Det värsta buset någonsin inom sjöfart.

Kom och tänka på det värsta sjömansbuset jag någonsin hört till sjöss. Hörde det för ett para dagar sedan. Det var för flera år sedan, två sjömän hävdar dess sanning på heder och samvete här ombord. Det var efter att dom varit i Holland och en matros varit iland.

På den nästkommande torsdagen så gick han således in i byssan. Han tog fram en liten behållare och... hällde LSD i ärtsoppan.

Alla åt av den tydligen. Jag skrattade ihjäl mig när jag fick höra det.

BeigeBerits videoblogg och Dialog med kapten

Inget långt intro den här gången direkt, har koncentrerat mig på att bli effektiv med dessa dialoger som nu äntligen blivit verklighet. Man kan se utvecklingen från början av klippet till den allra sista dialogbilden.

Sen BeigeBerit är en karaktär jag vill bygga lite på, försökte på mig en oklippt monolog. Vissa gillar den andra inte, jag är nöjd pga att det blev väldigt få sluddringar om man kan kalla det så. Se det nu som ett steg i en lång övningsprocess.

Jag vill ju bli bra, då måste man pröva på lite olika saker ju. Fast det blev ju ganska hysteriskt tillslut. Som vanligt...

Jag filmar inte så otroligt mycket faktiskt, det blir mest redigering, om inte det vanliga jobbet stör. Som det nu gjort väldigt många gånger. Och just det, en Lightning, det är det mönster BeigeBerit är ute efter, blev lite otydlig där
tyvärr.

Just det, kommentera nu. Rätt spår? Är dialogerna bra? BeigeBerit, helt ute eller kan det bli något?


BeigeBerit.blogg.se

En trailer på vad jag gjort och gör.

Klippte ihop lite saker med material jag har på datorn. Sedan en låt jag lyssnat på tusen gånger säkert, den har hamnat ensam på tracklistan emellanåt.


Allting har liksom stängts ute och jag har släppt på P/V ventilen med fantasi.


Klipp nummer sex kommer upp imorgon. Då med en monolog brorsan tyckte var riktigt pinsam ifrån mitt håll. Den vill jag ha mycket kritik på.


Kommentera gärna detta klipp också såklart!


Gert 2,1 blir pimpad.

Gert har blivit pimpad med lite olika skyddstillbehör nu. Kalle skickar sms om att hans bagage är borta men att filmklippen är postade, imorgon kommer Olof vakna till liv och presentera Gert the hamster 2,1. Också börja skola den till bombhamster.

Sedan kommer Lasse mönstra av imorgon. Då ska verktygsmagnus göra entre igen! High Five!

SMACK!

Ok, nu var jag ensam i hytten och ba nita skärmen med en high five. Måste sluta med det där, blir så fula fettfläckar.

Nej men allvarligt talat så fick jag jobba över lite idag. Men vem tackar nej när man får jobba bredvid Lasse the man, Lassiminator, Lassie eller Gangsta Lasse? Kunde ju inte missa när Lasse går ut med stil sin sista arbetsdag. Mannen ba vräkte fram en luftdriven mutterdragare och sprängde bult efter bult när kafferasten närmade sig.

- Här har du nutt för din blugg!  Swosch! Supersize på luftverktyg ba flyger upp ur overallen.
 
Sen sa Lasse något jag fortfarande inte fattar riktigt. Hans sa det flera gånger. Är detta ett skånskt uttryck bara skåningar förstår?

- Vi vill inte åga buss! POFF! Första bulten borta.
-
Ingen buss för uss! POFF! Andra bulten.

And so on....

Vettinginspektörn, superaset numuro uno.

Vi har haft en inspektör ombord idag, han fick fyra asbemärkelser utav fem möjliga. Han var inte bara ett as i sig självt. Han satte också gränsen för vartifrån man räknar ifall någon är ett superas.

Ett as... det är en person som tar illa upp när jag efter att ha petat mig i näsan, vägrar ta i hand.

Ett as... det är en person som undrar varför jag idag sprang omkring med en bombhamster, fäst i en fiskelina, för att sedan spåra upp gamla dåliga porrtidningar. Olof förklarade ju i detalj alla fördelar med en bombhamster. Asigt beteende helt enkelt.

Ett as... det är en person som inte förstod Lasses förklaring av alla post-it lappar i hans kontor som det stod 'ollat' på.

- I'ts from the sailorblugg!
- The what?
- No no, sorry... I'ts that guy with the bombhamster. It's his penis. His penis has been here. Pekar emot sina hörselkåpor, sedan på snoppringen som också lagt sig på Lassiminators öra.

Inspektörn fatta ingenting, ett as helt enkelt.

Ett as... det är en person som inte uppskattar att vi faktiskt gått väldigt långt för att mörka vissa saker ombord. Eller ja... vi och vi. Jag sprang fan omkring som en iller med mina små kontraptioner och oljetrasor för att mörka endel läckor jag aldrig rapporterat in.

Sen ba pekar aset på dom och säger, "No that is wrong". O ja liksom påstar då att du kan la iallafall uppskatta den väldigt omfattande försöket till mörkning. Då tittade aset på mig med väldigt konstiga ögon, då gav jag dom psykedliska tillbaka såklart. Bakom ett spant... tjugo meter bort.

Ett as... är när jag kommenterar hans svettlökar under armen på den andra läckan han viftar emot, ja... då blev han en riktig surf*tta, om man får uttrycka sig så. Jag liksom ba fingrade lite på svettet, luktar på fingret och säger ha, du luktar honung! Vad är konstigt med det? Varför ska han sura ihop för sånt?

Ett as... det är en person som inte uppskatta skämtet i ett par välplacerade vattenballonger. (Rätt i nyllet på aset ute på däck ba. Skratta så det kom lite kiss faktiskt. Förstklassig humor!!)

Nej så idag har varit en jobbig idag för alla ombord. Inspektörn gav oss ganska dåliga betyg och vi kommer kanske gå ut för att ankra sedan laga den där hydralläckan på däck. Asså, jag skämta ju bara med släggan. Sen att den svingades med full kraft, just där, sen att det började läcka lite, just där, var ju bara jobbiga konsekvenser av slumpmässiga händelser.

Ingenting som kan hjälpas ju... Fan då. Svårt att förklara vissa saker i ord såhär, ni skulle varit här, då hade ni förstått precis att det inte är så farligt som det låter.

En mera normal sjömansblogg.

Våran mässjänta Rebecca ombord bloggar om det lite mera verklighetsbaserade livet ombord. Det är riktigt trevlig läsning tycker ja, hon har hittat en skön stil på inläggen.

Så givetvis ska hon lyftas fram!

Rebecca the only but not so lonely woman ombord.

Avsnitt fem och sex klart.

Har redigerat hela dagen idag, fick stänga av alla små störande moment. Sket i att duscha också faktiskt... just fan. Har glömt tvätten där nere. Rebecca, bli inte sur nu. Jag kommer medvetet lämna kvar den där inatt. Hehe... äg.

Men har två färdiga klipp jag skickar med Kalle nu. Kanske redigerar in ett pip ljud nu i avsnitt sex, använder ett lite grovt ord kom jag på.

Sen roade jag mig igårkväll med att måla upp Gangsta Lasse på whiteboard tavlan i kontrollrummet, han blev också kallad The Lassiminator när hans ansikte fick röda ögon. Elevens idé. Ikväll roade jag mig med att fylla hans kontor med post-it lappar det stod 'Ollad' på.

Vi har haft övning idag också och då kom den nya maskoten upp. Ett litet djur som med mycket omsorg blivit ihopsnickrat av Kalle, mig och eleven. Sedan har ju då befälen låtit oss göra det lite halvt på arbetstid, det är ju en hjälp det med.

Att inte säga till på skarpen med denna bloggs spridning om det sanna livet till sjöss. Tack alla snälla befäl!Vad är det då som var mötets höjdpunkt? Jeffrey förklarade för oss alla att den blivit parad ihop med en Collie, därav den nya rasen...

image814
Den ISPS-klassade borderhamstern... Gert. Den ska i mina sketcher bli drillad till. Trumvirvel. BOMBHAMSTER!!!

Sjömannens Mat-Tina hysteri.

Eleven har fått mat-Tina hysteri. Någonting som händer den moderna sjömannen någon gång under dennes karriär. Eleven fick en redan förberedd liten affisch av Rebecca som tar hand om oss ombord.

Eleven fick också några avsnitt ifrån hennes serie av jordfels Jobark ombord, ett tag så var han riktigt lycklig faktiskt. Men alla vi moderna sjömän som redan gått igenom denna fas gick bara och väntade på när det skulle ta slut.

Det har tagit mycket längre än vi trodde faktiskt, eleven ska snart mönstra av och vi har nu gjort det enda rätta. Vi släppte bomben, den stora frågan om mat-Tina.

Imorse så kom eleven ner och sade.

- Nu på morgonen så vaknade jag upp med mat-Tina.
- Hade affischen ramlat ner eller?
- Ja... hur visste du det? Mmm, hennes leende låg där bredvid kudden, jag kände mig så trygg.

Eleven sa då i samma veva.

- Mat-Tina, hon måste ju vara den perfekta kvinnan! Hon står där vi spisen hela tiden, hon vet sin plats.

Då gick det inte längre, Lasse var den som ställde frågan vi alla tillslut kommit fram till. Frågan som ändrade våran uppfattning ifall hon nu är den perfekta kvinnan.

- Ja, hon står ju där vid spisen hela tiden.
- Ja... Eleven ser lite bekymrad ut. Han anar oråd.
- Men... Lasse får medlidande blickar ifrån oss andra. Men är hon lika bra på att städa tror du? Tänk om hon suger på det? Suger fett liksom.

