Kudat i Malaysia

 

Kudat...

 

 

Kudat ligger på den norra delen av Borneo. Staden har egentligen ingenting att erbjuda förutom riktigt konstiga människor. Vi stannade en natt för att dagen efter ta färjan. Några punkter som fångade min uppmärksamhet om folket och platsen:

 

* Hela staden ser på oss som om vi bär på böldpest. Tydligen kommer aldrig turister hit. Begreppet stare down fick en ny innebörd.

 

* Det fanns en översnäll taxichaufför utanför vårat hotell som mer än gärna pratade med oss. Sen när vi frågade om att få åka taxi. Då väntade han på någon annan, i flera timmar, varje dag.

 

* Fiskarna på fiskmarknaden kom springandes ut ifrån sin fiskmarknad och ropade att vi skulle komma dit. Givetvis för att visa upp sina fiskar.

 

 
 

 

* Två tjejer inne på ett bageri ville ha kort tillsammans med oss på deras mobilkameror.

 

* En man kommer upp och frågar oss vilket hotell vi ville bo på. Han tipsar om sin kompis hotell. Under hela vägen dit så upprepar han orden ”God bless you, God Bless You, God Bless You” på ett kusligt sätt. Själv såg jag moskén titta upp bakom hörnet och frågade om han var muslim. Han svarade ja…

 

* Ett par män ville stajla med sin körkunskaper och började sladda runt på en parkering med sin 8 mans van. Samtidigt så skrek han hey boss och vinkade till mig.

 

* Två män inne i en mataffär stajlade med sina spritkunskaper genom att lyfta på olika spritflaskor framför oss. De tog upp en flaska gin och vevade med pekfringret mot tinningen och förklara att man blir knäpp av den. Sen står dom i ett hörn med sin flaska och pekar mot den varje gång vi ser mot dom. Ibland vevar dom med fingret och ibland bara pekar och putar med bröstet. Precis innan vi går ut. Då lämnar dom tillbaka flaskan…

 

* Dom hade ett ställe fullt med små kareokebås.
 

* Vi går ut klockan 21 på kvällen för att äta något. Möts av tre fiskare inne på hotellet som tjatar på en prostituerad kvinna på ett av hotellets rum. Alla fiskare i stan var skitfulla och eftersom det är ett muslimskt land utan barer, så driver dom runt på stan och skriker lite istället. Kan liknas med fjortisfylla hemma ungefär.

 

 

* På kvällen när vi går tillbaka till hotellet från restaurangen står en fet prostituerad kvinna och ropar efter mig. Sarah stirrar tillbaka och hon fortsätter ropa efter mig.

 

Kudat. Du är konstig.


Kommentarer
Postat av: Vacco

Måste fråga... Är du tillsammans med Sarah?

I övrigt grym blogg!

2009-02-27 @ 21:22:05
Postat av: Dr A. Gosskropp

Ha ha! Jag besökte Kudat 1996 och det verkar vara sig likt.

Köper man fortfarande flygbiljetter hos frisören?

2009-02-28 @ 04:15:23
Postat av: Sebastian

Undrar oxå det här med Sarah!

Tell us! :D

2009-03-02 @ 16:32:24
Postat av: Martin

Kommer gora er besvikna och saga att jag forsoker undvika for personliga utlagg pa en blogg och internet.Om nagon ar skitnyfiken pa mitt privatliv sa kan dom mejla och fraga istallet. Det ar annorlunda.Hysteriskt roligt med frisoren dar!! Behovde inte kopa flygbiljetter men tvivlar inte pa att nagon frisor styrde med det!!!

2009-03-03 @ 02:39:04
URL: http://cmj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!