Behöver du något? Skriv en near miss report!

Alla sjömännen har samlats inne i dagrummet i syfte om att hålla månadens safety meeting. En bråskande punkt tas upp av våran safety styrman.

 

- Ja, okej då har jag fått lite skit för att vi inte skriver fler near miss reports.

- Near miss what?

- Ja, som ni vet kommer det ju hela tiden nya grejer från Maersk som vi måste följa, och near miss reports är en sådan. Det är alla incidenter där ni såg att ni liksom var nära på att skada er, helst dö, men inte gjorde det. Kan ni hitta saker som var nära döden, men där det finns en jävligt billig lösning på problemet, gärna en byrokratisk sådan så kontoret får nåt att göra. Då blir ni belönade med 300 dolares.

 

- O jävlar! Är det sant?

- Jupp, så börja kirra lite reports nu.

- Men vänta lite här nu... om man skriver en near miss, som sen kräver att man beställer in grejer som kan förhindra detta i framtiden, kommer det då beställas?

- Ja, om det finns tillräckligt många rapporter om det från olika båtar, då kommer det säkert beställas in.

- Hmm... --En sjöman ser snett upp mot taket.--

 

Alla sjunker in i sin tankeverksamhet tills eleven Putte tillslut klämmer in med:

 

- Men då är det väl bara att tänka baklänges, vad är det behöver ombord, sen gå ut och fixa en near miss på det?

 

Alla stirrar på eleven:

 

- Ehh, sa jag för mycket nu eller?

- Va? Nej nej, shit det där var fan det smartaste jag hört sen sen... sen Martin tipsade mig om hur man fuskar in övertid! --En av matroserna slajdar in en, för mig, touch onödig kommentar--

- STRYKS!!! Senaste kommentaren stryks från registret. – Ställer mig upp och kontrollerar att sekreteraren inte lägger till övertidsgrejen.-- Trodde vi var överens om att det där hölls mellan dig och mig va?

- Jo jo, sorry Martin... --Skäms lite.--

 

Sen när nu detta möte så har det rasslat till som fan på near miss reportsen. Dock krävs det sin man att lyckas vrida på dom så att man får det man faktiskt vill ha. Så nu har vi inom Broströms skapat ett litet hemligt sällskap, en sluten fejsbuck grupp som kommer med lösningar till problemen ombord.

 

En rapport som skrevs flitigt på alla båtar såg ut så här:

 

Describe what caused the near miss:

 

One of the AB´s looked at me in a funny angle and immediatly I got insecure about my sexuality.

 

What can prevent this from happening again:

 

Ray Bans, we alla need a pair of Ray Ban sunglasses so that we don´t see the "gayness" in the sailors eyes.

 

Sen säger statistiken att på 300 near misses så sker en serious injury, så när hela rederiet kommer upp i den siffran, så börjar byråkraterna på de lägre instanserna kontakta sin chefer. Enligt säkra källor så vet jag att på ett Maerskt toppmöte skall orden "Vi kan inte låta sjömännen börja ta varandra i prutten!" yttrats, så nu är femtusen Ray Bans beställda och påväg ut.

 

(OBS! Citatet var på danska och det enda översättningsprogrammet som klarade av att formulera om denna mening, är värt över 2000 spänn. Väl investerade pengar för denna blogg.)

 

Nya stolar var ingen svår biff alls, bara att sparka av ett ben, ta ett kort på hur någon "nästan" ramlar och KaChing!, nya stolar lyfts ombord.

 

För två månader sen så sa någon i skitmässen:

 

- Ett Guitar Hero spel till dagrummet hade la varit sköj?

- Hmm... Guitar Hero säger du? --Två sjömän gnider händerna mot hakan.-- Guitar Hero... vad är det som kan nästan döda oss, som då ett Guitar Hero kan förhindra?

 

Efter cirka en veckas diskuterande på fejsbuck forumet så sker en observation i mässen. Någon fumlar med sina bestick, och råkar klämma in en för stor bit fläskpannkaka i munnen.

 

Describe what caused the near miss:

 

A sailor had bad handling with the fork and knife during an eating session. The fumbling with food caused him to choke a little bit, but it could easily choked him to a slow and painful death, that would make it to Aftonbladets headlines.

 

What can prevent this from happening again:

 

Guitar Hero. We need a Guitar Hero game onboard so that our fingers get slink a quick. This will increase safe handling of fork and knife, so that food smoothly gets presented to the wet hole in our faces.

 

Efter 4378 registrerad rapporter från alla Maersks båtar så... KACHING!!!

 

Guitar Hero

 

Ingenting är omöjligt här Broströms. Det ligger alltid möjligheter bakom varje byråkratiskt tanke som måste utnyttjas, testas och sättas på prov...


Kommentarer
Postat av: Hrm.

Inga Ray-Bans, Martin. Du måste få tag på ett par Ray-Bans fort, man ser fortfarande väldigt mycket gayness i dina ögon.Akut. Behov. Av. Ray-Bans.

2010-05-03 @ 18:20:57
Postat av: Mrh

Det är ju den gaynessen som gör honom så sexig...

2010-05-03 @ 21:51:44
Postat av: barbiegris

helt klart!!

2010-05-04 @ 10:27:55
URL: http://barbiegris.blogg.se/
Postat av: mareflos

Seglar under norsk flagg och får hålla på med samma skit. Fortsätter vi att ange oss själva så får vi snart jobba i brandmansutrustning. Hjälmtvång i maskin finns redan i Teekay. http://www.teekay.com/

2010-05-09 @ 06:11:20
URL: http://kroppsbild.wordpress.com
Postat av: johan

HAHAHAHHA höll seriöst på att ramla av stolen!

2010-05-09 @ 23:22:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!