- ... Eleven står tyst inne i dagrummet.
- Precis, tänk om hon suger på det. Fan långt ifrån top knotch då. Detta tog Lasse emot att säga, men... Någon var ju tvungen att leverera beskedet.

Eleven gick sedan upp till sin hytt. Han stängde tyst dörren efter sig, sedan så glider Mat-Tina affischen ut under dörren. Rebecca går förbi och plockar upp den. Hon vet att nästa moderna sjöman kommer behöva den.

Hang Man inspelningen

Tröttsamt klickar jag ihop dialoger med munnar som öppnas, skrattsamt filmar vi in hang man avsnittet och med stor förväntan på slutresultat ser jag igenom mina redigeringar.

Blev lite bloopers när vi faktiskt inte fick loss snaran där ett tag. Sen var Kalles glidtackling på tunnan klockren eller VM 94 frisparken på Mr Loser.

Lite bilder ifrån inspelningen.


Min nya TV-kanal, Kalle Ek's första avsnitt

Äntligen så var den här, ordjakten med Kalle Ek. Brorsan blev en aning chockad kan man säga, han har inte gett någon recension än. Reaktionerna kommer la bli blandande kan jag ana, men förhoppningsvis så skrattar väl en och annan av er.

Klippet har tagit upp otroligt mycket tid för mig, det är fruktansvärt många omtagningar med Kalle Ek, tillslut tog jag ba med mig ett par vindruvor och började skrikskratta framför kameran.

Har fler klipp med Kalle Ek på g. Har alldeles för många klipp med alla mina karaktärer på g. Det är redigeringen som tar tid bara!

Kommentera!! Vad är bra, vad är skit. Har redan några kommentarer, precis dom jag älskar! Dom psykedliska ögonen är mest att visa vad det är för något, när dom kommer upp igen då är det nog bara en sådan bild. Nästa psykedliska ögon är helt annorlunda också, ja ni får se sen.

Shoo! Nu ska jag fortsätta redigera.


En annan sjöman som bloggar.

Här är historien om en sjöman, han vill inte avslöja vem han är än. Det kanske kommer i framtiden står det i början, sen ska han snart bli befäl.

Det är slut på lekstugan, dags att förändra världen genom att bli en sjuhelvetes bra sjöman och skaffa det där förtroendet bara gubbar kan få för ett befäl.

Vem vet, vi kanske jobbar ihop någon dag. Men det kommer bli svårt när författaren är så här mystisk. Jag önskar också att en gång bli en sådan här sjöman som han beskriver. Jag blir lite inspirerad till att skriva ett liknande inlägg om matrosyrket faktiskt.

Gör nog det sen.

Så här skriver han om tankarna om att bli befäl. Jag tog mig på bröstet när jag läser det en fjärde gång och tänker högt, hur kan jag nyttja mitt rederi på bästa vis?

Ta befälet


För var dag som går så inser jag mer och mer att det snart är slut på lekstugan. Jag ska snart ut och jobba. I befälsposition. Befäl. Guld på axeln. Ansvar. En gnutta makt. Lite inflytande. Möjlighet att påverka. Möjlighet att förändra och förbättra. Hur kommer jag att reagera på det? Jag har idéer idag på saker som går att förändra ombord. Saker som går att förbättra. Kommer jag ta den möjligheten? Den chansen. Inte på första jobbet antagligen. Det kommer att vara fullt upp med att lära sig jobbet. Men i framtiden vill jag påverka. Vill öka inflytandet utan att bli en sån där jobbig typ som bara styr och ställer. Vill bli någon som gubbarna har förtroende och respekt för. Vill bli en sjuhelvetes bra sjöman. En ödmjuk sjuhelvetes bra sjöman. Jag har träffat få sådana. Men jag kanske kan bli en av dom få?

Länk till detta inlägg.

Hur lång tid ska det ta?

Tycker brorsan borde fått ett brev på posten nu. Hoppas på att få upp det fjärde videoklippet idag. Om nu Jens styrman postat det i tid...


Ja, ni. Två jobb är en pärs.

Denna månad har blivit en mycket arbetsam en. Både med humor och med båt, hoppas på en långresa snart men det ser dåligt ut på den fronten.

Har gjort som en liten trailer på material jag jobbar med, filen blev inte så farligt stor så jag håller på att mailar den till brorsan. Hoppas det fungerar.

Vi ligger i Southampton just nu, folk ska iland. Jag skippar det, en ny stad, i England. Lockar inte så mycket direkt.

Idag kom en idé till humorklipp också, om vi lyckas snickra ihop en liten hamster av material ombord, då är humor ett faktum! En lurvig liten hamster, tänk vilken grej!

Shoo!


Dialogen klar...

Håller på att rippa ner musik nu ifrån några skivor som Dennie navstyrman hade med sig. Dialogen är klar med kapten, kallar det 'Kapten pratar med sig själv'. Har 1,30 min färdigt material, det har tagit ca 7 timmar om man lägger ihop mitt och Jockes jobb.

Det blev riktigt bra.

Jocke sitter i sin hytt och styr upp fler bilder på andra besättningsmedlemmar. Ska fixa ner dom i en soffa och börja ha möten.

Shit, längtar tills avsnitt fyra kommer ut här. Det ska bli så roligt att få visa ett riktigt bra klipp!

Och avsnitt fem ska nu inte ta för mycket mera tid. Imorgon kanske, eller dagen därpå.

Dialog med Kapten

Äntligen! Har gått av vakten nu och ska göra en dialog med kaptens rörande mun och ögon. Har sett fram emot det något fruktansvärt, det har varit en sånt sug efter att få börja prata in i min lilla mick.

Söt bebisbild!

Haha, var inne hos Linda. Hon hade lagt upp ett gammalt gött inlägg. Gillar du bebisbild? Klicka här!

Joacim is the shit!

Ok, Joacim, eleven som är musiker och också haj på photoshop, har hjälpt mig något otroligt ikväll. För han var det inte så mycket kanske men för mig, ja... Han har fixat bilder på folk här ombord så att deras munnar öppnas upp och ner, sedan att ögon blundar och tittar åt höger eller vänster.

Klockrent helt enkelt, nu är det bara dialoger och lite redigering. Sen är humorn ett faktum.

Idag var jag tvungen att sova, ville redigera men orkade verkligen inte. Imorgon sa jag och Kalle att vi måste filma Kalle Ek's andra projekt.

Förutom Joacims jättetjänst så hjälper folk mig ombord med rekvisita och musik. Fick en ny störtskön mössa av kapten idag, en stickad rödluva.

Sen så hade Dennie navstyrman, även kallad jordfels Jobark, med sig helt klockren musik. Så, avsnitt fem och sex ska nog hinnas med snart om jag bara får lite mera ledig tid.

image802image803
Fast med större bild och högre upplösning såklart!

Rotterdam är nu medvetna om befälsmötet.

Har precis gått av vakten nu i Rotterdam, blev en massa jobb från tidig tidig morgon till en bit efter lunch. Gick och tog lite prover ihop med surveyorn, han frågade mig om jag skulle bli kapten.

Jag sa att komiker är min dröm, coolt sa han. Går det bra? Givetvis berättade jag om befälsmötet där dom frågade sig ifall mitt bolags brand kanske svärtas ner pga denna blogg. Över 100 befäl och redare, mmm... Nu ryser jag igen.

- What the fuck?! It's just a name, and what you do, is just for fun!

Precis min tanke också, sen sa jag att karriär inom sjöfart kanske inte är min grej och hans subtila kommentar om det kommer jag minnas länge.

- Who gives a fuck?!

Han skulle genast säga till alla hans kollegor om detta, vilken grej, vad roligt tyckte han. Detta stora bolag har pratat om den där lille kille som lyfter på PV-ventiler och öppnar luckor. Det är ju komik bara det!

Det här är också surveyor nummer två som fått veta detta, samt givetvis också fått mitt youtube namn. Har börjat förbereda informationsblad på franska, tyska, holländska och portugesiska nu så alla surveyors kan få ta del av detta. Tänk, nu hjälper också mina språkkunniga vänner till!

Va roligt! Och tack mitt rederi för denna boost av mitt självförtroende. Om jag lyckades påverka er, då måste jag väl kunna påverka fler?

Eller?


Brat look kanske?

Vad härligt att vara fastanställd!! =)

Min nya överstyrman.

Vi har fått ombord en ny överstyrman. Han har varit inne och kollat in mina youtube klipp innan han kom hit, en styrman hade också sagt att jag hade lite udda saker för mig ibland.

Men ändå så såg han extremt fundersam ut när jag försökte förklara, helt naturligt. Om vad ett wienerkex faktiskt är.

Berättar innehåll för min kollega.

Satt på middagen idag bredvid Ronny, en annan matros ombord. Han har sett det andra avsnittet jag gjorde. Han ville ha mera handling, så ja... idag berättade jag vad det fjärde handlade om.

- Jag har handling i nästa klipp nu!
- Jaha, ok kul för dig.
- Mmm, tack. Blir tyst en liten liten stund.

- Jo, jag blir nämligen bögvåldtagen. Ser helt obemärkt ut och fortsätter äta.

Ronny sa ingenting nu, jag såg att han försökte koppla om vad det jag faktiskt sa, men han frågade inget mera om klippet.

Vad som är på g med humorsketcherna.

Ok, tänker jag berättar vad jag sysslar med nu. Har precis startat en ny karaktär som heter BeigeBerit och hon är modebloggare. Hon jobbar nere i maskin och kommer presentera saker som tjockoljepeeling, Kalles oanade talang som intimfrisör och gå omkring krama alla mjuktuffa gubbar ombord.

Detta är mitt äg mot alla modebloggare around the world, ni är min inspiration!! =)

Sen har jag redigerat ett nytt VM i dom psykedliska ögonen, det gäller att räkna antal ögon. Väldigt klurig faktiskt. Sen så är Joacim ombord haj på photoshop. Ska ge han lite kort nu så han kan styra upp lite rörande munnar av stillbilder.

