Det rullar på.

Lägger ner väldigt mycket tid på nästa sketch just nu. Blev filmning i fyra timmar igår ihop med Olof, Kalle The Kung och Fredrik. Olof ringde till Maersk, höll ett minnestal och så en actionscen ihop med Kalle The Kung.

Överstyrman kom springandes ut på däck i endast kalsonger och undrade vad fan som händer. Mannen låg och sov och vaknade av ljud som han trodde var att någon råkat riktigt illa ut.

Vill verkligen göra något riktigt genomtänkt med Olof nu. Detta har jag gått och tänkte på länge länge...

Inspelningen av nästa sketch går galant!

Inspelningen av Olof och att hitta bumber del 4 går lysande!! Eleven Fredrik har varit ombord en dag och genast lyckas få toppbetyg. I flera timmar har vi kört 200 procents fokus på filmning.

Hela båten blev aktivt deltagande då vi fick starta brandpumpar och brandkanoner på Olofs begäran. Kocken lade undan lite mat åt Olof och Gert. Pasta, pastasås, guacemole toppat med senap. Gert har också hoppat bungyjump ovanför bryggan och inom kort ska en begravningsceremoni hållas för den lille krabaten.

Detta klipp kommer bli mer än odödligt. Vi har väl filmat en tredjedel kanske. Stort tack alla ombord som ställer upp!

Idag blir det mera animation och inövande av manus för nästa filmning. Hoppas på att kunna fortsätta imorgon såklart.


Fredrik and Olof.


Här har vi också homosapiens forskaren Lars Adrians tillsammans med överstyrman Anders.


Vet inte om bilden kom med i förra inlägget. Här har vi Gert då han träffar gud i nästa animation.

The work has begun...

Suttit x antal timmar i photoshop nu. Det tar sån tid!!! I alla fall alla Olof älskare där ute. Arbetet har börjat. För dåligt väder att filma idag så det blev animationen med Gert som ska va med. Är långt ifrån klar ännu.

För er andra som inte vet vem Olof och bombhamstern Gert är så finns det tre klipp där nere. Emellanåt kanske det är lite väl sjöfartsinterna grejer. Olof är ju trots allt sjöman.

Del två har blivit stoppad på youtube nu såklart. Fucking youtube. Blir så trött... Vet inte om del 2 där har det slutet jag vill att det ska vara. Blev en omredigering som aldrig kom in på internet tror jag. Måste fixa det såklart med nu är det del 4 som hela min själ ska läggas ner i.

En bild ifrån del 4. Gert har precis träffat gud...

Kalle The Kung fixar poolen!

Om jag lägger in bilder på min mail. Sen mailar mig själv och klistrar in därifrån. Då gick det få lite bilder in här.

Kalle The Kung brukar ibland annonsera vid middagen att nu ska vi poola... Observera också hans ihopsvetsade "poolhåv". Kalle är så kung ibland att det är skrämmande.Stackars repen...

Reparatören står på däck och skruvar lite på skumkanonerna. Solen skiner som aldrig förr och det känns nästan skönt att vara till sjöss. Reparatören brukar vanligtvis hiva hinkvis med skit över sjömansjobbet.

- Men vad är det jag ser? Är du... glad? --Går fram och observerar repen--
- I helvete snackar du om då?
- Men... du ler faktiskt. Helt otroligt. --Känner nästan som jag vunnit någonting för att ha sett detta ovanliga fenomen--

Killen är oftast ungefär lika positiv som vårat fack Seko var när dom förhandlade om våra löner.

I avsnittet om helgdagar till sjöss så hittar man tillexempel orden "alla dagar är gråa dagar". Snacka om att fullständigt spruta ut av positivitet vid det mötet.

Överstyrman går av sin vakt och drar med sig några matroser ner i ballasttankarna. Där nere hittar jag en liten hydralläcka. Vi går upp och ser alla tre emot reparatören som faktiskt fortfarande har ett leende på läpparna. Allas blickar möts och i repens ansikte kan man läsa av "slutar ni inte stirra så dödar jag er."

Tjugo minuter senare. Jag och repen står längst ner, längst in i någonting jag kallar för helvetet på jorden. En ballasttank.

