Broströms kom för att hämta mig...

Det är lugnet före stormen. Vi har legat lugnt till ankars i två dygn utanför Brofjorden. Det är tidigt på morgonen och jag ser lotsbåten komma närmre. Kapten säger att vi kan börja hiva ankaret.

Snart kommer min dom, snart ligger vi till kaj. Snart kommer jag få reda på vad mitt rederi beslutat.

Ankaret är på plats. Wisby Verity seglar förbi. Ställer mig och hälsar mot min gamla båt på sedvanligt vis. Brofjordens lastarmar skymtas bakom klipporna. Folket purras ut, dags för förtöjning. Ser ut över kajen där det endast finns kajgubbar som står och tar emot trossar. Kanske mitt rederi inte kommer komma på besök ändå?

Vi börjar koppla lastarmar. Tjötar lite med kajgubbarna, trevliga killar det där. Jag frågar den ena vad han heter. Björn svarar han och frågar mig detsamma. När jag nämner mitt namn blir Björn helt tyst.

En kuslig känsla av otrygghet kommer över mig. Varför blev han tyst för? Vi fortsätter koppla lastarmarn. Kan inte hjälpa att se hur Björn sneglar emot kajen.

Då sker det. Broströms är här. Dom har kommit för att hämta mig.

Hör höga skrik längre bort vid kajen. Det är kajgubbar som tjuter samtidigt som det flyger förbi fyra svarta bilar ut mot Bro Anton. Fordonen lägger upp den ena bredsladden efter den andra längst ut på kajen. Dörrarna flyger upp och åtta män i svarta kostymer kliver ut.

Björn ser tillbaka mot mig.

- Martin… vad är det du gjort egentligen?

Shit! Fan också. Har hört talas om dessa män i svarta kostymer. Trodde allting bara var en myt men Broströms spanska riddare existerade! De svarta kostymerna plockar ut en tvångströja ur bagageluckan och pekar emot båten.

Björn ber om ursäkt för det han nu måste göra. Annars förlorar han också jobbet. Blixtsnabbt så tar Björn ringnyckeln ifrån mig och sätter fast mig i headlock position. Fotogen kommer på kobryggan och skriker högt vad fan det är som händer?

- FOTOGEN! RÄDDA DIG SJÄLV! DE ÄR ENDAST UTE EFTER MIG!
- I HELVETE HELLER MARTIN! VI STÅR BAKOM DIG!!


Fotogen tar genast av sig en sko, kastar den i huvudet på en av männen så han faller. Hoppar ner för en lejdare och landar på två andra gubbar och börjar hejdlöst brottas med dem. Själv lyckas jag då ge Björn en armbåge så han tappar greppet. Fortsätter med en nacksving så han faller ihop.

Ropar in till kontrollrummet där överstyrman JJ sitter. James Jönsson och jag har ställt upp för varandra under denna tid ombord. Jag kan lite på att han också backar upp mig.

- JJ, dom är här! Dom har kommit för att hämta mig!!
- Vem?!
- BROSTRÖMS! BROSTRÖMS ÄR HÄR FÖR ATT LÅSA IN MIG!!!
- SÅ FAN HELLER! JAG SER DOM. SPRING MARTIN.... SPRIIIIING!

Springer mot bygget. Tänker snabbt att jag tar fritt fall båten för att fly. De svarta männen är 10 meter bakom mig. Om jag springer rakt emot livbåten så kommer de syna mitt drag. Jag måste loosa dom inomhus för att kunna komma härifrån levande.

Sparkar in dörren. Där står JJ och snurrar två radioapparater som ett par nunchucks. JJ har tränat lite kampsport när han var i fjärran östern.

- TA LIVBÅTEN MARTIN!! JAG UPPEHÅLLER DOM!! >>James Jönsson, en sjöman du kan lita på.>>

Han visste precis min plan. Nickar snabbt emot honom och börjar springa uppför en lejdare mot däcket där livbåten finns. Hör hur de spanska ryttarna kommer in i bygget. James sular iväg ett batteri rätt i plytet på den första, svingar radioapparaten i knätt på den andra.

En elpisol börjar surra. JJ’s skrik ekar långt ut över Brofjordens klippor. JJ.... is down.

Skit också, JJ är borta. Hittar en dörr som leder ut mot däck igen. Ser mig omkring, inga svarta kostymer i sikte. Livbåten är endast en trappa ifrån mig. Springer fram, rundar hörnet. Flyger upp för lejdaren med tre steg i taget. Hör att någon är bakom mig.

Ett svingande ljud närmar sig snabbt. Någonting träffar mig hårt i ryggen så jag faller ner. En elpistol trycks därefter och en blixtrande smärta infinner sig.

Det var endast två meter kvar...

Hela jag skakar, blicken flackar och min kropp låses fast i en tvångströja. Min livlösa kropp trycks ner i en bagagelucka.

Minns ett par skrockande röster samtidigt som luckan stängs igen...


"Alltså nu får du calm down Martin annars blir jag confused!"
James "hård" Jönsson

Författaren till cmj’s sjömansblogg blev kidnappad i Brofjorden. Vart förde Broströms spanska ryttare honom efter denna vilda scen? Kommer han någonsin bli normal efter detta traumatiska scenario? Missa inte de spännande äventyren i Martins liv! Missa inte fortsättningen på denna historiska händelse inom svensk handelsflotta!

Kommentarer
Postat av: insider

shit pommes frites!! the men in black tog honom och ska radera hans hjärna...

jag som trodde sånt händer bara mig...

vi ska alltid minnas denne sköne kille som han en gång var.

2008-08-25 @ 19:55:07
Postat av: Martin

Haha!

2008-08-26 @ 00:02:04
URL: http://cmj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!