Kommer då skapa helt egna små befälsmöten ombord. Det första handlar givetvis om Lasses nya favortitkaka wienerkex och om min blogg. Den förstör ju liksom båtens brand.

Och, enbart befäl får vara med... och Olof.

Sen ska vi fortfarande lira kahockey. Inte gjort det än... Väntar på finare väder och längre resor.

BeigeBerits första klipp är redan färdigredigerat, snart också Psykedeliska ögon. Dock inte Kalle Ek's andra program. Alla var lite småsega idag så det blev ingen filmning tyvärr.

Jag och Martin har däremot filmat lite, ska redigera det imorrn eller inatt kanske. Sen har jag också en riktig go sjöman som drar en riktigt go historia ombord. Sjömäns historier är ju liksom klockrena!

Så, det finns att göra här. Jag redigerar och filmar hela tiden, mitt vanliga jobb känns lite ivägen faktiskt. Lite bilder ifrån kommande sketcher. Martin Bergman där med Kalle och Martin elev är avsnitt nummer fyra. Kapten till höger, hans mun ska vara odrförande för alla mötena i framtiden.


Mitt rederi tar upp min blogg på befälsmöte.

Då var ryktena bekräftade. På det årliga befälsmötet som mitt rederi precis i veckorna avslutat så skedde det jag egentligen gått och väntat på. Hade detta var ett halvår sedan, då hade jag flippat ganska rejält och börjat namnge alla inblandade.


Men, jag lär mig av min mor. Hon sade precis efter att hon tyckte mina ollningseskapader var väldigt dumma att man ska vara försiktig på nätet.


Och, ja... Nu är jag det. Eller ja, lite mera iallafall. Så därför nämner jag inte mitt rederi vid namn längre. Dom personer jag skämtar om ehh, frågar jag ju egentligen om lov först men ja.


Fan då, nu ljög jag. Jag skämtar hej vilt om människor och hoppas på att dom inte tar för illa upp. Så, det är mera sanning.


Men tillbaka till mötet. Jag vet inte om det är årligt men det har nyss hållits och ja, en av dom officiella punkterna var en viss liten matros. En liten pojke längst nere på hierarkin inom bolaget på alla sett och vis.


Men, denna unga man var tydligen ett samtalsämne för dessa herrar högt upp inom mitt rederi.

Jag vet inte exakt vad punkten hette, men den handlade om hur då mitt rederis 'brand', kan skadas genom filmer på youtube samt text på en blogg.


Så föreställ er alla kaptener, styrmän, maskinbefäl och slipsnissar ifrån kontoret ta upp punkten cmj's sjömansblogg. Argument kom upp både emot och för mig, om vedebörande personer vill kommentera detta så gör gärna det. Även en anonym kommentar kan vara mycket intressant.


(Tänk dock på att en kommentar kan vara svår att få bort, välj era ord noggrant ifall ni känner att det kan vara känsligt. Och ja... jag ryser av vällust när jag skriver det här.)

Mina känslor om hela grejen? Haha, det här är bättre än någon lista som någonsin kommer toppas! Och jag har heller inte fått reda på detta förrän folk som faktiskt varit där kom och sa det till mig. Hur kom det sig? Varför gå runt författaren på detta viset?

Är mitt rederi rädda för en martyr? Att kanske stoppa mig innan man frågar runt vad folk tycker kanske inte är det bästa draget?

Eller så kan man fråga sig, hur orkar man ens bry sig? Detta är internet...


Det youtube klippet som diskuterades mest om jag förstår det rätt? Min brandrond på under två min. Och, ja. Detta togs alltså på fullaste allvar verkar det som. Jag kan säga att den brandronden tog ungefär en timme.


Tror ni en kamera ba ploppar upp framför en hej vilt springandes matros? Nu kanske inte det var fallet men det kändes som om att nivån låg lite där.


För mig är detta en episk kväll, det här är kvällen då jag säger hejdå till att sova, jag ska nu börja skapa den humor jag älskar att jobba med i större propotioner. Filma längre sekvenser, skriva flera inlägg. Anledning? Jag har sagt det förut, materialet kanske kan kännas oroväckande på min blogg men samtidigt ganska harmlöst.

Men tänk om du har en möjlighet att kunna underhålla lite? Skulle du då inte vilja utveckla den? Sprida den?


Så puss på er alla inom kontoret på mitt lilla rederi! Jag tar gärna ett PR-jobb hos er om det erbjuds.

Men då är kravet att jag ska ha en sån där trollerihatt, fast i era färger och med erat 'brand' på. Sen också en matchade kostym givetvis. Jag kommer då gå ut i alla Sveriges städer med denna outfit, sedan sprida erat namn till ungdomar runtom i landet.


Och tro mig, det skulle nog faktiskt fungera. När ordet tankfartyg nämns, då minns man nog en galen ung man i matchande kostym, som trollar fram visitkort ur en hatt.


Eller vad tror ni?


Fire Round at Bro Anton. Can he make it below two mins?

Svensk Vlogg del 3.

Nu är den här, den kommer även släppas på DVD i framtiden såklart. Men inte först förrän premier deluxe on the blogg kommit upp. Det är Martin Bergman som gäller hårt i början. Sen ballar skiten ur pga ingen idé till manus, det blev väldigt spontant.

Mot slutet av redigeringen så kände jag att fan, nu vet jag precis hur jag ska lägga upp det. Kommer skriva en kommentar mera om tankarna efter detta avsnitt. Ja... jag tar dessa små videoklipp väldigt seriöst och allvarligt. Annars så skulle jag inte kalla mig för Martin Bergman... Hmpf!Ja, som vanligt.

Är la inte förvånad. Brorsan har problem med att få upp filmklipp nummer 3, både Youtube och Dailymotion vill inte. Som vanligt. Men men, det jag ser fram emot är reaktionerna på filmklipp nummer 4. Lade verkligen ner tid för att göra flera omtagningar tills det blev nästintill så jag hade föreställt mig det.

Jag är ju inget proffs framför kameran, men med lite redigering blev det riktigt roligt! Vill så gärna avslöja lite saker men väntar såklart!

image793
Mmm, filmklipp nummer 5. Hoppas på att börja filma ordentligt imorgon.

Min tredje 'Vlogg'

Vlogg o vlogg det är lite kort av det jag övar med. Klippet är lite slafsigt på slutet pga att jag bara ville bli klar och börja med det fjärde. Det är på det fjärde klippet då dom riktiga sakerna jag vill göra kommer fram.

Det är som vanligt bara enerverande att sitta med saker jag vill lägga upp på bloggen, liggandes här på min hårddisk.

Förtroende för senaste klippet.

Har visat mitt fjärde filmklipp ombord nu. Mitt förtroende är extremt högt för det, folk har verkligen genuint skrattat den här gången. Är mycket stolt över klippet, och ja... jag har redan börjat på det femte. (Det innehåller bl a över 100 stycken psykedeliska ögon. )

Hoppas på att klipp nummer tre kommer imorrn. Gör det inte det så är det risk för att Tore inte postat det än. Och det skulle vara mycket olyckligt.

Det känns verkligen som en kamp att driva denna blogg ibland...

Det har också kommit en ny elev ombord. En Joacim, han är musiker. Vi har diskuterat om att göra små riff och låtar som jag kan ha i mina klipp. Skulle vara riktigt roligt att enbart ha 'eget' material!!

Vill försöka hitta folk som gör egen musik och skapa något med det. Det skulle vara optimalt i min lilla värld.

image792
Häromdagen...

The Lassiminator has done it igen!!!

Ok, en basic genomgång av vad en tankrengöring faktiskt är. Man rengör tankarna med vatten, den här gången varmt. Du kopplar på slangar på spolkanoner som sedan sprutar lite nere i tanken.

Lätt va?!

Men, ja... På tankfartyg så lyckas saker och ting kompliceras en aning. Sen så blir allting beblandat med prestige och erfarenhet, alla som gjort det förut vill liksom överträffa den senaste tankrengöringen. Dom största faktorerna är då effektivitet på själva utförandet och givetvis tid.

Tid, det ska gå fort som fan helt enkelt. Jag har rekordet på brandrond, vi slog häromdagen rekord på alla möjliga håll.

Men sen kom också faktorn att vattnet skulle va varmt! Detta system att koka vatten har inte varit igång på flera flera år, och heller inte ens provkörts på flera flera år.

Ok, ska ba byta låt i lurarna.... Mmm. Mäktigt. Jag drar nu min hand framför mitt ansikte och säger:


- Föreställ er en grå dag, rökmolnen ifrån raffenaderiet bolmar ut tjock svart rök, vi är inne på 2000 talet, vi är alla hårda sjömän, det regnar och alldeles snart dags för avgång.

- Föreställ er nu en kapten som beordrar att alla trossar ska läggas av, att alla hårda sjömän skiter i att använda dom automatiska spelen för att hiva hem dom. Idag så är vi alla riktigt sådär liksom mjuktuffa på det där viset bara sjömän kan vara. Alla sliter upp skiten för hand och ger varandra high fives.

- Föreställ er nu att molnen drar ihop sig ovanför oss, det börjar duggregna. Våra arbetsoveraller känns lite lagom fuktiga, inte blöta eller våta. Bara lite lätt fukt som blandas med svett. Sjömansvett.

Mmm, alla laddar helt enkelt.

Det sprakar till i radion.

- Ok, det är väl för och akter.
- ... Det är tyst en stund. Alla väntar spänt på klartecknet.

Kapten laddar själv på bryggan, han putsar till sina galloner. Vinkar lite lätt åt lotsen som inte fattar ett skit om det skådespelet han snart ska få bevittna på däck.

