Tillbaka från Kalmar.

Tre gigs på tre dagar. Kalmar var en intressant upplevelse på många olika vis.

En samling videoklipp ifrån cmj.blogg.se

Pågrund av att min blogg kommer synas på olika platser i Kalmars högskola nu, så länkar jag till några av de videoklipp jag gjort. Den här bloggen har funnits sen augusti 2007 och har producerat en hel del material.

Under hela bloggens levnad, så har jag tjatat om att börja med stand up, och det är äntligen nu en verklighet. Nere på sjösjukan fredagen den 27 november, ska jag köra en 20 mins stand up. Det gick riktigt bra hos Frasses Chalmers sjöfartspub, och ser mycket fram emot att få leverera en liknande kväll i Kalmar.

Först ut är de videoklipp jag själv haft roligast att göra. Det är Olof som fått i uppdrag att öva upp en bombhamster, som enligt ISPS bestämmelser ska kunna hitta bomber ombord.

Länk till senaste Olof klippet. I inlägget finns ytterligare en länk till de tre första videosarna.

Sen har vi allas våran älskling, den narkoleptiske överstyrmannen.

Del 1,2 och 3 hittar ni här. Och sen nummer 4 här.

Alla andra klipp med sjöfartsinrikting och humor hittar ni här.

När ni ser loggan på min egna TV-kanal, så vet ni att det är så seriöst det bara kan bli.

Sen finns även mitt och Nils reseprogram ifrån Asien. Videoklipp som tagits upp på reseforum ute i etern. Är ni en aning ressugna, och vet att ni inte kommer iväg på några år. Se inte klippen.

Klicka på bilden för att komma till dessa.


Vi syns i Kalmar!!


Jönköping

Giget gick riktigt bra. Erik Löwenthal var grym. Imorgon Kalmar för att göra samma sak igen.

Shoo!!

Stand up i Jönköping!!

Säg till alla ni känner i närområdet Jönköping att komma till Sir Simons ikväll. Stand up börjar klockan 20 och jag öppnar kvällen.

Shoo!!!

JokerCC


Flytten till Norrköping klar.

Äntligen klar med flytten till Norrköping. Ska flytta dit nästa vecka någon gång, då det målar om några rum just nu. Fått bra cred för mitt senaste inlägg. "Det var old school Martin som kom fram." Kommer skriva fler historier nu när jag insett att, historier inte är stand up. En bra historia, är inte bra stand up, för det tar för lång tid.

Oftast har också en historia bara en punchline på slutet, för du kan ju inte riktigt fortsätta den när den är slut. Därför är alltid ett ämne eller karaktärsdrag att föredra. Mera "outs" om man vill tänka i pokertermer.

Ska köra i Kalmar torsdag fredag. Dock har inte sjösjukan hört av sig än, tycker dom kan göra det snart.

Kalmar stand ups hemsida. Mitt namn finns där den 26.


Sen har jag nyss fått två bilder från då jag snurrade i Götet senast. Feita, feita!!
Påfågelsöga - Flimmer och Sorbis.

Min kära bror har köpt en såkallad humorbibel till mig. En bok med ovärdeliga tips på hur man ska bygga upp sin komik. Tänkte emellanåt dela med mig av något tips från den, tror dock ni här vill se resultatet mer än arbetet.

Ett av tipsen när man känner att man sitter fast, är att ringa någon. Ring någon och anteckna varje gång något skratt kom fram, detta kan vara material.

Jag pratade nyss med min bror.

Värt att notera innan denna historia, är att min bror nyss fått för sig att köpa växter. Typ 40-50 stycken, för ex antal tusenlappar. Det är inget fel med det, inget alls, jag tycker hans lya blev skitfräsch och önskar jag kunde ha växter.

Men.

Jag pratar med min bror i telefonen.

- Alltså vet du hur kallt det är i mitt trapphus eller?
- Jo, när du säger det.
- Ja, och nu för några dagar sedan så hittade jag en fjäril i trapphuset. Jag gillar verkligen fjärilar och tyckte så synd om den.
- Okej...
- Så jag lyckades få den att flyga in i lägenheten. Jag har ju så mycket varmare!!

