Sjöförklaringen angående M/S Gotland har kommit ut.

Klockan 11.05 avgår HSC Gotlandia 2 enligt tidtabellen ifrån Nynäshamn med slutdestination Visby. Det är tät dimma och runtikring klockan 11.17 så krockar dom med M/S Gotland.

http://2.bp.blogspot.com/_tUV-77sdTUo/R0da-G0gmNI/AAAAAAAABTA/pHy5EWYEA6E/s320/MSGotland_MSVisby+Roland+Hejdstr%C3%B6m.JPG

Med hjälp av inspelningar från båda bryggorna och intervjuer kan haverikommissionen fastställa en klar bild över vad som hände ombord M/S Gotland precis innan krocken.

Pågrund av dimman så står matrosen och handstyr båten medans en sommarvikarerande andrestyrman berättar vilken kurs som ska hållas. Överstyrman finns också med på bryggan samt en styrmanselev. Matrosen har över 128 års erfarenhet i bolaget och citat, "Har fan kört in där sen 1870 talet!." slutcitat, visar att han kan fan sina grejer.

Varför kaptenen inte ännu är på bryggan framkommer inte riktigt men om man lyssnar på de inspelade rösterna från bryggan, så misstänker man att andrestyrmannen kan ha glömt bort att ringa honom lite tidigare.

- Okej, då ska vi hålla kursen tvåhu...
- INGEN FÖRBANNADE JÄVLA VIKARIE SÄGER ÅT MIG VILKEN JÄVLA KURS DET ÄR!!! SÅ!!! DEN HÄR KURSEN ÄR DET!!!
- Oookej... ja den går väl också.
- HUR LÄNGE HAR DU VARIT TILL SJÖSS?!
- Ehh... ehh, 2 år.
- TVÅ... herregud. HAR DU HAFT NÅGON KÖNSSJUKDOM ÄN DÅ?!
- Va?! Ehh... nej.
- DÅ ÄR DU INGEN RIKTIG SJÖMAN!!! DU ÄR EN SLUSK!!!!

I intervjuer med andrestyrman så säger han att citat "Salivsprutet ifrån matrosens mun störde mitt arbete." slutcitat.

Överstyrman säger inte speciellt mycket. Däremot hör man ett slurpande ljud på den aktra delen av bryggan. Han äter kakor och dricker upp allt kaffe. Han är tjock. Det är en tjock överstyrman som äter upp alla kakorna och dricker upp allt kaffe.

Varför han inte höjer rösten är pågrund av hans tjockhet och att munnen är full med kakor. Överstyrman har 147 års erfarenhet i bolaget.

Nu kommer strax kaptenen in på bryggan. Varför man vet det så långt innan är pågrund av hans ursprungliga härkomst Skåne. Flera intervjuer har sagt citat "Mannen pratar fan värre skånska efter ha bott på Gotland i över 300 år!" slutcitat.

Kapten har 348 års erfarenhet i bolaget och citat "Jag är fan bäst va? Den bästa kaptenen i bolaget sitter här va?." slutcitat. Vi har även hört att han inte bara är bäst i bolaget. Han är också den enda sjömannen i sjöfartshistorien som kan stå på bryggvingen. I full storm. Utan att ett enda hårstrå rubbas.

Dörren smälls upp och Kapten Skåne pratar i mobiltelefon:

- JAAAAA (på skånska nu va?) AAAAAAAAAAAAA du vet ju att det var jaug sum körde hem denna beåten ifrån Kina va? Visste du det eller? Visste du det?! NU VET DU DET IALLAFALL!!!! GAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! JAG ÄR FAN FLAGGSKEPPARE!!! FATTAR DU DET VA?! PUCKO!!!

Klick!

Utan att någon frågar någonting.

- Det var polacken som håller på och bygga om köket.
- ... --Ingen svarar.--
- Ja han undrade vad jag gjorde så jag ringde upp han här nyss och berättade det att det var ju faktiskt jag som körde hem båten från Kina va?
- ... --Fortfarande inget svar.--
- Jag är fan kapten 2,0. Va?! Fattar ni eller?! KAPTEN 2,0!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHA(går till kaffebryggaren) Va enda i.. Vem fan har glömt ladda kaffet?!

