Day 1 in Corcovado national park in Costa Rica

Försökte få upp ett poi klipp idag också men gissa vad? Youtube tog bort musiken på det såklart. I alla fall så ska jag göra ett klipp för varje dag där inne i djungeln. Shoo!!

Volcan Baru

Endast en gång tidigare har jag varit så trött som i fredags. Den gången så svimmade jag och fick med hjälp av två personer halvt om halvt bäras till en stuga ungefär 500 meter ner. Där det fanns något som liknade en säng och där sov jag i en och en halv timme tills det var dags att klättra ner igen. Detta var på Borneo och toppen av Mount Kinabalu på 4095 möh.

 

I fredags så hade jag varit ute och guidat en flotte nerför en flod för tredje dagen i rad och fick lördagen ledigt. Jag tog mig därför ner till hostel Mamallena där jag brukar tjöta med folket för att få en liten social dos och kanske en utgång på det hela. Jag kliver in i köket och hittar två brudar från staterna som pratar om att bestiga vulkanen Baru som ligger i närheten. En snubbe vid namn Greg kliver också in och säger att han ska med. Jag vet inte vad som flög i mig riktigt men jag hör mig själv säga att jag ska också med för någon gång måste jag ju klättra upp för den där vulkanen. Det jag tydligen glömt bort är hur jag lovat mig själv att aldrig klättra upp för vulkaner igen. Så efter rafting i tre dagar och efter ha klivit upp klockan 6 den morgonen så står jag klockan midnatt och tittar upp mot ett mörker och börjar gå.

Det var totalt kolsvart och jag förlitade mig på att månen skulle visa min väg. Det gjorde den fram till klockan 04. Den första skylten visar att det var 15 kilometers promenad upp till toppen och att vi gick från ungefär 1100 möh till 3500 möh. Två personer vände när klockan slog 3 ungefär samtidigt som jag och två tjejer sade att vi ska nå toppen till varje pris.

 

Hela idén med denna hajk är att man ska se solen gå upp på den högsta punkten i Panama och då ska man kunna se båda oceanerna samtidigt vilket är en riktigt cool tanke. Folket hade även med sig systemkameror och jag mina eldgrejer så några eldkort på toppen av en vulkan kändes overkligt odödligt. När klockan slog 04 och det var 6 km kvar till toppen så slog tanken mig varför jag hatar att gå uppåt. Det känns som man suger luft från ett sugrör och man går ungefär 200 meter och väntar i 5-10 minuter för att få tillbaka syre till musklerna.

Min blick började flacka och tjejerna ser på mig och undrar om jag mår bra. Jag har då aldrig varit så trött som då men givetvis sa jag att jag mådde prima. Det var bara att se vad kroppen klarar av helt enkelt. Jag ville pressa på och se vad jag kunde klara av.

 

När klockan närmade sig 06 så hade jag varit vaken i 24 timmar och konstant gjort fysiska aktiviteter hela dygnet och började för första gången i mitt liv hallucinera av trötthet. Färger och natur smalt samman och jag undrade ibland vart jag var. Varje gång jag satte mig ner så somnade jag och när jag ramlade i backen av att jag somnade så vaknade jag och fortsatte gå. När det var endast 1 km kvar att gå så ramlade jag ihop av mig själv men tog mig upp så fort det gick för att inte oroa tjejerna för mycket. Jag hade då inget minne om hur jag hade tagit mig dit jag var men var lycklig över att solen gick upp så jag kunde se något. Väl vid toppen så såg vi inte ett skit såklart för vi befann oss mitt inne i ett moln.

Vi var alla tre trötta så vi lade oss på marken och med en sovsäck och filt över oss så somnade och 40 minuter passerade på en sekund. Då började det regna. Vi började gå neråt och hittade ett litet hus som vi använde som vind och regnskydd. Där slet jag upp min lampolja och gjorde en liten brasa och våta löv och några pinnar. Efter den 40 minuter power nappen så mådde jag hyfsat bra och snurrade ändå lite eld för att ha gjort det på toppen av en vulkan.

 

Att sen gå ner dessa 15 kilometer igen var ja vad ska jag säga. Hårt? Tungt? Idiotiskt? Väl nere vid vägen där vi blev hämtade av en bil klockan 12 så var jag en väldigt lycklig man. Vi hade alltså vandrat i stort sett konstant i 12 timmar... Det gick inte riktigt att greppa den tanken. Jag släpptes av vid en restaurang och köpte så mycket mat jag bara orkade och sen däckade hemma och rörde mig inte ur fläcken på 14 timmar. När vaknade så frågade jag mig själv varför jag fick för mig att göra en 30 kilometers hajk uppför en vulkan.