- Vem i helvete är idiotfan som hittade det här förbannade jävla fanskapet till läckhelvete?! --POFF!! Slår i huvudet--
- Det var jag. --Nöjd!--
- ... -- Ett par kolsvarta ögon kan skymtas i mörkret. Så mycket hat...--

Repen har nu slutat prata med mig. Kanske för alltid.

Sen finns det ju lite värre jobb i världen...


Vad är bäst?

Bra eller dålig mat?

Är maten dålig har alla nåt att tjöta om hela dagen. Är den bra får man ont i magen.


Lettland...

Det går fortfarande inte att ladda upp bilder här. Börjar bli riktigt irriterande...

Vi är i Lettland. Pratade lite med kajgubbarna förut men det enda jag hörde var "depression, depression, depression, 10 inch connection depression, depression...

Varför vill du inte va med på film?

Krister och jag frågade en annan matros om han ville va med på film. Först skulle han få kasta kaffe rätt i fesjet på Krister och sparka han i arslet.

- Haha, det gör jag gärna!!
- Sen ska du trycka ner hans huvud i tallriken på middagen!!!
- Shit är det sant?! --Ser lite ondskefullt mot Krister--
- Sen ska du krypa emot kameran och skrika "döda mig inte! döda mig inte!" och så kommer Krister och dödar dig med en rostknackare.
- ... --skräckslagen blick mot två studdsande matroser--
- Va?! Värsta ju!!! Vi fixar specialeffekter sen. Vi ska fiska upp några makrillar och så blir det en splatterscen av det hela!!
- Ehh...
- Va? Va? Låter det inte kul?!

Scenen blev inte av...

Vi är så ägda av Maersk va?

Som precis hela sjöfarten vet om så är mitt rederi inte längre svenskt. Det är danskt. Danmark är egentligen inte heller danskt utan Maerskt. Maersk är väl en av dom där som min bror fullständigt hatar för att han en gång såg en dokumentär om "the evil corporations" i världen.

Om brorsan klassar Maersk som corporation så hamnar det nog snart i det lite smått kritiska facket i hans hjärna. Fick han chansen skulle han väl anonymt förgifta deras kaffekokare med rocagil.

För dom som inte alls hänger med. Maersk är ett rederi. The biggest in the world och äger en liten del på ungefär 100% av mitt rederi Broströms.

Detta betyder att jag nu måste skriva om Maersk. Vem vet, kanske jag kommer upp på något "toppmöte" igen som ekade igenom hela rederiet genom vår VDs kritiska röst men som aldrig riktigt nådde hela vägen fram till kärnan.

- Martin... --mina kollegor vid matbordet-- Gör det inte. Bara gör det inte Martin. Det här är inte Broströms längre.
- Fuck off säger jag bara!!! --Springer fram med en klick sås och skvätter på närmaste Maersk logga--
- Martin... --mina kollegor suckar-- Dom här skjuter först och frågar sen. Var försiktig.
- HAHA!!! Smaka på såsen Maersk! --Står och smetar gammal mat på Maersk loggan--
- Gör vad du vill Martin men dom äger oss alla.
- Va?
- Dom äger oss Martin.
- Äg uber alles?
- Äg uber alles Martin. Du är så ägd som du bara kan bli.
- Hmm... --Martin går tillbaka till sin stol. Man kan verkligen se hur hjärnan sprakar. Martin är ägd på stora nivåer här--

Så här låter det igenom hela rederiet nu. Alla är skitnervösa för Maersk helt enkelt.

Min pappa är präst och frågar gud om lov emellanåt. Broströms ringer till Maersk. Om allt. Synd bara att ingen fattar ett skit vad dom säger i andra änden. Om vi bara hade en skåning ombord. Det låter ju likad ant i alla fall.


BBCG is soon back!!

Inte heller i internet explorer...

Blogg.se fortsätter krångla. Försöker nu lägga upp bilder i explorer men inte det heller... snark.

Har gjort ett nytt litet videoklipp med en kille som heter Lars Adrians nu. Han är forskare på det faschinerande djuret homo sapiens. I hans videoserie kommer man nu kunna följa hans framgång inom detta område.