Här ser jag genast hur historien kommer bli hur bra som helst, och spelar lugnt med på brorsans historia. Vill ju inte börja fnissa i örat på honom. Givetvis går också pennan varm.

- Sen googlade jag genast på vad fjärilar äter och hur dom lever. Jag tänker att vintern är ju lång! Inte ska den behöva vara ute när den haft turen att komma hem till mig.
- Okej... och vad äter den?
- Ingenting! Dom dricker bara!! Så då var problemet att få fjärilen att förstå att jag inte är farlig, och att den ska hitta vattnet jag placerar ut.
- Och... (Börjar fnissa lite, svårt att hålla mig.) Och exakt hur lyckades du göra dig till en vänlig figur, och samtidigt få den att dricka?

Min bror, konspirationsteoretikern, tar en liten tesked vatten och lägger det som en pöl på golvet. "Bara en tesked?" Frågar jag. "En tesked är ju för i helvete tre gånger fjärilens fullständiga kroppsmassa!" Hävdar brorsan och kan backa upp det med en matematisk formel. Sedan... (Måste bara fnissa lite...) Sedan... (Det var fan skill att inte börja gapskratta i telefonen här.)

Sedan gömmer sig min bror bakom två av hans största växter, tills fjärilen hittat pölen och surplat i sig lite.


http://www.bakgrunder.se/pub/butterfly/bild/pafageloga2.jpg

 


Historien fortsätter.

- Sen nästa dag så fanns det ytterligare en fjäril i trapphuset!!

Ja, detta är en sann historia. Själv sitter jag i telefonen och tackar gud för denna historia, min bror lurar givetvis in fjäril nummer två in till sig. Tror också en granne måste gått förbi honom.

- Så... herregud. Så nu har du alltså två fjärilar som flyger omkring hemma hos dig?
- Ja, precis och jag googlade varför dom inte sitter på mina växter. Tydligen gillar inte fjärilar alla växter utan bara vissa.

Nu sitter vi en stund och pratar om beteendet dessa fjärilar hade hemma hos honom. Efter fyra dagar flög den första fjärilen ut igen. "Han hade blivit stark nog att ta hand om sig själv." Säger min bror med gråten i halsen.

- Vad heter dom?
- Sorbis och Flimmer.
- Okej, bra namn där faktiskt. Vem var det som flög ut igen då?
- Sorbis.
- Okej.

Sorbis och Flimmer har alltså levt hemma hos min bror, i harmoni med hans växter och matlagande. Emellanåt så lägger han ut små pölar av vatten på golvet som Sorbis och Flimmer broderligt delar. Allteftersom min bror berättar, låter det som om han faktiskt ser världen som en vacker plats. Att dessa vackra varelser faktiskt kan samexistera, med denna homo sapiens som han själv är.

En liten uppenbarelse.

Men.

- Ja, alltså Flimmer är ju fortfarande kvar här. Ska se vart han är.
- Ok...
- FLIMMER?! FLIMMER VART ÄR DU?!

Min bror har förvandlats till Peter Pan och letar efter his little pink fairy.

- FLIMMER?! FLIMMER FÖR FAN, SLUTA KIVAS NU DIN LILLE RACKARE!!

Sekunderna tickar och tillslut hittar min bror Flimmer.

- Där är du ju Flimmer. Flimmer... (Min bror blir knäpptyst.) Flimmer, hallå? Haha, han rör sig inte just nu. Kanske sover? Busig där...

Men Flimmer sover inte. Historien har ett tragiskt slut, för Flimmer hade tydligen flugit under skrivbordet och under kontorsstolen. Där är det mörkt men också väldigt farligt, för brorsan gillar att snabbt swooscha fram och tillbaka med hjulen på sin stol.

Brorsan har kört över Flimmers ena vinge utan att han märkt något.

Flimmer is dead.

Min bror lägger ifrån sig telefonen, och jag hör hur han med gråten i halsen plockar upp Flimmer i sin famn. Det är få gånger jag hört han så exalterad över någonting, och nu kallade han också sina fjärilar för husdjur. I fyra dagar varade denna glädje i min brors hjärta, men i en evighet kommer kärleken till den förlorade Flimmer finnas kvar i hans själ.