Det kändes rätt coolt dock och funderar på att planera något riktigt dumt i framtiden. Kanske börja lära mig lite överlevnad i skogen och verkligen vandra rakt ut i intet någonstans och se hur länge man kan klara sig? Jag strävar efter att hitta något nytt mål efter att ha klarat av att bli rafting guide. Kanske svaret finns långt ute i en djungel eller någon rysk eller kanadensisk skog någonstans?

 

Hmm...

 

 

 

Det enda jag orkade filma. Den första delen är precis innan vi däckar i 4o minuter.En trailer för uppkommande serie till djungeläventyret!

Idag drar jag och brorsan till Bocas del Toro för att festa skiten ur full månen. Det är en ö grupp i norra Panama som tydligen ska va rätt najs. Sen efter det så ska jag färdigställa lite mera video av detta material.
-

Vad gjorde ni idag?

Jag gjorde bland annat det här.
-
-
Sen stack vi vidare till en flera varma källor och badade. Givetvis fanns en flod i närheten som Nouelle som hade dagsturen vi var med på idag frågade ifall jag ville simma över. Att simma i floder är nästintill omöjligt, livsfarligt men riktigt riktigt adrenalinfyllt så givetvis var jag tvungen att prova. Slog i några ben och började blöda på smalbenet men det var det väl värt. Senare ikväll ska jag ha en eldshow vid en BBQ inne i ett hostel.
-
LIVET ÄR NAJS!!!

Back from the djungle!!

Har ett enormt arbete att redigera video över dessa fyra helt enormt coola dagar mitt inne i djungeln. Bilder var svårt att ta och jag glömde mest bort kameran när coola saker hände. Video kom jag ihåg dock. Tror det blir en video per dag där faktiskt. Mycket video att leka med nu!!
-
Bilderna är lite sporadiska här och jag har givetvis inte så mycket kort på alla djur vi såg. Känner mig lite hjärndöd efter att inte ha fler bra kort. Harry som hakade på har mer dock och vi kommer med tiden försöka ge varandra mer kort. Ska skriva en bättre historia om allt då jag är lite piggare. Fortfarande rätt slut i kroppen.
-
Här har vi varit.
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Corcovado_National_Park
-
Den sista bilden efter den sista hajken. Brorsan var för trött för att haka på denna sista promenad på 36 km i djup djungel så han flög ut ur parken. Det tog 11 timmar och vi gick så fort vi bara kunde de första 6 timmarna i totalt ösregn. Guiden som vi hade med oss var orolig över att floderna skulle vara för stora att korsa och stundtals gick vi i vatten upp till bröstet i floder med krokodiler och ormar. Jag älskade livet lite för mycket den dagen.
En tjurhaj som väntar vid mynningen av en flod för att fånga fisk. Det var totalt 4 stycken tjurhajar där och svårt att få något bra kort. Det var bland det coolaste jag sett dock.
Från vänster så har vi Harry, Vilmar Lopez, Christian och Martin.
Givetvis såg vi alla 4 sorters apor som fanns i parken och jag lyckades bara ta kort på en.
Har inte en aning vad det är för något men vi såg en familj på säkert 30 stycken och var endast 3 meter ifrån.
Startskottet där alla är lyckligt ovetande över den förbannat hårda 8 timmars hajken framför oss.
En Tapir vilket jag heller inte har en aning om vad det är för något. Typ djungelgris. Stor var den och vi satt två meter från den tillslut.

Were going to the djungle baby!!!

Okej, imorgon gäller det. Brorsan och jag har givetvis köpt allt som behövs för att vara inne i en djungel i Costa Rica i fem dagar vilket består av gula regnkläder och machetes. Machetes är för jävla viktigt här och vi har vässat dom hela dagen.


Ja, vi är redo.


Nils säger ifrån.

Det har blivit dåligt med uppdateringar säger min goda vän Nils. Jag håller med och ser att en taggning blivit gjort på Facebook. Raftar på som vanligt och har filmat en massa i floden med en ny vattentät kamera så det ska komma videos snart. Tedde har åkt hem till Sverige, brorsan är här, jag har festat och snurrat eld på diverse ställen i Boquete och ska snurra eld imorgon igen. Killen till vänster om mig på bilden satt mitt emot min bror och mig för två dagar sen och förklarar vilken cool nationalpark han ska till på onsdag.

- You can see cats like pumas, cougars and jaguars and the coolest thing is that you can´t cross the rivers on high tide because the sharks come in there!! I just bought a machete and you should by one to and join me!

Brorsan sitter bara och gapar och jag sträcker ut min hand.

- Of course we will follow you.

The tag.

RSS 2.0