Weird weird Boquete.

Den här byn jag bor i just nu är bland det mer märkligare jag varit på. Jag bor granne med en gammal medicin kvinna som bor ihop med två av hennes söner och en dotter. Runtomkring mig så skäller hundar ständigt och på mornarna väcker en galen tupp mig varje morgon klockan 5 på morgonen.

 

Jag äter mest på endast två olika ställen som har mat jag nästan gillar och på det ena stället så har dom nog ärligt blivit oroliga om varför jag fortfarande är kvar här. Det är som en enda stor skolmatsal det här stället och man pekar på olika former av mat som gamla tjocka tanter sen slevar upp på en tallrik. Rättning, det är exakt som en skolmatsal. En dag frågade dom mig varför jag fortfarande är här och jag kan inte säga att jag jobbar här för egentligen är det jobbet olagligt på mitt turistvisa. Jag sa att jag gillar eran by och kvinnorna såg ut mot gatan där det spöregnar värre än den värsta midsommarafton i Sverige. Efter den dagen fick jag lokalpriser. Dom tycker väl synd om mig eller nåt som sitter där ensam och slevar i mig ris och bönor tre gånger om dagen.

 

En kväll när jag var på väg hem efter ha hämtat en tvätt så hör jag en röst i mörkret kalla på mig. "Que tal!" Säger den i form av en dövstum ungefär och min halvt utvecklingsstörda granne kommer fram mot mig. "Habla aleman?" Frågar han vilket betyder om jag pratar tyska eller inte. Nej jag är svensk säger jag och får frågan två gånger till med samma svar. Till slut frågar jag varför han vill veta varför jag pratar tyska eller inte. Han förklarar att inne i sin lilla present affär så har han inte mindre än två stycken tysk-spanska ordlistor och frågar igen om jag pratar tyska. Med min rena tvätt hängandes över axeln så tycker min granne att jag ska följa med honom in i hans affär och jag följer efter för han kanske vill något mer.

Jag tycker mig se rök komma ut från hans affär och undrar om stället brinner eller inte. Väl inne så är stället mycket riktigt helt rökfyllt och tre äldre kvinnor står bakom en disk där dom står och ser ner mot en liten rykandes plåtburk på marken. Jag har inte en aning om vad dom sysslar med för röken var varken färgglad eller hade någon speciell lukt.

Ut ur röken så trycker Que Tal snubben upp sin arm högt ovanför sitt huvud en tysk-spansk ordlista och frågar för den åttonde gången "Habla aleman?!". Jag suckar högt, lägger från mig min tvätt och tar boken från hans hand och snubben lyfter fram den andra boken mot mig och jag tar den också. Kvinnorna har inte sagt ett ord och jag ser mot de båda böckerna och frågar mig tyst. Hur fan ska jag ha nytta av en ordlista på två språk jag inte kan? Hur hjärndöd är den här killen? Jag skakar på huvudet och lämnar över böckerna och får en väldigt besviken blick mot mig. "No gracias amigo. No hablo aleman o mucho espanol." Jag hostar till pågrund av röken och ser mot de tre tysta kvinnorna och lyfter upp min tvätt som nu säkert stinker rök istället för tvättmedel och tackar för mig. Utanför så undrar jag ytterligare en gång varför jag bor här och repeterar ordet rafting om och om igen.

 

Jag har börjat planera för avfärd från den lilla byn Boquete. Jag blev tillslut rafting guide och vill nu ha nya utmaningar i livet. Jag har några små ideer och kommer nog presentera dom här allt eftersom dom kommer. Om en månad ungefär så kommer jag att packa ihop väskan igen och sätta mig på bussen utan att ha för många långa farväl. Just nu lutar det åt att ta sig till Mexiko för att ha utforska lite mera av Centralamerika medan man ändå är här, sen bär det av mot Sydamerika.

Kanske det blir andra rafting jobb, kanske någon form av eld sysselsättning, kanske jag köper en cykel eller så börjar jag bara att gå genom djungel i hopp mot att hitta en indian stam att bo med.


Kommentarer
Postat av: XTIO HUMOR på HÖG NIVÅ

Såg att du kommer ganska högt upp i humor listan på toppblogg! :D Good work! Jag la upp min blogg här i förrgår och är redan på plats 45, ta dig en titta på min blogg vettja, den inhåller enbart roliga saker och kanske lite om mig själv, men inte så mycket. Jag lovar du kommer sitta med ett stort leende i slutet av bloggen och inte ha ångrat dig en enda sekund. :D Hoppas du har en bra dag. PUSS

2011-08-04 @ 21:22:02
URL: http://xtio.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!