Att vara ägd är så nördigt det bara kan bli!

Brorsan råkade snubbla över en liten förklaring om begreppet att vara ägd och dylikt. Ta er tiden att läsa detta för det underlättar för samtliga om alla känner till begreppen på denna blogg. Enbart så jag slipper länka så förbannat mycket!!!


Ägd
är ett adjektiv som ofta används i spelsammanhang, ofta online personer emellan, då någon blir totalt dominerad och gärna lite förnedrad av någon annan. Ordet används numera även i verkliga livet med samma betydelse, till exempel när någon förlorat en diskussion och hamnat svarslös.

En teori om ordets uppkomst, eller åtminstone vida spridning, är onlinespelet "Counter-Strike". Counter-Strike är en förhållandevis svår förstapersons-shooter, där någon med mycket erfarenhet ofta är totalt överlägsen en nybörjare. "Owned" är den engelska betydelsen "ägd". Det finns givetvis delade meningar till uppkomsten och det finns inga belägg till att ursprunget skulle kommit från spelet "Counter-Strike".

Ordet "Pwned" är en synonym till "Owned", enda skillnaden är att när man skall kränka någon genom att förklara att han faktiskt blev "owned" så kan det hända att man missar O:et på tangentbordet och träffar i stället P:et. Detta har blivit så vanligt förekommande att många nuförtiden ofta stavar fel avsiktligt.

En annan teori om ordets uppkomst är att begreppet härstammar från spelet Warcraft. När man förlorade en spelomgång skulle en skylt, vilket det stod "Owned" på, komma upp. Av olyckshändelse skrev skaparen fel och således blev det "Pwned" istället för "Owned".

0wned, powned, pwnd, pwn3d, pooned, pawned är fler synonymer på ordet.

Fy fan va bra att vi kunde skänka lite ljus över till exempel Lasses äg över Hans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!