Foxtrots moves. Fast det går ju inte jämföra med ett avslut av Mats Bergmans på Lane Loge var kommentaren efteråt.

 Grattis Foxtrot!

Inspektören säger stand by.

Idag gick våran alldeles egna inspektör runt i båten och inspekterade. Det var inte förräns han kom in i mässen som han faktiskt såg någonting värt att dokumentera.

- HERREGUD!! >>Ser sig om i rummet helt förskräckt!>>
- Va?! Vadå?
- Vilka slitna gardiner ni har!! >>Drar med kinden emot gardinerna.>> Detta måste genast åtgärdas.

Inspektören lyfte luren och ringde rederiet. Så inom kort kommer vi få nya gardiner. Tack Broströms!! Safety first.


Äg über alles...

Idag är en ljus dag för cmj.blogg.se. Alla människor som är insatta inom Broströms kommer nu börja skratta. Ett nytt uttryck har myntats ombord. Vi ligger i Hamburg och fått besök av en inspektör ifrån Broströms.

Precis innan han lämnade båten så frågade jag snällt ifall jag inte kan få ta ett kort. Don Hjort knäppte kortet. Då föddes uttrycket alla ombord numera hälsar på varandra med...


Äg über alles...


Hur kommer det sig att jag fullständigt älskar den här bilden?

Överstyrman; del 2

Animationen där våran älskade narkoleptiske överstyrman delar med sig av livet på hemmaplan. Den här gången om hans stora hobby och kärlek. Hans allt helt enkelt.


"Detta är eran överstyrman uber alles."

Nytt rekord för pusha.se.

Okej, nu fortsätter vi här med att toppa olika listor va? Nu är det pusha.se som gäller. Reglerna är enkla. Man klickar på bilden, sedan på den stora symbolen som heter Pusha. Kom igen nu. Det är enkelt. Vi ska upp i typ 30 eller mer.


Make this day an epic day for Martins humorblogg! Just click it baby!

Fortfarande med på Aftonbladet.se!!

Denna dag har gått åt till att skrika, göra olika former av yes-tecken och givetvis the powerslide (på film). Att jobba på som vanligt existerar inte i min värld just nu. Kapten kom ut på däck och bara suckade när han såg mig.

När han då såg mig komma springandes ifrån backen (längst fram) till poopen (längst bak) med armarna högt ovanför huvudet.

- jjjjjjjaaaaaaaAAAAAAAA, Hej kapten, AAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! POWERSLIDE!!!! >>Swosch!!>>

Givetvis sprang jag också ner i slussen i Kiel och kramade alla jag såg. Där var ju då alla tyskar och förstod inte vad Aftonbladet var för något.

Men kramades, det gjorde dom!!!

Har börjat älska med min videokamera nu också. Den där lilla röda pricken är inte alls lika skrämmande längre. Så ja, mina små stand up rutiner kommer komma upp här snart. Jag vill sågas, jag vill slaktas men främst av allt vill jag bli bra.

Kritik och övning är den enda vägen.


I en timme stod jag och hälsade på andra sjömän.


Happiest man in the world. That is my name today.

Jag är på första sidan på Aftonbladet.se!!!

Jajamensan, mina videobloggar lyfts nu fram på Aftonbladets sida Mitt Klipp. Ni är hur coola som helst Aftonbladet!!! Har många klipp jag kommer lägga upp där givetvis. Blev också klar med ytterligare ett humorklipp idag. Nu ska det redigeras och filmas för fullt ombord!


Boyaka!!!

Reklamfilm för Broströms; del 2

Okej, här kommer den. Ombord blev den omedelbar succé och förväntar mig inget annat här heller. BBCG är redan en legend som kommer ta skepnad i många sketcher framöver. Känner jag börjar hitta stilar på klipp nu som känns tryggt att arbeta med.

BBCG är redan en favorit som också tillåter mig experimentera med det mera visuella. Det ska vara snabbt, coolt och ironiskt actionfyllt.

Jag gillar det här klippet riktigt mycket. Och ja, kaffet var varmt...


Se det ett par gånger. Har förstått att klippet liksom växer på en.

Vild avmönstring!!!

Jag ber om ursäkt till mina kära medkollegor. Efter detta klipp så kommer alla Broströms hyrbilar nu vara stoppade. Förhoppningsvis ser inte ansvariga personer på kontoret detta mästerverk. Jag hoppas ändå själv jag får en sista hyrbil till i framtiden så att jag kan göra en compilation av rentals.

Fast oddsen är la ganska slim.


...och känn efter efter ett par veckor då ALLA hyrbilar inom Broströms är stoppade.

Hamburg nästa.

Mitt hittills bästa klipp ska försökas laddas in på youtube under natten. Det är helt på engelska och har visats fler gånger ombord än vissa av mina redan uppladdade klipp. Det är 1 minut och 16 sekunder total humorblogg pleasure.

Bro Antons nästa stopp är Hamburg. Har endast själv varit i förorten som har det lämpliga namnet, Harburg. Vilken fantasi.


BBCG says... Follow orders.

RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!