Här följs en långdragen förklaring till varför kaffekokaren är den viktigaste maskinen ombord. Ingen annan än kapten säger någonting på bryggan. Mitt i all skånska hör man citat "Va dimmigt det är?" slutcitat och det är som vi förstått den enda observationen som gjordes ut mot havet. Vi vet ännu inte vem som gjorde observationen. Detta var klockan 10.55.

Nu går kapten fram till mikrofonen för att  citat "Tjöta lite på snackapraten!" slutcitat. Intervjuer med passagerare lyder att ingen riktigt fatta vad som sags i mikrofonerna pågrund av en märklig dialekt, dåliga skämt och ett frenetiskt knappande på en mobiltelefon. Det visade sig att kapten fick ett sms samtidigt som han tjöta i snackapraten.

Detta sms ska senare visa sig vara kritiskt. Kapten Skåne svarar på detta sms utan att meddela någonting till de övriga på bryggan.

Fem minuter innan HSC Gotlandia dyker upp ur tomma intet kan följande nautiska diskussion höras.

- Vad fan är det som luktar? --Kapten sniffar sig omkring--
- DET ÄR DEN DÄR ANDRESTYRMAN!! HAN ÄR INTE BARA SLUSKIG. HAN ÄR SLEMMIG OCKSÅ! --Matrosen har ett rykte att verkligen kunna förgylla vardagen med sina kommentarer--

Kapten sniffar på andrestyrman.

- Är det du som luktar slusk?
- Ehh, ehh, va nej? Alltså.
- Vem är det som luktar slusk här inne egentligen?! Och varför enda in i helvete har ingen satt på den kaffekokaren än?! Det är ju den viktigaste maskin... --Mobilsignalen "Girls just wanna have fun" går igång JAAAA(Skånska!)AAAAAAAAAAAA, KAPTEN 2,0 HÄR!!!

Nu ropar HSC Gotlandia upp M/S Gotland på radion.

- Är det M/S Gotland som är framför oss eller?

Man hör hur en tjock person med munnnen full av kakor börjar göra några slags sprutljud ifrån sig på styrbords bryggvinge. Andrestyrman sa i sin intervju, citat "Han ba sprutade kakor över hela jävla ventilen. Det såg så konstigt ut så alla bara stod och glodde på hans kaksprut."

Kapten som står och pratar om att han ska byta däck på bilen ropar tillbaka till HSC Gotlandia.

- Öj, minior, flytta på er. Jag har kört ifrån Kina med den här va? Jag har fan flyttat tillräckligt på mig. Höhö. Tja.

Klick!


Nu ser också andrestyrman HSC Gotlandia rakt framför dom och föreslår till alla att man ska gira styrbord. Matrosen skall ha svarat citat "Ingen jävla slusk ska komma och vara slemmig mot mig. Skaffa en könssjukdom och väx upp." slutcitat.

Det är sekunder innan krocken och eleven på bryggan är den enda som inser allvaret i det hela.

"Överstyrman stod och sprutade kakor på ventilen, kapten stod i mobiltelefon och berättade för sin morsa om vilka fälgar han ska köpa till bilen, matrosen började skrika om syfilis och kondylom och andrestyrman började gråta. Va fan skulle jag gjort?"

Därför ska styrmanseleven ha lubbat järnet mot matrosen som citat "Jag ba bodycrosscheckade aset. Mannen hade inte en chans." slutcitat och girat hårt styrbord. Kapten vänder sig nu om och ser en matros ligga på däck och citat "Elevjäveln försökte ha ihjäl oss allihopa?! Han gjorde ett mordförsök på rorsman och styrde rakt emot HSC Gotlandia." slutcitat.

Den sista kommentarerna som kan registreras innan krocken är:

"Vad fan sysslar du med elevjävel?"


"Nej, inte kaffekannan, snälla kapten, inte kaffekannan."

"HELA VÄGEN FRÅN FUCKING KINA!!! FATTAR DU DET?!"

Sen ett kras.

"Slusk."

Sen någon slags tjockis som kaksmulmumlade fram.

"Jävla oflyt hela tiden..."

Och så sagga dom ner HSC Gotlandia 2.

