Fan är smöret?

Hur kommer det sig att män har svårt att hitta saker även fast det är mitt framför honom? Varför säger man eller iallfall de flesta att män spanar mer på kvinnor än kvinnor på män. Och hur i helvete kan en kvinna upptäcka en smutsig strumpa på 35 meters avstånd?

Supermatros Eriksson kan detta. Jag har tagit steget lite längre Jens och fortsatt läsa såna böcker fast i lite tyngre form.

Men men, varför ser inte män saker även fast det är precis framför han? För vårat sett att se överhuvud taget när vi letar skiljer sig från hennes. Vi projekterar en bild av föremålet och om vi inte ser föremålet i den form vi har det i huvet så ser vi det helt enkelt inte.

Därför har vi svårt att hitta saker i kylen när "ni" ställt det lodrätt!

Varför kommer det sig att kvinnor har ett mycket mera vidvinkelseende än vad män har men då också sämre bollsinne och pricksinne rent allmänt än sitt motsatta kön. Kvinnor kan tyda kroppspråk och känna av känslor hos andra människor upp till tio ggr bättre än mannen men mannen känner av fientliga situationer och aggresivitet snabbare än kvinnan.

Varför säger många kvinnor att det är som att prata med en vägg med sin man i livet? Hur kommer det sig att när ett par sätter sig ner för att prata så känns det som om bara kvinnan visar sina känslor medans mannen har kvar sitt Svenska Spels pokerfejs!

Det är också lustigt att i dagens samhälle när vi ändå har kommit ganska långt på jämställdhetsskalan mellan män och kvinnor också är den tid när vetenskapen som mest pekar och har belägg för våra olikheter.

Det tråkiga där är också att det är flest kvinnor som intresserar sig för lite lätt psykologiforskning och genusvetenskap där läxan är att man ska mötas lite mera halvvägs. Men om bara den ena parten är villig och mötas halvvägs och den andra helt oförstående står kvar, kan klimax vara att kvinnan ändå går med helt och hållet på mannens villkor av ren utmattning.

Där är jag också fundersam och vill lära mig mera om maktskiftet som sker när den mänskliga parningsdansen går ifrån flirt till förhållande. Vid spelets början håller kvinnan på väldigt många marker men övertaget skiftas när förhållandet inleds. Att sen se på ett förhållande som 'ge och ta' är ju ganska förvrängt men jag tror många har det lite så mer eller mindre.

Några svar på frågorna i ett ämne jag gillar att diskutera men har svårt att argumentera för får man om man läser lite evolutionspsykologi. Kvinnan har alltid varit det beskyddande djuret medan mannen var det jagande och stridande. Kvinnan utvecklar ett vidvinkelseende så hon kan skydda sin familj, mannen har ett naturligt pricksinne för sitt jagande och lokalsinne för att hitta hem.

Vidvinkelseendet är svaret på att kvinnor spanar på tok mer än män. Ni vrider inte hela fucking huvet som vi gör när vi vill spana in bröna! Tänk på detta grabbar... En tjej som bara vrider huvet en aning i eran närvaro spanar säkerligen in er.

Väl hemma i grottan så är kvinnan den som förstår och lär sig känna av hur familjen mår och känner sig. Sen träffar vi andra människor och givetvis bestämmer sig männen för att kriga. Varför har män svårt att visa sina känslor i dagens samhälle? Vi ville inte visa dom för våra fiender och idag har vi svårt att glömma bort. Eller vänta nu?

Vi krigar ju fortfarande och kommer väl aldrig sluta heller, så den egenskapen utvecklas ju fortfarande. Ladbrokes stoneface!

Varför det är så att kvinnor talar utan att tänka sig för och män handlar utan att tänka sig för i stressade situationer har sina förklaringar. Men att det är flest män som sitter i fängelse och flest kvinnor som får någon slags form av terapi är ju ett fakta att beakta.

I can go on and on...

Brorsan ba.... BASIIIIC! Jo men visst, men kul att skriva om. Så är det, inte bara en knäppis som sitter här och fingrar.

Såg några frågor som ännu är obesvarade. Lär la dyka upp svar här och var. Vill pröva annan sorts komik men känner jag fastnat i dialoger, kiss och ja bajs... Ska koncentrera mig och köra på!
 
Ha det fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!