- Hey... Kapten lägger huvet på sne och ger sin allra bögigaste 'flörtlook' mot lotsen.
-
Yeah?
- Check this shit out man. Kapten plockar fram den. Gastutan. Tankrengöringstutan...

(Ok, jag ryser nu när jag skriver. Hoppas ni är beredda?)

Kapten går ut på bryggvingen och viftar tutan lite lätt mot sitt däck. Han höjer tutan ovanför huvudet, trycker in snackapratknappen på radion.

- Sprak sprak. Jag förklarar härmed tankspolning deluxe 2008... (sekunder passerar som minuter.) startad. (mmm Caps Lock on. RELEASE THE FURY!!!!)

Ett dån ekar utmed däck, precis alla har förberett sig mentalt och fysiskt. Ja.... total och fullständig hysteri utlöses.

TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT

- Ok! Lystring!! Överstyrman ställer sig på kobryggan.
- Martin, du tar spolkanonerna på babordsidan! GO!
- Fredrik, du tar styrbordsidan! GO!
- Ronny, du hämtar trasor som Lasse kan torka av sin svett med! GO!

Om ni undrar hur det ser ut så föreställ er Gunde Svan och fångarna på fortet när han skrek ut karaktärsdragen för nästa rum.


- HÄR BEHÖVER JAG EN STARK, SMART OCH SMIDIG PERSON!

- Det är du det... Alla B-kändisar pekar på någon ful fan.
- I NÄSTA RUM SÅ BEHÖVER JAG EN VILLIG OCH ORÄDD PERSON!
- Du! Det är du det.
- I NÄSTA RUM SÅ BEHÖVS DET ENBART EN VILLIG PERSON!
- Men det är ju du! Eller vänta behöver personen va smart?
- NEJ, DEN KAN VA HUR DUM SOM HELST!
- Jahaaaaa, med det är ju du. Det är du det. Kör hårt!

SKYNDA SKYNDA! ANNARS KOMMER SUMOBROTTAREN OCH LÅSER IN DIG!

Och vem är mest villig här ombord? Lasse såklart. Lasse the man är så villig och veril man bara kan bli. Hade Gunde varit här ombord så hade ingen annan behövt gå in i något rum, hade Lasse varit uppe hos Fader Forah så hade han sondmatat fanskapet med sitt timglassand.

Och har man Lasse när det är tankrengöring... Då har man också en standard svår att uppnå. Men givetvis kom vi dit, vi är top knotch, vi är bäst, vi är... sjömän.

Lasse... oj oj oj, hur ska man förklara hur seriöst han tog sitt uppvärmande av vatten? Och Yogi Bear nere  i maskin var också med. Yogi Bear var stand by på radion för att följa Lasses order, vi på däck följde överstyrmans order.

Överstyrman börjar ge order på radion.

- Vart är eleverna?
- Vet inte?
- Vem sa det? Lasse bryter givetvis in?
- Martin, jag vet inte vart eleverna är?
- ...
- ... Hallå?

Här råkar Lasses radioknapp fastna liksom. Man hör hur han frustar sig in i bygget och närmar sig elevernas hyttdörrar.

PANG!

- ÖJ! Vad i helvete gör du?
- Vilar... det är ju lördag? (Elever är lediga på lördagar)
-
NEJ! Lasse börjar nu proklamera saker på radion så alla förstår vad han menar.

- LYSTRING LYSTRING! JAG ÄNDRAR DATUMET PÅ ALMENACKAN HÄR NERE!!! DET ÄR TISDAG HELA JÄVLA DAGEN IDAG!!! DET FÅR VI ÄNDRA SEN NÄR VI HAR VARMVATTEN PÅ DÄCK!!!!

På däck har vi nu kommit till våra positioner, vi kopplar på slangar och skruvar på blindflänsar för fullt. Grejen var ju att vi hade Bensen i lasten. Bensen är totalt livsfarligt, man kan få ganska otäcka utslag om man kommer i kontakt med det.

Men... Lasse. (Lasse shit sorry kompis men du är så jävla rolig att skoja med!!!)

Robocop, Rambo, Chuck Norris, Fantomen, Terminator, Jean Claude Van Damme, Dolph Lundgren och Terminator. Om man lägger ihop alla slags actionhjältar du någonsin kan komma på. Då får man...

The Lassimintor!!!!

- RRrrrooooaaaarrrghhhhh!
Lassiminator gör ett ljudligt vrål i radion. Yogi Bear nere i maskin svarar direkt.
- Jepp Lasse, jag är med.

Nu slår Lasse det första rekordet. Han pratar konstant i radion utan att kippa efter andan i hela tre minuter. Han rabblar upp olika ventiler som ska öppnas, manometrar som ska hållas koll på. Ja, allt sånt där som jag aldrig kommer lära mig.

Jag ska ta kontakt med Guiness om det där...

På däck är nu allting klart för att dra på vatten och öppna till spolkanonerna. Vi ropar in på radion dom magiska orden alla överstyrmän älskar att höra.

- Sprak sprak. Vi är stand by på däck. Allt är ready, set, go.
- Bra mina matroser. Har vi också trasor åt Lasse?
- Ja.
- JA! FAN JAG BEHÖVER EN NU!!! JAG ÄR INNE I VÄRMEVÄXLAR RUMMET. BA SPRUTAR UT UR PORERNA!

- OK! Ronny, fixar du det?
- Ja!

Här slås nästa rekord. 10 meters sprint på halt däck av matros. Men efter 15 meter så snubblar Ronny. Han ramlar ihop bakom några spant och bryter benet, hela smalbenet ba flyger rätt av. Jeffrey har redan fixat det såklart.

- Lite superglue och gafftejp fixer the biff. Det bruker jag göre på the bordecollies där hemme. Uttalas med den grövsta brittiska svengelskan du kan föreställa dig. Typ som dom där smygbögarna på Let's Dance!!

Sprak sprak.

-
Man down! MAN DOWN! Jag ramlande vid femman babord här. Någon annan får fixa trasor till Lasse.
- Martin eleven agerar direkt. Han ba lubbar järnet, hoppar över slangar och man kan tro att han är den manliga varianten av Kajsa Bergkvist.

- It's lugnt Lassiminator. I'm coming!!! Martins saliv rinner ner för mungipan, han är inte dopad, bara full av adrenalin.

Martin flyger in i värmeväxlar rummet. Lasse står och skruvar på fem ventiler samtidigt för att få igång systemet. Han trycker in radioknappen med pannan emot golvet samtidigt och ger order till Yogi Bear.

På radion hör vi som är vid spolkanonerna gradantalet vattnet har för tillfället. Överstyrman ser nervöst på klockan inifrån lastkontrollrummet. Kommer vi klara rekordet ifrån 2003 då dom hade den ökända superdupermatrosen Detlef... Detlef Persson, med sig på däck?

Överstyrman ropar ut att vi börjar slacka efter, Lassiminator vevar och skriker för fullt. Jag och Fredrik på däck kan öppna spolkanonerna på mindre en ett ögonblick.

Nu kommer det. Föreställ er Matrix, allting ba slungas in i slow motion mode. Lasse... the man. Ropar ut 63 grader, överstyrman ser ner i pappret, ja... det är precis perfekt för att starta kanonerna.

- Martin, Fredrik. Det är dags, Lasse har gjort det igen. Vi kan öppna kanonerna.

Poff! Poff!

- Ettan babord igång och snurrar!
- Ettan styrbord igång och snurrar!

Inne i värmeväxlarrummet så har Lasse gjort det igen. Han fick igång värmen. Värmen på vattnet ingen trodde fungerade. Värmen som ingen annan förstemaskinist i hela handelsflottan egentligen förstått sig på.

Efter att värmen kom igång så kan man egentligen inte stressa saker mycket mer. Man öppnar kanoner allteftersom, det rullar på liksom. Så...

- Föreställ er en grå dag på nordsjön, året är 2008, regnet duggar ner över alla sjömän på däck.

Lasse, the man, the Lassiminator. Kommer ut ifrån värmeväxlarrummet, ställer sig vid relingen och ser ut över havet. Han tar sig på sin skäggstubb och mumlar några ord. Ingen hörde vad vid det tillfället han sa, det kanske inte var menat att vi vanliga dödliga skulle höra det.

Det kvittar, bara åsynen av denna sjöman fyller alla sjömän i handelsflottan med vällust.

Och nu i loggboken så står det att det var pga Lasse som vi slog rekordet ifrån 2003. Detlef vänder sig i graven, han måste nu lämna över sin titel. Sitt rekord.

Lasse... vem är du egentligen? Är du gud? Är du våran frälsare? Hur lyckas du göra allt det här?

Lasse, du är mystisk.


Det kommer det kommer.

Har filmat och redigerat det sista till det fjärde filmklippet idag. Detta filmklipp har nog nu över 35 timmar på sig faktiskt. Så, textinlägg fanns inte riktigt med på kartan idag. Inte sömn heller för den delen...

Imorgon kommer förhoppningsvis det tredje klippet in. Ska bara skriva en beskrivning av det först.

Ut och jobba var det ja.


En episk tankrengöring.

Jag har ett inlägg värt att rama in om tankrengöringen givetvis. Vi håller på att spola med varmvatten, det har inte denna båt gjort på år...

Det betydde givetvis att Lasse och Yogi Bear ifrån maskin var tvungna att gripa in. Knäppte ett kort på Lasse idag också. Ja, jag tycker att man kan ana små aggressioner i Lasses ögon.

Förövrigt så ska vi ha en Roland Utbult kväll ikväll. Det är musik ifrån en pastor som bor i Göteborgs skärgård. Vi kommer givetvis ha allsång i mässen som Kapten leder. Roland Utbults största hit är, Att våga säga nej, vi ska ägna låten åt Lasse givetvis... =)

image790

image791

En viss aggression emot min kamera kanske?
Jag undrar vad han tänker på här? Kanske han föreställer sig mig med ett spätt rätt igenom kroppen. Eller så vill han bara kramas. Lasse är inte bara hård... han är mjuk också. =)

Nummer tre påväg.

