Mina tankar om glädje

Jag skriver helt sjukt mycket!

Varför kommer det sig? Jag har ett behov av att få skriva ner ja... Allt möjligt. Gäller det alla?

Just nu är jag glad. Jag gillar att sprida glädje! Tänk att kunna få dela med sig av sig själv på ett sådant vis så att den andre personen uppskattar dig med ett leende.

Värsta nikotin-kicken ju!

Glädje är den känslan du har i kroppen när dina bekymmer inte gör sig påminda.

En tjej jag diskuterar glädje med skrev så här i sitt mail:
Ett klassiskt ordspråk för den girige är "Den som har mycket, vill ha mer".
För mig lyder det "Den som ger mycket, vill bara ge mer". Och då pratar vi
inte bara materiella ting.

Ibland känner jag att jag ger fruktansvärt mycket av mig själv. Jag ger så mycket så att det nästan blir ett litet hål i mig. Hur ska jag fylla igen dom här hålen? Tror många kan känna igen sig med såna här känslor.

Ge och ta är vad det handlar om sa en kompis till mig... Men jag vill ju inte bara ta någonting? Ok, jag är inte så dum så jag inte förstår vad han menar, men om personen som jag ger till inte riktigt riktigt vet hur han ska besvara mitt goda beteende mot honom/henne - ska jag då förvänta mig att han ska tillslut ge mig någonting i något slags känslomässigt utbyte?

Nej, jag har kommit till insikt med att jag ger så mycket av mig själv som jag vill(känns oändligt), och om jag någon gång känner mig deppig ska jag aldrig förvänta mig något i retur. Den enda här i världen som faktiskt egentligen kan ge mig något är ju mig själv.

Samma tjej som skrev föregånde citat skrev också:
Genuint glada människor är de som ger utan att kräva något tillbaka. De har
stor erfarenhet av livet och känner av andra människors behov. Det finns
ingen ytlighet i deras värld, alla är unika och de vet att man inte ska
klaga över skitsaker.


Jag måste komma på hur jag själv kan bli en glad rolig person igen! Jag måste själv komma till insikt om varför jag inte blir glad igen.

Var tacksam för det som gör dig glad. Känn efter ordentligt när du känner dig tacksam.

Ibland är det svårt och då har jag turen med att ha en så bra mamma som jag har! Morsan känner mig. Tack morsan! Hon kan bland annat få mig på gott humör igen om jag skulle hamna i en svacka. Så ett tips är att kolla med morsan ibland.

Nej men poängen är väl att du klart måste ha en nödlösning. Har inte behövt på länge ventilera mig på ett sådant sätt till min mor så hon peppar mig till att rycka upp mig igen. Min far poängterade ut någonting jag hela tiden själv var medveten om men ville inte erkänna.

Trötthet. Ren och skär utmattning! Är jag pigg då är jag oftast också glad.

Har blivit fruktansvärt mycket bättre på att komma tillbaka till mitt rätta jag utan hjälp utifrån. Det kommer med delade egna insikter och från olika sorters former av personlighetsutvecling.

"Att minnas vad det är som ger dig glädje medans du gör det, och inte bara få ut något av resultatet."
David DeAngelo

Lite tankar om glädje. Jag har gjort det till ett mål att förmedla denna känsla till andra. Det ger mig fruktansvärt mycket att få höra andra skratta till saker jag skriver eller gör. Hoppas det inte blir missförstånd i detta.

Sprid glädje runtikring er! Jag tror att vi inte har en uns aning om hur stor skillnad det faktiskt gör. Det vi säger och hur vi beter oss påverkar alla, och enligt min uppfattning mer än vad vi tror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!