I den mindre snabbfärjan som var på väg från Visby till Nynä

Av de som var skadade som fördes till sjukhus var bland annat styrmanseleven efter ha fått en kanna kaffe rätt i fejset av kapten.

Kommentarer
Postat av: Micke

Det var fan den bästa sjöförklaringen jag läst! Stämpla och klubba, utrednningen är klar! ;)

2009-07-26 @ 17:54:50
Postat av: Anonym

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

2009-07-26 @ 21:48:40
Postat av: foggy

Känner fan igen scenariot från min tid i DG för 100 år sedan! Skulle inte förvåna mig ett jävla dugg om det är EXAKT så det har gått till... förutom de något överdrivna antalet år i bolaget, är nog bara 50-75 år på sin höjd! ;-)

2009-07-26 @ 23:14:19
Postat av: AB

Så måste det ha gått till....:)

2009-07-27 @ 13:32:27
Postat av: Nils-Petter Sundgren Von Skrynkelfejs

Men vad hände samidigt på Gotlandia?

2009-07-27 @ 13:44:51
Postat av: AB

Något av det bästa du skrivit enl mitt tycke, fast det kanske blir för nischat för "Svensson". Som betraktelse utav en vakt på bryggan är det...klockrent.Bjuder på en virtuell "halv femma"...

2009-07-27 @ 17:23:40
Postat av: Martin

Det kommer en utförlig beskrivning på vad som hände ombord Gotlandia såklart.Idag ägnades tiden åt att slipa till nästa överstyrman animation istället.Shoo!!!

2009-07-28 @ 00:45:41
URL: http://cmj.blogg.se/
Postat av: Berndt

Jag säger bara du e bäst !!!!!!!

2009-07-28 @ 02:29:16
Postat av: Lena

Jag säger bara DU ÄR HELT OTROLIG!!! Ja, jävlar....

2009-07-28 @ 19:40:25
Postat av: Kim

Klockren beskrivning av en typisk bryggvakt!! Fan det bästa jag läst på länge!!

2009-07-28 @ 21:27:51
Postat av: Landgångenmannen

Fakking töntar....

2009-07-29 @ 07:22:04
Postat av: S

Hahah så jävla bra;DMen de va lite scary att få ett riktigt MR Gotlight..

2009-07-29 @ 12:25:17
Postat av: Mr X

Antar att CMJ aldrig tänker jobba på DG någonsin mera - eller nånstans med minsta anknytning till denna sfär.Jag har aldrig satt min fot på en kommandobrygga tillhörande familjen Nilsson, så det var väldigt intressant.Utläggningar om 143 års erfarenhet görs av ännu högre befattningshavare i bolaget än kapten Skåne.2009-07-29 @ 19:03:29
Postat av: Sålle R. Man

På den berömda procken

2009-08-02 @ 20:21:42
Postat av: Rainman

Har hört att alla damer tycker att Wassberg är en bra stake, att hålla sig i när det blåser styv kuling.Men den där fjollan på land, Rosengren, vem fan är han? Någon som vill sabba Rederi AB Gotland?Rosengren borde pallra sig hem, kolla upp sin dotter som far om kring i Visbys nattliga gränder!

2009-08-02 @ 22:50:27
Postat av: Ej DG:are - är gammal GB:are

Har hört att alla damer tycker att Wassberg är en bra stake, att hålla sig i när det blåser styv kuling.Men den där fjollan på land, Rosengren, vem fan är han? Någon som vill sabba Rederi AB Gotland?Rosengren borde pallra sig hem, kolla upp sin dotter som far om kring i Visbys nattliga gränder!

2009-08-02 @ 22:52:26
Postat av: DG:are - är gammal GB:are

Yes, vet att Fjollan har varit med ett tag, även på GB, att dottern förutom att jobba i gränder numer arbetar med att studera en Komet.

2009-08-02 @ 23:03:47
Postat av: Holger

Klockren !

2009-08-03 @ 01:48:38
Postat av: överstyrman

låter ju som idioten Wassberg lång väg. vidrig skeppare.

2010-01-16 @ 04:52:03
Postat av: Prakty

Haha satan va jag skrattade speciellt i slutet.. vilka mongon hela högen.. ja, det förståss.. bryggkultur är viktigt.. hrm... Allt gött..

2013-11-29 @ 18:12:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!