Tore mönstrade av inatt, han fick med sig nästa videoklipp som ska in här. Håller på för fullt med det fjärde också, det blir riktigt bra. Många har redan skrattat åt bara någon minut.

Väldigt olikt det andra. Har fått folk ombord att agera skådespelare och kamerakvinna. Tack!

Lasse kom ner lite dämpad idag också. Han hade nämligen fått en utskällning igår...

Han ringde mitt i bolibompa hem till sin dotter, det fick han minsann höra. Stackars Lasse, en broken man idag.

Ikväll ska vi också börja göra en massiv tankrengöring. Vi är fullastade med Bensen, det är ja... inget bra alls för kroppen. Så det blir att vila upp sig och ta på sig den stora gasmasken. Men inte förrän jag redigerat lite film.


Igge, ja han är brandchef.

Nu vet jag inte hur många hard core läsare av min blogg jag har kvar som minns den här mannen. Gjorde faktiskt två inlägg om honom, här är nästa.

Han kallar sig själv för Cheng Igge. Han är maskinchef här ombord, han är inte bara maskinchef han är brandchef också. Fast ja, han tar sin uppgift på ganska stort allvar ibland. Ser ni den där hjälmen på bilden i inläggen?

Jag nämnde den hjälmen häromdagen i maskin och skrattade lite, folk skrattade inte lika mycket tillbaka. Kalle lämnade rummet och kom tillbaka. Med the helmet.

Igge har alltså kvar sin hjälm. Hmm...

Minns när han sprang omkring med den där hjälmen på varvet för nu ett år sedan. Minns särskilt när vi hade en brandövning ihop med Sjöfartsverket. Igge såg då sin chans när det stod brandövning klockan 15 på tavlan i mässen.

Igge i mässen när han såg tavlan.

- OK! Det här fixar vi gubbar. Jag är brandchef.
- Ja Igge, vi vet det.
- ÖJ! Nu ska du inte ha den tonen. Det är fan en jävligt viktig uppgift ska du veta, jag tar det på stort allvar.

Sedan när det var övning så ja. Det gick la som vanligt fast då att Igge körde extra hårt med sin nya brandhjälm han hittat. Först så stod mannen ifrån sjöfartsverket och snackade med kapten. Dom gick igenom lite hur övningen skulle gå till, tillslut frågade han efter brandchefen.

- Ja, vart är eran brandchef?
- Vet inte faktiskt, är det någon som vet vart Igge är? Kapten vänder sig emot mig och några andra.
- Nej, har inte sett han sedan middagen faktiskt.
- Kan någon ropa på radion.

Jag ropar på radion efter Igge.

- Sprak sprak, Igge är du med på radion?
- ...
- ...
- Sprak sprak, Igge hallå?
- JA! Fan vill ni?
- Alltså ska du inte vara med på övningen?
- ...
- ...

En något upphetsad Igge svarar i radion.

- Alltså jag hittar inte hjälmen!
- Va?
- JA! Min brandhjälm, the helmet, hittar den inte.
- Men, ehh. Kan du inte köra utan den då?

Igge lugnar ner sig och man hör en lugn ton.

- Vem är det jag pratar med?
- Martin.
- Du... det var nog det dummaste jag någonsin hört ifran dig Martin. Du är ju nu bara matros, jag är brandchef och Cheng så jag ligger lite mera top knotch om man säger så.

Igge försöker alltid använda små engelska uttryck i sina meningar. Blir inte alltid som han tänkt sig.

- Top knotch?
- Martin, försök inte förstå saker som ligger above you va?
- Ehh, ok. Vi kör la igång utan dig då.
- VA!?
- Du, ge mig kapten på radion.

Ger radion till kapten.

- Igge vart är du.
- I hytten, ska ba hitta hjälmen först. Jag är brandchef.
- Du vi kör igång utan dig snart.
- VA?! Jaja, okej då.

Kapten ger tillbaka radion och beger sig mot bryggan. Kapten hinner ta ungefär tio steg innan man hör PA-systemet på hela båten gå igång.

- Sprak sprak, HALLÅ DETTA ÄR IGGE! JAG ÄR BRANDCHEF.
- Herregud, vi pratade ju om det här. Mumlar kapten och börjar jogga upp emot bryggan.

Det är nämligen så att när Igge är ombord. Då behövs inget brandlarm, det fixar Igge själv helt enkelt.

- Sprak sprak, ett par andetag hörs, sedan ba vrålar Igge ut olika sorters tjutande ljud.

WEEEEEEEOOIIIEEEEEEOOOIIEEEEEEEEE!

Mannen ifrån sjöfartsverket ser en aningen bekymrad ut när alla springer emot sina brandposter och börjar byta om. Ut ifrån bryggan så ba flyger Igge ut och är påväg neråt.

- JAAAAAAAG ÄÄÄÄÄRR BRANDCHEF!!! Mannen sliter av sig överdelen på overallen och börjar banka sig på bröstet. Och ja... han hade nätbrynjan på sig.

Sedan börjar Igge fullständigt slunga sig nerför lejdaren. Igge har nu kommit in i sitt esse, ingenting kan stoppa han nu. Han är brandchef, och han kan sina grejer helt enkelt.

- Brand, brand, brand, brand, brand, brand, brand, brand, brand, brand. Igge flyger förbi kaptenen i lejdaren. Kapten försöker säga någonting.
-
Igge, lugna ner di...
- KOLLA KOLLA! JAG HITTADE THE HELMET!

Igge hittade givetvis sin hjälm i sista sekund, han närmar sig nu brandgrupp ett.

- BYT OM DÅ! JAG ÄR BRANDCHEF!
- Ja ja, vi är ombytta.
- BRA! JAG HÄMTAR SÅGSPÅNET!
- I helvete ska du med det till?
- ..  Igge stannar upp och vänder sig om. Han går emot mig som står i stand by i brandstället.
- Jag är...
- Brandchef, jag vet me.... ÖJ! VA FAN! Igge pressar sin nätbrynja emot mitt ansikte.
-
Aaahh, inte så jävla kaxig nu va? Va?! Nu tar du och ba håller käft så hämtar jag sågspånet.

Igge springer vidare fram till kemförrådet. Vi andra beger oss in i ett rökfyllt rum och simulerar att vi börjar släcka en brand. Det är jag och Kalle the Kung som står där med en brandslang, vevar den lite i luften och fantiserar fram vatten.

Sjöfartsverksgubben verkar lite mera nöjd nu... men. Igge kom då tillbaka.

WEEEEEEEOOIIIEEEEEEOOOIIEEEEEEEEE!

- Alla flyttar sig! Jag ska in! Igge kastar sig in i röken med en påse sågspån över axeln.

Han, kommer fram till mig och Kalle.

- Här! Vräker en påse rätt i famnen på mig.
- Och vad i helvete ska jag med denna till?
- Fan jag vet, ja... jag är brandchef. Men alltså jag har hört att man ska ha sågspån när larmet går.
- Vart i helvete har du hört det?
- Land.
- Land?
- Ja, tidningen Land. Du vet den där tidningen som bonnläppar läser.
- Men för fan Igge, du kanske ska ha det i trädgården. Fan vet jag. Jag vet definitivt att du INTE ska kasta det på en eld. Sen måste du ha brandställ om du ska vara här.

- Hjälmen, har ju hjälmen. Igge är totalt fokuserad här. Hans blick är som is.

-
Men va fan, det ska ju föreställa sig varmt och farligt här. En hjälm räcker inte. Och vad tror du sjöfartsverket säger nu? Vi lär ju inte bli godkända om du ska stanna kvar här?
- Just det! Det är lugnt har redan förberett det.
- Vadå?
- Godkänt.
- Va?
- Kolla här ba. Använde samma teknik igenom hela skolan för att bli godkänd i precis alla ämnen.

Igge går ut ifrån röken och upp på bryggan. Kapten står helt mållös och ba stirrar på Igge. Sjöfartsverket står och skriver i ett papper som det står FAIL med stora bokstäver på.

Sjöfartsverket vänder sig mot Igge.

- Ja du Igge, det här ser inte br...

Igge tar av sig hjälmen och, POFF!,  fullständigt golvar sjöfartsverket. Kapten står helt paralyserad, ja ingen vet riktigt hur dom ska bete sig nu.

Igge tar strypgrepp om sjöfartsverket. Och börjar förklara varför.

- Ja, om man stryper blodflödet till hjärnan i ungefär en minut. Då minns han inte det senaste dygnet. Dyslexi heter det!

Igge släpper den medvetslöse mannen efter en minut, lämnar rummet, kommer tillbaka med en filmkamera. Riggar upp kameran över mannen. Sedan så börjar Igge röra på sjöfartsverkets läppar och liksom gör någon slags buktalarröst åt honom.

- Ni är godkända.

- Sådär ja! Som brandchef så måste man också styra upp lite olika sorters situationer.

(Vi seglar ju än idag, beviset för att vi faktiskt blev godkända.)

Vill man läsa Igges egna ord för att själv skapa en uppfattning. Klicka här, här, här, här, här och här. Han kallar sig för Cheng givetvis. =)

Kram på dig Igge!

image789
Givetvis inte utan namn idag...

äg...

Skriver nytt manus.

Ja, det har gått riktigt dåligt framför kameran idag. Jag slopar manuset och skriver nytt helt enkelt. Har precis avslutat en vakt på bryggan också. Sitter utkik på kvällarna, efter fyra år så suger jag fortfarande på det.

Fattar inte hur ni styrmän ser alla båtar och kan med stor säkerhet direkt ba peka ut skiten på radarn. Jag sitter som ett fån och håller med, i hopp om att ni inte upptäcker min totala oförståelse ifall det är en boj eller båt framför mig.