Flimmer har nu blivit min brors skyddande ängel. För alltid kommer den sitta på hans axel och vaka över hans varje val och tanke.

Flimmer your the only one that showed my brother how beautiful and fragile this world is.

Thank you.

http://www.jarnling.se/Tv%C3%A5%20P%C3%A5f%C3%A5gel%C3%B6ga%202005-08-13%20kl.%2016.25%20725%20pixlar%20foto%20Torgil%20Jarnling%20kopiera.jpg

R.I.P


Stand up på Frasses Pub

Sitter ganska slut i kroppen efter dygnets bravader. Åt lunch med Maya idag innan jag begav mig hemåt igen. Hon har följt min blogg ganska länge och kom för att se mig uppträda. Mycket trevligt!!!

Giget gick riktigt riktigt bra och efteråt kom det fram någon från Sjölog. Vi utbytte visitkort på japanskt vis med en subtil tacksam bockande gest, och jag fick förfrågan om att komma och uppträda på en middag i framtiden.

Även Frasses vill att jag kommer tillbaka och det gör jag så gärna. Stämningen på det där stället är så avslappnad, så roligt att komma och uppträda på.

Körde 22 minuter och efteråt sjöng dom någon slags hedersång. Det ryktades även att jag skulle helgonförklaras inom svensk sjöfart. Vilken känsla det hade varit.

Nu måste jag förbereda mig för att vara konferencier imorgon i Åtvidaberg. Det är The Dancesings som ska framföra High School Musical 3.

Ska skriva mera om giget och slänga ut några bilder. Själv tog jag bara en bild, men ska få fler andra från Gustav som styrde kvällen.

Annars om ni sitter och känner att ni vill ha underhållning under julmånaderna någonstans. Jag kommer vara hemma till den 28 januari, sen drar jag till sjöss i 6 veckor igen.

Stand up och eldshow är paketet och kostar ungefär bensinpengar och lite till beroende på evenemang. Maila!!

[email protected]

Gustav och jag, fan va roligt det va!!


Torsdag in Frasses Bar

Imorgon gäller det. Det blir mitt första lite större gig dårå och siktar på att köra i 20 min iaf. För att hålla energin uppe kommer jag endast hålla en diet på Red Bull under hela torsdagen, köra riktigt fort på motorvägen och börja dagen traditionsenligt genom att vika ett pappersflygplan.

Nils har också övertygat mig att ställa mig på gator och torg tillsammans med en boom box och eld, så snart investeras det i en bullerbox.

På gator och torg?För dom som inte gillar eldshow, kommer få kasta molotov cocktails på den lilla halmbocken jag köpte idag. Julkänslan kommer vara total.

Har också fått ett par scenkläder till mitt poispinnande!! Ett par uberfeta lite vidare fishermens pants!!

 

Skiter i om det regnar för det ska fan snurras på eld imorrn!!

 

Välkommen till Sjösektionen Roterande sidhuvudsbild

 

Klicka här eller på bilden för att komma till Frasses hemsida.

 

 

Finns även ett Facebook event för morgondagen. Klicka här eller på muppen.

 

Jag ställer mig på scen strax efter 20.We raped St Pauls Cathedral.

In honor of my english friends I will write this post in english. Fuck you "Hrm" that later will make over one million comments on my spelling and grammar.

Warning: This post contains a lot of genital-jokes.Two crazy swedes that went to London and ended up in Leeds. Me and Nils has finally visited some of the people we met on our travels and I must say, London is wicked.

Our very first cup of tea in England. The only difference is the weird English people staring at us with eyes of hope, wishing that we both will have tastebudesms.Sarah who I travelled with in Asia, took us around a rainy London. The tourist feeling was complete and we went to see the London dungeon. Its like a scary walk through some tunnels, and in every room there was actors who played out small shows for us. We saw Jack the Ripper jump out trying to stab us for example.

Nils screamed like a girl and I qoute:

"Small amounts of pee just came out from me."

