Gatuartist javisst!

Jag skrev ett inlägg som försvann igår och det stör mig. Ligger i ett tält utanför någonting som heter braås nu. Det jag ville skriva om igår var att jag lyckades knipa gratis camping samt uppträdde framför ett 15 tal av deras gäster. Det var i någonting som heter hovmantorp någonting och ja, jag gjorde det utan Fudge eller ens rakat mig. Hard core away!!

Martin är Viking.

6 mil blev det idag och äger upp en liten insjö utanför Emmaboda. Lagade mat ovanför öppen eld skrikandes MAAAAAT JAG LAGAR MAAAT likt den wannabe Viking jag är denna resa. Snart intar vi en camping i hopp om att hitta en publik.

Nu cyklar vi in i Småland.

Vaknade upp med en blåsa i munnen och sticka under foten. Genast skrek jag KRIGSSKADA! viftade vilt med lemmar och vek ner underläpp samt hävdade att vi måste vänta en hel dag till innan vi börjar cykla. ICKE! blev svaret sen singlade vi slant om vilket håll vi ska börja cykla. Det blir mot Eksjö och det är 18 mil dit. Därefter drar vi nog mot Hultsfredsfestivalen. Själv har jag ju aldrig varit där och ska se om det är något att ha.

Då var det slut för denna gång.


Liftare, couchsurfers och snart midsommar.

Plockade upp en liftare påväg mot Norrköping från Stockholm. En 29 årig kvinna som liftar i stort sett överallt och om hon inte får lift, då sover hon i sin sovsäck rätt och slätt på marken, i Sverige...

Hard core liftare helt enkelt.

Vi satt och lyssnade på hennes historier om hur hon som 18 årig tjej liftade till Ungern och släppte sedan av henne vid sidan av E4:an vid avfarten mot Norrköping.

Vi har provpackat våra väskor, storhandlat mat och imorgon bär det av mot Torsås och Bergkvara för att fira midsommar, därifrån börjar vi cykla.

Men då idag så hör några couchsurfers av sig till mig och är i akut behov av boende för natten i Norrköping. En skåning som tillfälligt rest till Norrköping, och en amerikansk kvinna som rest runt i europa sen februari genom just att endast slagga hemma hos andra genom denna hemsida.

Dom tre står och lagar mat i köket just nu medan jag fixar det sista pappersarbetet för företaget och så. Kanske kommer dom ta en buss ner till Torsås för att fira midsommar med oss.

Varför vi träffar tre personer som reser på helt olika extrema vis så tätt inpå den resa då vi ska cykla runt i Sverige känns overkligt. Det vi nu ska göra känns nu helt plötsligt så mycket enklare.

Skåningen själv har arbetat som gatumusikant och gjort det jag vill göra i sommar.

Livet är helt absurt underbart och jag känner att sommaren kommer bli en mycket overklig upplevelse.

Handgjorda smycken

The jewelry som ska säljas i sommar.

problemet

Jag står och fixar mitt hår och blir fundersam. Maggi går förbi och läser genast av mina tankar. "nej Martin, du får inte." "Meh jag måste ha med mig det!" Svarar jag och speglar mig igen. "Vem av oss är tjejen egentligen, vanliga killar, OM dom nu har någonting i håret står det klart och tydligt hårgele med stora bokstäver på burken. Hemma hos Martin står det givetvis Fudge." "Ok jag är väl lite fåfäng." "skulle inte du leva ett med naturen i sommar?" "Juppé som fan!" Svarar jag och bröstar upp mig." "Med Fudge...?" Maggi håller tar burken och viftar den framför mig. "Ska du göra upp eld i skogen sen fixa till frisyren med Fudge? Manligt Martin...manligt."

Bsm regnställ


första mobila inlägget

Ok. Mobiltelefoner och blogg.se hatar varandra. Efter några timmar lyckades jag nu Prochazka lite och göra första mobila blogginlägget. ser att min stavning inte är perfekt heller. Vi kallar det lite äventyr. Funderar på att fotografera handskrivna texter i framtiden. Allt är nu köpt. jag har inga pengar kvar och börjar snart en mycket intressant resa. godnatt

Stand up turné i sommar.

Har fått denna kommentar några få gånger:

Postat av: Hanna

Hejsanhoppsan! Jag googlade på "onda ögat" och hamnade av någon anledning på din blogg och fastnade totalt. Drog igenom hela bloggen från början till slut, tack för många timmars underhållning! =)
Har du någon turnéplan klar för i sommar?

2010-06-11 @ 18:00:38

Helt sjuk känsla att någon streckläst denna blogg. Det är en del just nu...

Min plan för sommaren är väldigt flummig och kräver fruktansvärt mycket energi för att lyckas, och därför är det lite spännande just nu. Har snackat med radio Gotland igen och i juli två veckor innan vi kommer till Gotland gör vi en telefonintervju, sen i Visby ska vi göra en halvtimmes specialgrej inne i studion.

Där ska jag och Maggi som jag kommer cykla med, säga att vi klarat oss på de pengar vi tjänar genom vårat skapande, samt fortsätta på gotland med samma tema.

Maggi är en tjej jag träffade efter ett gig i Stockholm innan jag drog till sjöss senast. Hon är riktigt duktig på makramé (tror jag det heter?) vilket är ihopknopade smycken som armband, halsband och öronhängen. Detta har hon försöjt sig mycket på i det år hon var i sydamerika, där tre månader spenderades på cykel likt det vi kommer göra i sommar.