Nej, navigation är inte min grej.

Timmar flyger förbi som minuter!

Jaja, hade ett riktigt bra inlägg på g. Det kommer, det kommer. Blev mer sugen på att redigera lite movie istället, grymmers bra VM i dom psykedeliska ögonen fick jag nyss till.

Plopp! DÄR ÄR DOM, DÄR ÄR DOM!


image788
Det ska va rätt light, strobo light. Sen det ska va rätt sound, krispigt surround sound.

Manus... ja det var svårt.

Har idag suttit framför kameran och försökt agera fram enligt ett litet manus jag skrivit. Efter sju omtagningar så somna jag på soffan en stund, vakna en timme senare. Försökte igen och blev liiite mer nöjd.

Men inte helt nöjd, så det blir mer imorrn.

Grejen är att jag försöker prata med andra personer som inte finns kan man säga. Ibland bakom kameran ibland någon annan som kommer in. Så att sitta och hela tiden föreställa sig bra svar krånglar tyvärr till det. Får se hur det löser sig.

Har också spelat in en riktigt bra scen ihop med Kalle the Kung och eleven. Rebecca var kamerakvinna och Yogi Bear (Björn) skrek ACTION för allt vad han var värd.

Vilket material, vilken idé till sketch. Hoppas den blir så som jag har föreställt mig den bara. Vill verkligen det, därför kommer jag ägna mycket tid åt den.

Varför gör jag det här?

Jag fick idén om att va roligt det skulle vara att jobba med att göra små filmklipp och sketcher. Då är det la ba o göra det också. Pröva på och ser ifall det funkar liksom.

Jag vill så gärna kunna underhålla lite. Hoppas en dag att jag blir riktig bra på det.

image787
Solnedgång till havs, då är det lätt att drömma sig bort.

Du är kung brorsan!

Brorsan, the gud, har gjort det igen. Jag har också nu visat del 3 för folket ombord, Rebecca tyckte del 3 var mer det jag ska syssla med.

Det är tema, Martin tror han är skådespelare då.

Men... jag fick inte pul på grejerna innan eleven åkte tyvärr. Så jag kommer posta del 3 med Tore som mönstrar av nu i nästa hamn Rotterdam.


Svensk Vlogg del 2!


Det här är inte Martin som skriver. Det här är Martins något irriterade bror. I flera dagar har jag fått mail efter mail efter mail om denna oerhört viktiga punkt i Martins liv - vloggen! Inte alls viktigt att bry sig om räkningar som Martin borde betala eller Martins egna deklaration... nej nej nej, allt måste rimma på blogg.

Först kom en liten cd-skiva, blank och slät och fin. Martin ffs skriv på dina skivor. Sen ville visst inte YouTube acceptera "mästerverket"; det var för långt. Internet levererade alternativ. Metacafé ville inte alls. Emelie däremot kommenterade min lillebrors frustration med ett bra alternativ. Tack Emelie.

Martin, du som läser din egen blogg mer än någon annan, varsågod. Här är nu din älskade lilla rulle.

Hrm... just det. Se den, citat, "med hörlurar", slut citat. Det blir ju "bättre så" som Martin säger.


Svensk Vlogg del 2
Uppladdat av martinsbroristheman

PS; Martin, du är nu skyldig mig inte en, utan två äppelpajer. Tills dess håller jag din Billabong-hatt som gisslan.

Lasse lackar!

Det kliar lite irriterande i kroppen att min andra del av Vloggen inte kommit ut än. Men men, snart så förhoppningsvis. Nu är ju också del 3 klar. Har redan börjat på fler riktiga sketcher nu. Folket ombord ska hjälpa till.

Allt är också klart för kakhockey på poopen. Rebecca kommer vara kamerakvinna, Martin eleven målis sen ska jag och Kalle battla ut skiten helt enkelt.

Försökte få med Lasse på film också...

Men så fort jag öppnade dörren till kontrollrummet vid tre kaffet, då hör man Lasse ba vråla.

- NEJ! TA BORT DEN DÄR FAN!

Lasse ba ger järnet därifrån och kryper ner under skrivbordet. Givetvis så tog han med sig lite kakor och kaffe dit.

- BORT!! BORT FÖR FAN. (mumsar i sig en kaka.)
-
Kom igen nu... Bara lite.
- NEJ, JAG VILL INTE VA MED PÅ DINA, EHH, (surplar lite kaffe) DIN JÄVLA HUMORPORR ELLER VAD FAN MAN SKA KALLA DET!


Varför fixa läckor själv?

Såg att det läckte på däck häromdagen. Det läckte lite ifrån en dräneringsventil ifrån discharge röret.

GÖÖÖÖÖTT! Båtuttryck hela vägen.

Det läckte helt enkelt. Och när det läcker på båten då så är det mitt problem, det är meck och jätteirriterande. Men nu har jag ju jobbat ett par år till sjöss och lärt mig endel små knep.

Först och främst har jag lärt mig att mörka...

Vandrar runt lite på däck, ser neråt och upptäcker droppet.

- Fan...
- Det läcker. Asså, fan varför händer det alltid när jag är ute?

Gnuggar mig på min lilla bäbishaka och börjar fundera ut mina valmöjligheter.

Antingen så ropar jag in till överstyrman och säger att båtfan håller på att gå sönder. Sen styr jag upp lite verktyg, torkar upp spillet och lagar läckan.

Men... nu med tiden så har jag sett dom här unga dumma matroserna som kommer ut på båtar och ska vara någon slags toffelhjälte på däck och ba fixa allt.

Jag var en sådan, nu har jag gått över till den andra sidan. Jag känner till systemet helt enkelt.

Så alternativ nummer två. Mörka, mörka allt så långt det går tills din vakt är slut.

Jag hämtar en pyts, ställer den under läckan så det inte rinner ut på däcket mer. Går runt och mimar på it's a wonderful world tills tio min innan avlösning.

Då går jag in, hämtar en kopp ashett kaffe, går ut igen och mimar till Kung Fu Fighting för att få in rätt sinnestämning.

Om då mot all förmodan Tore skulle se min lilla 'Helsingborgspackning' (en pyts under dropp heter så). Sen om han också skulle nämna det. Då ba sular jag kaffet rätt i nyllet på fanskapet, lubbar allt vad jag har in i bygget skrikandes jag är avlöst ditt as, fixa skiten själv!

Tore kommer ut på däck...

- Hej Martin, allt lugnt idag?
- Ja... Här händer inget.
- ... Ser sig lite om.
-
Vad är det där? Pekar mot läckan.
- Vadå? Tittar upp i himlen.
- Men Martin, det läcker ju där.
- Nähej.
- Jo, kolla, det droppar ju ifrån ventilen där.
- Ehh, jag ser inget.
- Får rapportera in det hä... FAN! Allt går åt helvete. Ba laddar kaffekanonen helt enkelt.
- TOFFELHJÄLTE! Sular kaffet rätt i plytet på Tore.

TSSSSSSSSS! Fräser värre än fläskfilén på Sigges stekbord!

- VA FAN GÖR DU?

Har redan börjat springa mot bygget.

- JAG ÄR AVLÖST DITT AS! FIXA SKITEN SJÄLV!


Brandlarm igen!

Ikväll hände det grejer ombord. Brandlarmet gick precis innan vi skulle börja lasta, Lasse hamnade i läget som vi kallar Lasse på repeat. Det är när Lasse blir så upphetsad så han enbart kan säga ett fåtal ord.

Ett helt inlägg blev det helt enkelt, imorrn förhoppningsvis.

Sen när vi drog igång lastningen hände det som man nästan går och längtar efter ibland. Det började läcka. Och ganska mycket faktiskt. Det var inte vårat fel, lastarmen spröla som en liten gejser där uppe.

Kajgubben kom ombord och skakade på huvdet.

- ...
- ...
- Ah, for the love of the focking cock.

Överstyrman kom också ut på däck.

- ...
- ...
- Jaha... det här kommer bli en lång natt.

Men för mig så kom Tore ut som vanligt och löste av mig. Nu sitter jag och ska bränna ner Svensk Vlogg del 3 på skiva så eleven kan posta imorrn.

image786
Lasten stinker inte bara helvete. Den är farlig också...

Svensk Vlogg del 3 färdig!

Sådär ja! Då var Svensk Vlogg del 3 färdig. Den är exakt under 10 min, kunde gjort den längre men det får komma i del 4. Denna snutt tog nog bara... 25 timmar att göra.

Det märks knappt på filmen men fasen vad alla smågrejer tar tid. Och så måste man ju jobba på riktigt emellanåt!

Skickar den på posten imorgon med en elev som mönstrar av.

Shoo!

image785
Firade på däck. Härligt med solsken! Hur är det i Sverige? =)

Filmar och klipper.

Ok, jag ska skriva ett roligt inlägg här idag hade jag tänkt. Grejen är ju att jag har redan så fruktansvärt mycket text på denna blogg. Klicka på dom andra månaderna så finns hundratals roliga inlägg.

Idag ska jag filma och fortsätta redigera. Det är filmklipp som är riktigt roligt nu!

Här har ni länkar till några gamla goa inlägg.

Livbåtsövning del 1
Livbåtsövning del 2
Jag fick pris
Bro Anton oskyldig

Inte det heller...

Brorsan kom på idén med att lägga ut min lilla filmsnutt på en annan sida. Den här. Men ja...

Som vanligt.

Nu går jag och lägger mig... Är trött på små skitproblem helt enkelt.

image784
Innan jag fick veta att allt ba ska mucka med mig. (Dublin)

Att det aldrig kan gå smidigt...

Det var väl självaste FAN då!!! Filmen är en minut för lång nu så youtube skiter i att funka för mig. Jag blir så trött ibland... Att det aldrig kan gå lite smidigt.