 

Lunch in London!We also saw some sights and here Nils, the little fucker, was one step in front of me. When we came up to Tower Bridge I heard Nils screaming of joy and when I turned around, I saw the tip of his penis touching the bridge.

As grey and depressing as sweden but! With the psychedelic eyes, its a little funnier.Nils claimed Tower Bridge. It is now his. Congratulations Nils.


We then commenced whipping out our penises claiming different objects in London. I claimed The Monument and together we claimed St Pauls Cathedral. That was a bit scary, because the gaurd was just behind us. Our penises acted out the deed swift and silently.

Own.

Me running to beat Nils to The Monument.

Win!

For a short while, it was an extension of me.

St Pauls Cathedral getting raped.After a whole day of knobbing we went to a stand up night. This was one of the best pieces of stand up I have ever seen, and the setting was so much more different than Sweden. It was only four comedians but there was a pause in between every comedian. In Sweden all comedians almost stand on top of each other and its only one small break in the whole evening.

If I ever start my own stand up club. This is how the evening would look like.

Saturday we jumped in the car, burned away up to Leeds to attend Floras student corridor birthday party thing. We went out to something called The Halo, which basically is a church made into a club. Fucking amazing.

A church!!

 

Aaaahh, the retarded kids are having their first Fish n Chips.Quote of the evening was: (Im sorry Flora but it sounded so funny when you said.)

"I dont know about this study thing. Its like just so much easier travelling around the world you know. Here I have to, you know... work."


Floras comment about this "study thing".


Me, Sarah, Jamie, Jo, Nils and Flora.


Yeah, and I almost got buttraped in the toilet. I must say I was a bit nervous going out in England cause of all the shit we read in the papers, but the mood in the club was everything but hostile. Except for one incident in the toilet queue.

I was standing in a tiny corridor leading to the toilet, when I felt something pushing me from behind. I turned my head to the left and met a pair of eyes in a mirror. It was the eyes of the gay guy poking med with his penis.

I felt like a victim that was about to get raped in the toilet. It was the fastest peeing session of my life.

A part from that the evening was great!

The day after we jumped into the car driving down to London again. Sarah is a really good driver a must say. Jamie, who me and Sarah met together with Flora in Vietnam, came with us in the car. James helped Nils out with a huge question for him:

- Whats the difference between marmelade and jam? --Nils is looking a bit wondering and lost.--

Jamie epically answers.

- Well, you cant marmelade a cock up a girls ass.
- Ahhhh... --Nils rubs his chin-- That makes sense.


Posing.

 

Well thats a little bit from the London trip. Loved every second of it and is soon visiting again to do some of my own stand up


Visst finns det att göra.

Ja, Stockholm är avklarat och jag gick inte vidare till finalen. Ska upp på delfinal den 30 oktober vilket jag inte orkar tänka på just nu.

Imorgon drar jag och Nils till London i fyra dagar.

16 nov back from London.

19 nov gig i Göteborg.

21 nov konferencier i Åtvidaberg.

24 nov flyttar jag till Norrköping.

26 nov har jag ett gig i Kalmar.

27 nov ytterligare ett gig på sjösjukan i Kalmar.

30 Bungy Comedy i Stockholm.

Så ja, på bloggen är det lugnt ett tag till. Lovar att skriva mera om Bungy Comedy in the future. Det var en upplevelse minsann! Ska upp och köra bil till Nyköping klockan 05 inatt, men det är det värt för helgen kommer bli episk.

Wish me luck!!

Imorgon åker jag till Stockholm och på kvällen har jag ett gig på Big Ben. På måndag sen är den tävling jag laddad inför i ett halvår. Jag har 3 minuter på mig och jag säger bara äntligen.

Gick på stand up i Linköping i torsdags för att se Anders Celin. Han är en av de som anordnar Bungy Comedy tävlingen och jag fick ett idolkort tillsammans med honom.

Me and Anders.


Sedan mina kära bloggläsare, som så gärna hjälper mig i min strävan, ber jag er om en sak. Gå in på denna hemsida och klicka i ett bra betyg för mig.

Shoo!!!

Stand up inställt...

Snackade med Jesper som har stand up klubben i Jönköping.

Allt är inställt.