 

Sådärbild här men det är ett av smyckena iaf.

 

Vi har båda rest långt bort ifrån Sverige men känner nu att vi vill se vårat egna land lite, därför bestämde vi det här och började planera.

 

Vi ska fira midsommar i någonting som heter Bergkvara söder om Kalmar sen så börjar vi cykla därifrån. Den 16-18 juli ska vi vara på festivalen Öland Roots och efter det drar vi till Gotland. Det är det enda vi har planerat vart vi ska egentligen.

 

Jag kommer köpa en Iphone och försöka blogga så gott som det går för många har frågat och vill följa mig lite. Det kommer bli begränsat men ska försöka få upp bilder och skriva vart vi är i alla fall.

 

Den 24 juni börjar resan.

 

Själv ska jag köpa min cykel idag och har beställt eldgrejer så det ska räcka över sommaren förhoppningsvis. Sen invsterar jag i högtalaren jag kollat på och ska finna en lösning för att surra fast allt på en pakethållare.

 

Oavsett om det är 5 eller 50 personer jag uppträder framför så kvittar det. Jag vill bli duktig på att uppträda helt enkelt och orkar inte vänta i 3 månader för 5 minuter på en stand up klubb hela tiden.

 

Det måste finnas andra sätt än att traggla runt så på klubbarna.

 

Flummigt värre och givetvis risk för flopp om det regnar hela tiden men vi har båda två bestämt oss. Ikväll ska jag uppträda framför 100-120 lärare på någon middag i Linköping och har inte övat någonting än, så det är väl dags att göra det.

 

Kram på er alla ni som följt mig så länge! Hoppas vi ses i sommar någonstans!!

 

 


Lasse Vilks är inte ensam!!

Med tanke på lite olika attacker på internationellt vatten så hittade jag den här bilden idag tillsammans med kommentaren:

Get Scandinavian newspapers to publish it frontpage and we'll have another nice little cartoon controversy going.

http://i.imgur.com/WDqCe.jpg


Jakten på högtalare

Går in i en ljudbutik i Norrköping och vet att inom fem sekunder kommer precis alla i butiken påpeka min totala okunskap om ljud. Först förklarar jag att jag tänker vara gatuartist i sommar, snurra eld och köra stand up på olika platser.

Bakom disken sitter tre coola tatuerade grabbar där någon flipprar med ett plektrum, en annan sitter och flinkar lite på en gura och den tredje tänker hårt och länge eftersom jag nämnt ordet cykel i min förklaring:

- Jaha, så du ska liksom glida runt på en motorcykel i sommar?
- Nää inte riktigt utan mera en vanlig cykel.

Det blir dödstyst.

Alla tre stannar upp och ögonen spänns upp som tefat, "Ett miffo som ska cykla? Vem fan vill cykla en hel jävla sommar?" tänker alla tre samtidigt och rannsakar mig från topp till tå.

- Ja, så då tänkte jag ha med mig en schysst högtalare och mick så jag kan göra det här! --Skitglad över att veta vad han ska göra i sommar!--

Sen kom det jag fruktade, en fråga som består av fonetiska hieroglyfer svävar mot mina hörselorgan och mina synapser arbetar febrilt för att kunna svara på ett coolt och "ljuderfaret" vis.

- Ehh... ja den ska va så här stor ungefär.  --Måttar på storleken av den högtalare jag vill ska kunna göra precis allt.--

En såkallad generalsuck hörs från alla tre och huvuden vänds åter tillbaka till plektrum och guran. Jag får följa med i butiken och titta på olika högtalare och tillslut hittar jag en:

- Den den den!!! Kolla värsta batteridriven också!! --Börjar skutta lite.--
- Mmm, jo den är la... okej. --Besviken värre efter ha visat mig grejer för 20 papp.--
- Vadå? Blir det ingen bra ljud eller? --Lyfter och måttar.--
- Jorå, det blir la okej "ljud" i den. --Kollar runt i butiken om det inte finns någon vettig människa att hjälpa istället.--
- Vad kostar den?
- 2600.
- Okej, nu ska vi ha en mick. Den bästa!! --Strittar iväg genom butiken överglad över att hittat en batteridriven speaker.--

Och så hamnade notan på 4000 ungefär men jag har inte köpt det än. Ska hitta en cykel och fundera på om ett släp ska införskaffas först.

Hemma och planerar för fullt.

Ska investera i en cykel, högtalare, mick, tält och lite kläder sen stänger jag av telefonen och skiter i allt. Kommer skriva några fler rader här men fokus ligger på att uppträda live nu.

Vill sätta mig i annorlunda situationer som inte liknar tillvaron hos en stand up klubb, resa i mitt egna land under denna sköna sommartid och se vad ett gatuartistliv innebär rent praktiskt.

Kommer uppdatera bloggen så mycket jag orkar givetvis och har haft funderingar mot att skaffa en internettelefon. Dock känner jag att jag behöver koppla ner ifrån internet och fokusera på nuet.

Drar iväg runt den 24 juni.

Länge och väl funderade jag på hur min avmönstringspose skulle se ut och det blev tillslut så här.

 


RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!