Brorsan kommer klippa hela skiten någonstans och göra fortsättning följer... Och hur kul är det? Men han ska jobba nu, han kör tåg och han ska köra långt...

Det är fan sjukt. Hade värsta inlägget på g men ja...

Nu skiter jag i det här. Imorgon kanske...

ANTIKLIMAX!

Fan då... här trodde jag att världspremiär för svensk blogg del 2 var på g. MEN! Youtube laggar... Några timmar till kanske. Brorsan skickade nyss ett mail om att han lagt upp den men jag ser fan inget än.

Ska iland i Dublin nu. Får lägga upp den när vi är tebax.

Shoo!

Svensk Vlogg.

Nu har jag redigerat i fyra timmar streck och bara kommit fem min. Detta tar tid, mycket tid. Men jag tror ni kommer gilla det här klippet. Inte alls som dom förra över huvud taget.

Nu är det mera video som gäller.
image783
Han kommer synas en stund bland annat.

Kräver lite extra vilja och tankekraft att göra det ensam. Men det gör bara att slutresultatet känns göttigare!

Filmen är på posten.

Ok, sitter och redigerar film nu igen. Har spelat in lite idag, vill få till ett najs intro. Kommer göra väldigt många filmklipp nu känner jag. Det ska bli roligt.

Camilla har postat en skiva till brorsan också. Det tar väl någon dag, sen är avsnitt två inne. Försökte också byta presbild idag men det ba balla ur för mig.

Och... DÄR! så tappa jag intresset för ett inlägg. Ett error med feita jävla bokstäver över hela skärmen kan göra sådant med mig...

(Vårat internet är inte så stabilt direkt.)

Det bli att redigera vidare istället.

image782
Eleven håller med mig. Jäla go kille!

Så söt!

Fick den av brorsan på mailen!

image781

Folk mönstrar av, folk mönstrar på.

Ytterligare en dag avslutad. Folk mönstrar av, folk mönstrar på, en filipin kom och frågade ifall det fanns andra pilipinos ombord. Jag frågade vart hans tänder var.

Camilla har fått med sig nästa film i ett kuvert. Vi håller alla tummarna för att hon med hast postar det imorgon. Min lilla favorit Rebecca har kommit ombord tillsammans med Jeffrey, Brittan, Hawkins. Hawkins jiddra lite på Australiensiska och allting är snart klart för att börja lira Singoalla-hockey.

De vardagliga sysslorna fortsätter, jag avslutar dygnet med att skicka grattis sms till brorsan. Han är nu 25 bast.

Grattis brorsan!

Imorgon bär det av emot Dublin.

image780
Kalle och jag vill ge denna svarv till brorsan som present.

Brand ombord i svenskflaggad båt!

Har varit med om min första brand ombord i en båt nu. Och, hehe. Det var la inte precis som jag föreställt mig... Den här historien är faktiskt helt full sann, det kan Kalle intyga!

(Ok efteråt så ser jag att jag kanske saltat lite extra... Men bara lite.)

Jag trodde jag skulle filma hela dagen och sedan börja klippa lite men. Jag somnade istället. Helnajs att ligga och vaggas till sömns. Sen vid middagen så kom Kalle och sa att det var bastu vid klockan sex.

Ännu najsare, kan man ju inte tacka nej till.


Kalle hade också en lite suprise för dom som var bastusugna. Den nya eleven, som för övrigt är riktigt rolig, haka också på.


Kalle, the Kung, hade köpt korv. Och den här korven skulle inte stekas på vanligt sätt utan givetvis rätt på bastuaggregatet, i lite folie. Naaaaaajs idé Kalle! Det är just pga detta beteende du får så mycket videotid i mina filmer.


Man minns killar som Kalle helt enkelt!


- Korv?! Haha, ska du grilla den här?
- Ja för fan, ha gjort det förr serru. Kalle lindar in några korvar i lite folie.
- Ingen förvånad där Kalle. Vad är det för smak?
- Inte en aning, den är fransk.
- Oooooohhh. Jag och eleven oar ihop!
- Sådär ja, nu kommer det lukta korv i hela båten! Kalle, asstolt, lutar sig tillbaka och vi börjar dra roliga historier för varandra.

Efter ett tag så klagar jag på värmen, så vi tar en paus. Vi sitter en liten stund utanför bastun och doftar in korven.

- Den luktar gött va?
- Ja.
- Ja, det ska bli ett nöje att få smaka på ditt lilla mästerverk!

Tillslut så ställer sig eleven upp och ska gå in, han öppnar dörren och hans elevinstinkter säger han att något inte riktigt stämmer. Aggregatet står och brinner lite, det är väl fel? Martin har varit elev ett tag och gör det alla elever gör bäst.

Inte ett skit, stå bredvid och kanske kanske kommentera något.

- Du Kalle, ehh, haha kolla korven brinner. Eleven pekar lite halvslött.

Kalles ögon blir stora som tefat, ba kastar sig fram och tappar handduken i samma veva. Kalles fallosymbol, kärleksbatong, elfte finger (fler synonymer här!)  råkar touch eleven som ba flippar totalt och kommer i något slags chocktillstånd.

- MEN VA FAN TA BORT DEN DÅ! Kalle slungar hela kroppen med all sin kraft mot aggregatet.
- ÖJ! Din din. DIN SNOPP! Den, åh herregud. Eleven går ner darrandes på knä i ett hörn. Hans reaktion var kraftig och direkt. Att bli ollad kan göra detta mot en man.

Kalle försöker lyfta lite i folien men den är fylld med flott, och precis allt flott rinner ner på stenarna. Elden flammar till och Kalle står där, helt näck, med ett korvpaket i näven och smått skräckslagna ögon.

Kalle tänkte säkert, nej... inte nu igen, varför kan inte sånt här bara sluta hända mig?

Röken börjar sprida sig i rummet och jag tänker. Eller alltså jag slutar typ tänka för mina frågor var väl dom motsatta man ska ha. Jag börjar fundera på hur vi ska mörka det här lite snabbt, att eleven blivit ollad gör inte så mycket.

Det finns psykologer för sånt.

Men tänk om brandlarmet går! Då vet ju alla vad Kalle står och dinglar om. Så jag frågar Kalle om rökdetektorn är på.

- Nej! Det är en sån där värmedetektor.
- Shit det var ju bra!

Kalle börjar blåsa på flammorna som blivit något mindre. Då hör vi något som vill ville undvika, brandlarmet gick...

- FAAAN! DÅ! Jag får ett mindre panikslag, som jag nu efteråt inte fattar varför egentligen. Varför inte liksom, typ, släcka elden istället?
- JAG VEEEEEEET! DEN TOUCHADE MIG HÄÄÄÄÄÄR! Eleven pekar mot låret och börjar spola med vatten skrikandes att han ska fan ge igen för Kalles snoppattack!

Nu får jag en ännu bättre idé! Jag tänker att vi kan fortfarande mörka skiten, jag kan antingen stoppa alla från att komma in här genom att agera mänsklig mur. ELLER! Så springer jag runt i båten iförd enbart handduk och förklarar att ingen behöver oroa sig för brandlarmet, det är lugnt... det är bara. Kalle. Som är i farten.

Så jag ger fullständigt järnet ut ifrån bastuområdet, ser Björn, papa Bear, andre maskinisten.

- DET ÄR LUGNT BJÖRN! DET ÄR BARA BASTUN!

Björn reagerar inte ens, han gör som man ska göra, handla efter instinkter, inte efter instruktioner ifrån nakna män.

Nu ger jag järnet en våning upp, tar tre steg i taget, upptäcker att handduken inte täcker precis hela min karga kropp. Men vad gör det! JAG MÖRKAR JU HÄR!

(Brandlarmet tjuter som bara fan i hela båten nu. Folk springer hej vilt omkring varandra, Camilla, stålkvinnan, hann hela vägen till sin station och började preppa för disaster.)

Nu kommer jag upp för lejdaren och in i lastkontrollrummet, där står den nya överstyrmannen. Han håller fortfarande på att skapa sig en uppfattning om mig och jag...

- DET ÄR LUNGT FAN! DET ÄR BARA BASTUN! Försöker hålla ihop handduken för alt vad det är värt.
-
VA? Brinner bastun?! Åh herregud!
- Nej, alltså, fan då. Kalle, jag ehh. Kalles snopp och eleven ba t... nej. Shit.

Nu hör man monstervrålet högt upp i lejdarna. Lasse... Lasse the man, låg och sov. Och han som blir så uppspelt när något ovanligt händer.

Skånskan fyller ut precis varenda tomrum på båten.

- FIIIIIIIRE! DET ÄR FAN FIRELARMET! ALLE MAN TILL SINA POSTER!

Lasse fullständigt hoppar nerför trappstegn, det bara exploderar under tofflorna. Tillslut kommer han längst ner, där hans ser. Mig... typ halvnaken, förklarandes med viftande armar framför överstyrman.

- UR VÄÄÄÄÄÄGEN! Lasse gör en rivstart fram emot mig.
- JAG SKA TILL KONTROLLRUMMET! PAPA BAER NEEEEEEDS ME!

Lasse, lika hård som alltid. Använder coola engelska uttryck när det verkligen gäller liksom.

- Nej stopp Lasse! Jag kan förklara!
- Va? Du, skit ner dig jävla as, detta är fan primetime Lasse the man som ska rädda världen!

Lasse sänker ena axeln och totalt kroppstacklar mig för att sedan fortsätta neråt. Jag handlar fortfarande utan att tänka och springer efter. Nu har röken spridit sig ut i omklädningsrummet, Lasse springer in till bastun och får se den hemska scenen.

Eleven har nu brottat ner Kalle på marken och sprutar hans ansikte med vatten ifrån duschslangen.

- Ditt.... AS! Jag har sett att detta är tortyr på TV vettu! VA? VA? Hur känns det? Förnedrande va?!