Imorgon ska vi spela in en trailer till en film matros Krister gått och funderat på ett tag. Ska bli intressant.

Ska också ta tag i Olof snart...

Blogg.se har slutat fungera...

Det går inte att lägga upp bilder här på bloggen och vet inte när det kommer fixa sig självt. Tänker inte skriva utan bilder helt enkelt. Någon som vet när det kommer fungera eller hur man ska göra för att få det fungera?

Har filmat idag tillsammans med Rebecca, Kalle, Nicklas och Jeffrey. Så det får bli redigering istället.

På g!!

Har nya ideer som börjat florera efter senaste klippet. Är riktigt sugen på att börja skapa lite mera video nu. Funderar på den där rösten som i senaste klippet som säger "vad är det man skymtar borta bland löven?". Ska se ifall den inte kan experimenteras lite med.

Jaha... nu funkar det inte att lägga in bilder här heller. Jag som hade ett par goa roliga bilder på lagret. Blogg.se är lite snarkvarning ibland.

Vi ligger utanför Riga till ankars. Tyvärr är jag skitdålig på att skriva vart båten är påväg och så. Är så fullständigt ointresserad av allt sånt där som har med riktigt jobb att göra.

Videoklipp ifrån vulkanklättringen!

Här är äntligen klippet! Har några saker jag skulle vilja redigera om men det finns ingen tid att hinna med det innan avgång. Kommentera om klippet nu för jag är nyfiken på att se vad ni tycker om det.


Shoo!!!

Rostock-Riga och nu påväg mot Gävle. Har fått jobba det första jag gör ombord. Är lite besviken på det faktiskt för det finns så mycket viktigare saker att syssla med. Redigerar klipp för fullt på de lediga minutrarna mina vänner. Det blir Nils och Martin i Asien igen när vi klättrade i berg.

Ombord igen!

Ja, då var det dags igen. Efter nio månaders frånvaro så ser jag lilla Bro Anton ligga där vid kajen igen. Äntligen dags att träffa dom hårda här i världen. De tuffaste som Sverige kan erbjuda. Männen som käkar snus till frukost, gubbarna som har smörjolja som duschcreme. Grabbarna som tål det mesta helt enkelt...

Vid middagen så snackade alla om hur man dödar fisk. Inte hur man fångar den utan exakt hur man dödar den. Det ska givetvis vara med stora knivar och hårda hugg.

- SÅ HÄR!!! --Jorge ställer sig upp och med livliga rörelser visar hur man håller fisken som i detta fallet är en bit gurka.-- SÅ HÄR DÖDAR MAN FISK I THAILAND!!!

Hela besättningen ser lugnt på hur Jorge avrättar sin låtsasfisk. Han högg fyra gånger med full kraft. Det flög lite sås omkring i rummet men vad bryr sig sjömän om det?

We are born with smuts på oss...


Kalle The Kung and I

Nils needs some pep talk!

Har du blivit beroende av att ha en blogg. Då kommer du tillslut få bloggtorka och må fysiskt dåligt över att inte komma på vad du ska skriva om.

Nils har varit lite i en sådan. Ska bli intressant nu och se om mitt pep talk kommer hjälpa till lite!

The comeback!

Där sitter en bonsaiexpert...

Där sitter han. Undrar vad han tänker på? Han ville gå ut och binda koppartrådar på verandan sa han. Tror det är för att då är han nog så långt borta från mig som möjligt. Allting ser ut som en liten helig ritual. Efter en stund kom han in igen och satte plantan vid fönstret.

Det är 200 procents fokus i blick där...


Ett dygn i Linköping.

Trodde att jag var fri i tre hela dagar igår så jag drog upp till Linköping igen. Träffade min polare biologen som nyss fått hem sin nya dator. Vi behövde en tom CD-skiva för att bränna ner på program på. En av hans polare hade en hemma hos sig. Vi åker dit.

 Han heter också Martin och är en jäkla skön snubbe. Killen öppnar dörren i ett par för små mjukisbrallor och en för liten T-shirt.

