Min blogg har spritt sig till Göteborg

Fick detta av farsan! Han är präst om någon undrar... Pappa kanske har något med i idén bakom det hela? Klockrent iallfall! Hur bra som helst! Mera sånt. =)Präst anklagad för "ollning"Domkapitlet i Göteborg kritiserar den präst som satt upp lappar med texten ?ollad? på en prästkandidats arbetsrum. Men någon ytterligare åtgärd vidtar inte kyrkan. Överåklagaren i Malmö anser att saken bör utredas av polis.


Påsken 2005 kom den kvinnliga prästkandidaten till det arbetsrum hon delade med sin handledare. Där satt cirka 20 lappar i olika färger med texten "ollad" uppsatta bland annat på stolen, datorn, soffan, inuti lådor och i taket, skriver Kyrkans tidning.

Att "olla" betyder att en man har nuddat platsen med sitt ollon. Avsändare till lapparna var en annan präst i församlingen. (Läs mer om ollning här)

Den kvinnliga prästkandidaten anmälde händelsen till domkapitlet i Göteborg. I protokollet från sammanträdet står: "Ärendet är dock inte av den karaktären att domkapitlet bör inleda ett tillsynsärende."

Den manlige präst som skrivit och satt upp lapparna hävdar att det hela var ett practical joke, att det inte var riktat till prästkandidaten och att det heller inte var av sexuell natur. Men prästkandidaten är besviken:

- Fastän man menar att det går att hänföra till kategorin sexuella övergrepp så tycker man inte att det är ett tillsynsärende. Jag tycker domkapitlets beslut visar på att även de väljer att blunda, säger hon till Kyrkans tidning.

Åsa Einer är domkapitlets sekreterare:

- Jag kan bara hänvisa till beslutet.

Sven-Erik Alhem, överåklagare i Malmö, anser att den utsatta kvinnan bör polisanmäla händelsen:

- Det bör prövas om det kan bedömas som sexuellt ofredande. Det är rätt svårt att uppfatta en sådan sak som ett skämt, säger Sven-Erik Alhem.

Efter händelsen antogs inte prästkandidaten av stiftet och enligt henne själv beror det, åtminstone delvis, på det dåliga betyg hon fick efter praktiken i församlingen:

- Jag är övertygad om att den här ollad-lappsgrejen är orsaken, att prästen dels ville skydda sin kyrkoherde och irriterade sig över att jag inte var så social med honom efter den påsken, säger hon till Kyrkans tidning.

Åsa Einer förnekar påståendet:

- Det får stå för henne. Det har ingenting med beslutet att göra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kilroy Travels Calmare Honung Reseklipp från Asien!