Bredvid ligger det några korvar och så pyser det bara lite ifrån aggregatet. Överstyrman kommer ner, han bara skakar på huvudet emot oss. Kalle åkte på skeppsförhör bakom stängda dörrar. Men det visar sig att Kapten också grillat någon gång där nere.

Så vi skyller allt på Frankrike. Fan att dom ska flöta ner sin korvar så.


Youtube, det är ett as egentligen.

Nu har jag försökt få upp min lilla film på youtube fyra gänger och det ba ballar ur varje gång. Jag skickar den på posten till brorsan istället. Så är det...

Lite lack på youtube. Men men, jag har redan börjat med den tredje filmen. Ska bli lite annat nu, det kommer bli roligt! Det kommer bli bra.

Folk ombord hjälper mig med massor av ideer, rekvisita och musik. Eleven Martin hade en låt jag letat efter, att den kom till mig nu när jag har alla filmgrejer klara. Oj oj... Jag ryser.


Martin, den nya eleven och Kalle. Har förberett för kakhockey! Och gissa vem som kommer vara kommentator? Just det... Lasse, Lasse the man har ställt upp! Jag har nu målat pucken i dom regelrätta Singoalla färgerna.

(Funderar på att ta kontakt med Singoalla fabriken snart faktiskt... Dom kanske kommer gilla den här filmen. Eller... så ba skiter dom fullständigt i vad jag har att säga och vill stämma mig istället.)
image777
En vanlig dag på däck!

Kapten tipsar om vädret.

Idag vid lunchen så hade vi strålande solsken ute. Folk var ute och fikade, folk i maskin hade helt jävla plötsligt hur mycket jobb på däck som helst och hör och häpna. Kapten vistades några sekunder utomhus på bryggvingen.

Ja, solen gjorde verkligen alla glada. Detta var också samtalsämnet i mässen vid lunchtid.

- Alltså shit vilket fint väder vi har idag!
- Ja, faktiskt.
- Tänk vad härligt nu är sommaren påväg!
- Ja äntligen!

Kapten kom in i mässen,

- Gomiddag.
- Gomiddag.

Alla hälsar alltid alla gomiddag, gör du inte det så kastar någon lite mat på dig. Eller vänta förlåt.

Alla hälsar alltid alla gomiddag, gör du inte det så kastar Lasse lite mat på dig.


- Jag kollade på väderleksraporten nyss och det ska bli skitväder. Det ska regna och bli så kallt så att det kanske till och med kommer snö.
- ... Jobbig tystnat. Alla blir lite sura på kapten. Men ingen vågar säga något.

Förutom Lasse såklart. Lasse the man.

- Va fan skeppis, jävla killjoy.

Anledingen varför kapten gick ut. En ehh... lite ovanlig båt gled förbi. Jag fattar inte hysterin med båtar ibland, alla ba blir skitkåta så fort dom ser lite annorlunda ut.

Den nya filmen är klar!

Har redigerat ihop den nya filmen nu. Tror den landade på 13 min, kunde göra mycket mycket mer men. Longer is not always better.

Fan 13 min är en stund att sitta o chilla ändå. Iallafall så ska jag försöka få upp den inom kort på något vis. Har velat skriva något roligt idag men styrt med filmen mest.

Har visat den för ett par skeppskamrater också. Var lite nervigt men dom skrattade allihopa faktiskt!

image774
Folket sitter och skrattar lite. Kapten i mitten som glänser med pommes på axlarna såklart.


Så är det, nu ringde Guy och vill bli avlöst på däck. Vi ligger i Frankrike, Dunk någonting heter det. Det blir avgång ikväll klockan 23 kanske. Ska till Pembrooke, tror det stavas och var det. Har ingen koll vart vi är eller ska.

Redigerar mig svettig!

Ok... har redigerat film precis hela frivakten. Det tar väl ca 1 timme per minut film att klippa ihop. Den här blir bra tycker jag. Eller, ja den är lite sådär lagom logisk. Den kommer nog lägga sig runt 8-9 minuter faktiskt.

image773
Imorse...

Vi bor i en myrstack.

Har inte börjat klicka runt på nätet men alla skriver väl samma sak. Alla är vi unika och har olika uppfattningar om att blogg.se legat nere några dagar, men vi behöver väl inte alla göra ett inlägg om det.

Eller... om vi ser oss själva som en del i en myrstack. Då vill vi inget annat än att röra oss synkroniserat. Sen kommer alltid den där jävla snorungen som häller lite ättiksprit mitt i myrgången och bryter mönstret.

Tänk vad roligt att få bryta mönstret... Bara någon gång.

Jag håller på att göra fler små filmer, jag kommer bränna ner dom på skiva och posta hem till brorsan för att sedan få dom in hit. Det kommer ta en liten stund. Men dom är ju lite roliga också!

Och en sak till. Skriv gärna ett inlägg i bloggen där alla får skriva. Alltså också dom som inte redan har en blogg. Nu ska jag fortsätta redigera film. Ägnar många timmar åt det nu. =)

Gästbloggen skriv ba någe!


Jag önskar jag vore lika smart som smartsmurfen!

Första mötet mellan Lasse och mig. Lasse är the man...

Det var riktigt trevligt att komma ombord, jag blev först bemött av ett strålande leende ifrån Camilla. Har saknat henne, sen kom den nya överstyrmannen fram och presenterade sig. Han är riktigt trevlig!


Gick sen givetvis rätt in i mässen och öppnade kylen. Då hörde jag ett par tunga kliv ifrån lejdaren, det var Lasse. Lasse the man.

(För dom som inte känner Lasse så rekommenderar jag starkt att kolla igenom bloggen efter inlägg om han. Han har blivit lite kändis till sjöss pga denna blogg. Och ja... allting som står här är sant. Ironin tätnar.)


- Nä men tjena Lasse!

- Håll käft, ge mig kakorna. Lasse the man, rätt påt direkt ba.

- Shit fan, jag visste att det var något jag glö...

- Va? Lasses ansikte mörknar...

- Så du menar... Ser lite borttappad ut.

- Asså fan sorry Lasse. Nästa..


- NÄSTA GÅNG! För i helvete det är ju... ju... flera ehh, ja du vet. Fan då.

- Måna..

- MÅNADER! Ja, precis, fan tappar ord. Lasse tittar sig omkring, det var bara jag som hörde hans lilla miss. Lasse
ser lite mer lättad ut igen.


- Men alltså månader? Hur länge ska du vara ombord?

- Ja... hehe, jag har bestämt mig nu. Jag ska köpa en brandbil, ja du vet en sån där röd som sprutar vatten.

- O fan. En brandbil alltså. Dom kostar lite va?


- Ja, men det är lugnt vettu. Har planerat allt in i minsta detalj. Jag ska bara vara ombord i två år sen är allt lugnt. Lasse intar en mycket självsäker kroppshållning.

- O jävlar, två år?! Plockar fram en köttbit ifrån middagen, go mat ombord.

- Ja.. hehe, det kostar och ligga på topp! Lasse ser sig om i rummet, nu såg överstyrman honom. Lasse blir nöjd.


- Fan va roligt att du har lite drömmar och visioner Lasse, men alltså, jag ber om ursäkt för kakorna.


- ...  Tystnaden är påtaglig.

Nu sneglar Lasse mot min ryggsäck. Lasse har följt min blogg och vet att den heter Floda. Fast Floda på skånska var för svårt att uttala, så det blev Roger istället.


- Nej, jag vet att du skojar med mig. Du har dom säkert här någonstans, dom är säkert i Roger där.  Lasse blir lite ivrig och börjar gå emot min ryggsäck.


- Nae tyvärr Lasse, det finns inga kakor där. Ställer mig emellan Lasse och Floda.

- Jo det finns det visst.

- Alltså tyvä..

- Flytta på dig.

- Va?

- Flytta på dig, ska jag kolla själv.

- Ska du kolla igenom min väska? Nej, alltså de..


- DU! Lasse hoppar till lite för att visa sin pondus.
- Nu är det så här, jag skrev fan en kommentar på din blugg om att du skulle ta med kaugor, och och, va fan ge hit väskan!


Nu ba sliter Lasse åt sig väskan och ger totalt järnet in i dagrummet.  Lasse börjar flippa helt enkelt, hans skånska blir bara tyngre och tyngre. Inte ens hans familj skulle förstå honom nu.


- Haha! KAUGOR! Vart är dum! Du har gömt dum, jag veit de, du bara skojas med mig. Singoalla! Jag kummer mina Singoalla, jag kummerrrrrRRR! Salivet rinner ner för mungipan.


Lasse sliter upp klädesplagg efter klädesplagg, kalsonger och strumpor bara flyger omkring i rummet. Men, Lasse hittar inga kakor...


- Det var väl självaste HELVETE  också! Kolla här! Lasse pekar på mig och börjar prata med den nya överstyrmannen.


- Kolla på den här jävla ungen, det går fan inte att lite på han ett enda jävla dugg. Är detta vart världen är på väg? Jävla ungdomar idag, dom bara lovar och lovar och så trampar dom ner på oss hederligt folk.


Det är dock lite svårt att ta Lasse på allvar. Mina kamokalsonger ligger ovanpå hans huvud och fladdrar till varje gång dom skånska R:en rullas runt i rummet.


- Nej, nu skiter jag i det här. Har fan viktigare saker att göra, jag lugga in på den dära youtune förut och ska se när han Patrick Swayze säger till den där farsan på slutet. Är fan världsklass på den scenen. Dirty Dancing. Ba så jävla kung helt enkelt.


Lasse går emot lejdarna och man märker starkt hur missnöjd han är med mig... Lasse närmar sig sin hytt och  yttrar sina sista ord det här dygnet.


- SKIT OCKSÅ!


Pang!


RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!