- Tjeeeeeeeeeeeeeeeenare grabbar. Stig in, stig in! --Hmm, när köpte han dom där brallorna? 1993?--
- Haha, morgonsviden på ser ja.
- A va fan. Ni vet ju hur det är.

Går in i vardagsrummet. Martin sätter sig vid datorn.

- Här är skivan i alla fall.
- Tackar tackar kompis. Väl behövlig.
- Fasen alltså... sitter med det här nu vet ni. --Ser mot sin dator lite dystert--
- Vadå för nåt?

Martin sysslar med förskolan på något vis och skriver framgångsrapporter för dom små liven. Man märker att Martin verkligen gillar att jobba med barn. Han blir så entusiatisk och börjar veva med armarna fritt när barnen kommer på tal.


Lite seg och morgonsvidad. Som det ska va!

Det som sker precis efter jag tar bilden är lite intressant. Det är alltså tre personer till inne i rummet. Alla håller på att prata om barn på förskolan, EU-valet och kanske lite om vädret. Sen helt plötsligt fullständigt kastar sig Martin på volymknappen till steroen och den mest hatiska av hatdödsmetallåtar spränger mina hörselgångar.

- Vänta vänta nu kommer det! --Slungar kroppen åt vänster och vrider på full volym-- DET ÄR EN PRÄST SOM KOMMER IN I LÅTEN OCH SJUNGER OM SATAN NU!! LYSSNA!! LYSSNA VILKET JÄVLA SOUND VA?! EN PRÄST! FAN VA SJUKT!

Alla inne i rummet går ner på knä och börjar lira luftgitarr till låten och skriker med för fulla halsar. Jag står helt förlamad och fattar inte ett jävla skit. Tio sekunder senare drar Martin ner volymen.

- Den där! Kolla här va? Den där killen är så busig va? --Martin pekar på ett fotoalbum med dom barnen han jobbar med--


Barnen.

- Jaså, säger du det? --Min vän ler och kommenterar lugnt--
- Ja vet ni? En gång hade han med sig en vattenpistol till skolan och sköt på alla lärare! Tokigt va?
- Jättetokigt ju!

Jag står fortfarande bredvid och inte fattar ett jävla skit. Vi lämnar lägenheten och hör hur dödsmetallen pumpar igång igen.

I love my friends...

Avlösning ombord. Sjöfartens största mysterium...

Måndag, tisdag, onsdag eller kanske torsdag blev tillslut... trumvirvel. Lördag!! Så på lördag mönstrar jag på igen! Grattis alla ni som gått så länge och väntat på detta. Nu kommer inte Martin göra något annat än blogga.

Ska till Rostock tydligen. Blir nog att jag åker upp till Stockholm imorrn och sover över en natt där. Ensam en natt i Stockholm en fredagkväll... hmm. Någon som har fest?

Shoo!

Pappa, nu ska vi fiska!

Var och fiskade med farsan idag. Båten vi lånade hade gnisslande åror.

- Men vi kan ju ta lite av det där chokladgodiset!
- Va? --Ser på pappa lite dystert--
- Det innehåller ju palmolja! Se här! --Farsgubben håller fram godisburken--
- Du... vi ska fan inte slösa bort fint godis på en gnisslande åra.
- Jo ge hit lite godis nu.
- Nej pappa. Godis är gott. Jag vill bli tjock.
- Ge hit en liten bit nu så ska jag fixa.
- Det begriper du väl att inte chokladgo...
- Fixat! Hör! Det låter ju ingenting längre. --Vrider fram och tillbaka på åran--
- Fucking MacGyver du blev då. --Pappa hade rätt jag hade fel är lika med lite sur Martin. Family activities AWAY!--
- Jag vet!! --Nöjd--

Farsan var givetvis skitnöjd. Tills jag vänder mig om och ser han stå och fingra i godisburken igen.

- Haha, pappa kommer bli tjock!
- Nej det är inte till mig. Det är till haspen.
- Va?
- Spöt gnisslar lite, kanske om man tr...
- Farsan va fan tänker du med? Okej, du får poängen med åran men vi har ju lånat det där spöet!
- Vänta lite här nu.