Headlinern är sjuk.

Jag som var riktigt taggad.

Skit också.

Stand up i Jönköping.

Ni som bor i närheten av Jönköping. Kom och skratta åt mig imorgon - 4 november - på Sir Simons. Jag ska bland annat berätta hemligheten om hur du kan vara till sjöss, och samtidigt hålla kärleken vid liv.


Hemsida till Jönköpings stand up klubb.


JokerCC


Hemsida till Sir Simons.

Sir Simon's

 

Miffot längst ner är det man ska komma fram och krama sen.

Shoo!!!


Poi

Här kommer då min första poivideo på bloggen, också den första gången jag dansar framför publik. Vad ni ser här är framtiden för matros Martin. Jag ska lära mig att dansa med stav också, sen köpa en neonstav och komplettera med.

Har snackat med min polare som också sysslat med detta ett tag. Vi funderar på att göra det ihop i Åtvidaberg, och kanske köpa så vi båda har två olika färger var.

Drömmen är att om man bokar mig till en föreställning, då ska man fan få en fet show. En show där scennärvaron är total, humorn ett faktum och underhållningsvärdet skyhögt. The Dancesings är fullständigt klockrena här, och visar att det går att sätta ihop en egen föreställning utan enorm budget.

Dom letar ständigt efter hjälp från sponsorer och nu nya platser att uppträda på. Jag hoppas innerligt att folk fått upp ögonen för den här gruppen, och vill vara med i detta ännu tidiga skede.

Jag tror på er The Dancesings. Känslan som fanns i Saga Teatern på lördagen var helt magisk och det kommer bara bli bättre.

Shall we dance?


Att vara konferencier för första gången.

Det jag väl medvetet inte berättade för The Dancesings, var att jag stått på en scen endast 4 gånger tidigare. Givetvis ville jag verka så mycket mera erfaren än så. Den första föreställningen gick sämst för mig, då det material jag hade, var inte alls anpassat efter den publiken som kom.

Många i min släkt var där också, däribland min största kritiker, brorsan.

I pausen stod han med armarna i kors, spände ögonen i mig med besviken röst, och jag citerar:

- Du... vi behöver verkligen diskutera ditt material. Det här var värdelöst. -- Slutcitat --

Sen var det bara att fortsätta andra akten med samma leende på läpparna!!

Det var riktigt bra att min bror kom, för jag satt sen halva natten och skrev om alla mina fusklappar. Lördagens två föreställningar låg då i en hel annan division. Tack brorsan för din kritik.

Min kommentar dock på den första föreställningens snack ifrån mig är, att om konferencieren bara är lugn och trygg i sig själv, så skäms inte folk lika mycket för din skull. Det är när personen på scenen börjar tycka det är pinsamt, som det verkligen också blir pinsamt. I andra akten började jag skämta mera, men en del skämt var kanske lite grova var någons kommentar. Dock fick jag väldigt mycket beröm ändå.

Att vara nervös, är som tur var är inte min grej. Det är så skönt att slippa det.

Förutom stand up och små ljudlekar körde jag också neonpois på scen. Och efter jag gjort det så var det så mycket enklare att skämta med folket. Dom såg på mig med blicken, "Okej, det där kan i alla fall jag inte göra bättre än du.", och så hängde alla med på ett helt annat sätt.

För mig är det så intressant att kunna tänka tillbaka på så fruktansvärt många olika 5 minuters rutiner under helgen. Om jag skulle försöka få in alla dessa 5 minutare på stand up klubbar, så skulle det ta ett år innan jag har samma scentid som idag.

Jag bjuder här på en av "ljudvågorna" jag gjorde. Tycker att den förstörs inte genom att visas på internet. Den här kan man göra fler gånger på en scen, det är lika roligt varje gång.

Sluta är godis och ploppa med mig!!!


Total glädje...

Hela helgen så har jag stått på scen, om jag hade haft ett tält med mig så skulle jag flyttat hit.

 

Martin får en uppenbarelse efter att hela dagen kört "vågen", fast med ljud.

(Ska börja langa ut lite vidoklipp ifrån föreställningen. Det vill jag bjuda på.)


RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!