Pappa mosade ner en hel jävla chokladpinne ner i sitt fiskespö. Det hjälpte inte ett dugg. Det blev bara en massa choklad på rullen. Då blev pappa lite sur för jag kallade ju han för MacGyver nyss. Då vill pappa fortfarande visa att han kan.

- OM JAG TUGGAR PÅ CHOKLADEN OCH GÖR DEN FUKTIG FÖRST!!!

Pappa tror att hans saliv blandat med choklad hel plötsligt förvandlas till symaskinsolja. Mannen slungar ut en asstor brun spottloska över hela fucking haspen och börjar gnida in den med båda händerna.

- KOLLA MARTIN!!! DEN GNISSLAR INTE!!!
--Gnid, gnid, gnid--
- Och den snurrar inte heller... Vad har du gjort farsan?! Vi lånade ju spöet och nu är det choklad på hela skiten.
- Men den gnisslar inte!
- Och snurrar inte.
- Johå då! --Kastar, landar och faktiskt snurrar--

Ser på  en uberglad farsa som snurrar för glatta livet med salivchockladsprut på händerna. Det funka faktiskt. Helt otroligt.

Gud ser oss...

Har kommit ner till farsan igen och kommer spendera dom sista dagarna precis så som Broströms vill. Stand by, packad väska, nykter och passet i handen.

Varje gång man kommer hem till farsan så är det antingen vinprovardax, ölprovardags eller spritprovardags. Aldrig i extrema mängder men med den största amatörinlevelsen möjlig.

- SKÅL MIN SON!!!! --Luktar, snurrar på glaset och sörplar i sig en sipp vin.--
- Haha, skål farsan. --Kling!-- Fint vin farsan!
- Jag vet. --Snurrar och tittar intensivt på vätskan. Dags för expertutlåtandet.-- Det är vitt. --Flawless--
- Diggar att du som präst i byn provat precis alla viner på systemet.
- Men varför sa du nu det?
- Vadå?
- Att jag är präst.
- Ehh, för att du är det?
- Ja men du vet... --Pekar uppåt med fingret--
- Skål farsan! --Försöker få farsan på andra tankar--
- Vänta... --Pappa går bort till fönstret, drar ner persiennen-- Nu ser inte gud oss. SKÅL FÖR FAN!!!

http://4.bp.blogspot.com/_IeZ5RxCtR8I/Rp0RZuCS7VI/AAAAAAAAAcw/Dhlhdz5Wc4Q/s400/Vitt-vin.jpgBonsai på blodigt allvar.

Är snart uppe i 3,5 halvt år som hemlös nu. Hmm... Måste nog ta tag i det där snart. Är rätt intressant att bo hemma hos andra hela tiden dock. Du lär känna dina vänner och familj på ett helt annat sätt. För tillfället sitter jag och lyssnar på min biologistuderande vegan polare som spelar lite internetpoker.

Låter ungefär som:

- DET VAR VÄL SJÄLVASTE FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... eller vänta. Yesss, jag vann. --Vevar lite med handen och ser mot mig och hoppas på att få en nick tillbaka.--

Bredvid sig har sin mobiltelefon och ett återkommande larm. Detta är för när han ska gå runt i lägenheten och spraya vatten på sina bonsaiträd. Har skrivit en annan gång om hans bonsaiprojekt HÄR.

Då hade han bara ett bonsaiträd och det lever fortfarande. Idag har han tre och brukar sitta och meditera på bordet i vardagsrummet med sin växter runt sig. Feng Shui och Buddhism tillsammans på någe vis kanske?

- Det är så jävla najs att kunna få ett liv att få denna form. Kolla va? Se hur levande dom är? --Extas--
- Mmm, jo dom är ju... fina.
- Fina!!! Är det det bästa ordet du kan få fram? Vet du hur svårt det här varit eller? This is excellence in its purest form! --Gör "delikatess" tecknet med en pussande mun mot sina fingrar.--

Han berättar hur han numera har en liten ledande roll på sina bonsaiträdforum där han delar med sig av erfarenheter om att ha bonsai in sweden. Sen berättar han om den gången hans sprayflaska kom bort:

- Min lägenhet har fan små troll i sig som gömmer saker! Det är helt sjukt ibland! --Det är sjukt. Har två gånger tappat bort mina jeans här.-- Gick i fem fucking dagar och sprutade vatten på växterna med munnen.
- Va?
- Ja det måste vara som en dimma med vatten vettu. Värsta.

Detta kanske låter lite konstigt men för mig låter det precis som en sån sak som faktiskt skett. Inte svårt att föreställa mig han stå med total fokus och lite lätt blåsspruta vatten på sina växter. Prata lite med dom, ta en klunk vatten, spruta lite till. Total fokus.

Har fått lite respekt för hans skills nu faktiskt. Det ringer i hans mobil sen går han omkring och sprutar samt putsar lite på bladen. En form av kärlek nästan.

- Men vad är det här? --Pekar på någonting i hans träd--
- Mmm förstår du. --Går ner på knä framför växten.-- Det är små koppartrådar som gör så att jag kan forma växten precis som jag vill.
- Oj, det låter avancerat.
- Det är avancerat Martin. --Blir tyst en stund och bara stirrar på sin växt--

Satt en gång framför hans växt och försökte hitta samma kälek. Ville förstå vad det är som är så magiskt med denna lilla växt. Polarn var ute i köket och styrde upp lite käk. Själv ville jag bara stirra så som min vän gjort. Stirrade och stirrade. Ville röra växten. Vad är kärlek utan beröring?

Sträcker sakta fram mina fingrar och smeker ett av bladen. Mmm, den är så vacker så hypnotiserande. Smeker och smeker på det lilla bladet. Drar sakta mina fingrar neråt längs med stammen och så sker det. En av koppartrådarna flipprade upp sig. En gren flyttade sig.

Mina ögon blev som tefat. Min mun öppnade sig och hela mitt ansikte såg ut som en fågeholk.

Panik.

Vi har varit vänner i över 12 år. Denna vänskap skulle nu testas. Inne i köket stannar precis allt arbete upp. Det är som någon slags telepati som utvecklats växter och min vän emellan. Jag vänder mig om och där står han. Knäpptyst med en kniv i handen. Jag sitter på knä framför växten och ser så skyldig ut som man bara kan bli.

Vet inte hur många gånger jag varit nära döden hittills. Jag summerar alla dessa händelser ner till denna stund.

- Vad gjorde du?
- ... --Är stum av skräck--
- Martin...
- Ja.
- Vad har du gjort?
- Ehh... ehh alltså.
- ... --The blick of death--
-
Förlåt.

Min vän går fram och ser på sitt lilla bonsaiträd. Höjer sin kniv. Jag säger ingenting, jag är beredd att dö, jag har sett hur mycket hans växt betyder för honom.

- Döda mig. Du får det.

SWOSCH!!

En liten gren från trädet faller ner på golvet. Grenen som lossnade från koppartråden. Han går tillbaka till köket. Vi äter middagen utan att säga någonting. Jag har aldrig varit i närheten av hans träd sen dess.

Måste nog ta och skaffa en egen plats att bo i snart.
Nu drar jag till sjöss!

- Tjenare det var Kalle The Kung här!!

Kalle The Kung och jag ska mönstra på ihop och jag citerar:

- Kontoret sa att det blir på måndag, tisdag, onsdag eller kanske torsdag.

Och det kommer möjligtvis bli the lovely ass hole of Antwerpen vi ska till. Den mest oglamorösa industriplats på planeten. Härligt.

Det är dags nu i alla fall. Är inte bara pank utan också skuldsatt! Bara för att pengarna tog slut vill man ju inte sluta leva the life, så nu är det dags att öppna plånkan igen och låta the swedish dålars rulla tillbaka till där dom kom ifrån.

Läste också i tidningen imorse att det är stand up i Mjölby klockan 19.30 ikväll. Detta kunde dom väl haft lite mera reklam för!! JAG VILL JU VARA MED!!!

Ikväll blir det utgång i Linköping igen. En sista helg i friheten innan jobbet drar igång. Känns overkligt.

Dagens visdoms sms

Världen är som helvetet, det är varmt överallt, fullt med underliga människor och ingen förstår varför dom är här.

RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!