Ja ja, jag vet vad ni vill ha.

Jag har mönstrat på Bro Anton igen. Jag vet ett antal människor som sitter och väntar på lite salivsprutande historier, på om hur daimglass är räddningen på vardagen ombord en båt.

Kanske man ska ta och olla kikarens båda hål, ta kort på det och se hur kapten står och får snoppringar runt ögonen.

Eller kanske dela med mig om lite fakta om båten, precis i den stilen så som jag själv prioriterar:

Längd: Vembryrsig.

Bredd: Vembryrsig.

Antal pers ombord: Vembryrsig.

Typ av fartyg: Vembryrsig.

Är det kallt?: Svar ja. Det är förbannat jävla skitkallt och jag har redan tröttnat på det.

Suck...

6 veckor kvar på nordsjön, bara att hålla i sig.

Jag är inte bitter, jag tävlar bara med alla andra ombord om vem som är bäst på att hatälska det här jobbet.

 

Plats: England nånstans.

Imorgon är det dags.

Snoozar som vanligt i ungefär 1,5 timme. Kliver upp och ser att det snöar lite, bryr mig inte om det, går till vardagsrummet för att kolla mailen.

Ser att jag fått ett nytt mail ifrån mitt rederi, kollar när det kom, igår... hmm, kollade ju mailen igår? Varför har jag inte sett det förräns nu?

Det står att jag ska mönstra på den 27/1...

Men...

Kollar på mobilen, kliar mig i nacken och upptäcker att det är ju idag.

Idag.

Hmm...

Idag...

Ser mig trött omkring i lägenheten, en lägenhet jag tänkte ta hand om idag för jag skulle inte ut förrän imorgon.

Jag ska flyga ifrån Köpenhamn ikväll, det betyder...

Fan.

Panikslaget ringer jag till kontoret samtidigt som jag springer omkring i långkalsonger, ser diskberget, en opackad väska och tar sikte mot duschen.

Fick tag i en telefonsvarare där jag hastigt harklar ut någonting om att jag kan väl flyga ifrån Arlanda, för det passar ju mig bättre. Sanningen var att jag inte har en jävla suck att hinna med ett skit, hoppar in i duschen och börjar power duscha.

Det ringer i telefonen precis när jag börjar bli klar, tror att det är rederiet och vräker mig ut ur badrummet och ser vitt ljus framför mig.

Givetvis lyckas jag göra en såkallad generalvurpa, där jag sliter med hela jävla badrummet och svimmar av. Vaknar upp efter en stund med ett duschdraperi och en massa tops över mig. Ser på mobilen, det var morsan, hon kan vänta. Fortsätter ut naken i lägenheten och börjar tokdiska. Verkligen vråldiskar allting och slänger upp det på disktstället.

Passet...

Pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, pass, DÄR!!!

Sjöfartsbok...

Fan.

Vart fan lade jag sjöfartsboken?

Fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, DÄR!!!

Packa väskan... eller ja, kasta saker på väskan, hoppa på väskan, krossa kameran men VOILA!!! En packad väska på mindre än 3 minuter!!

Dammsuga. Va? Dammsuga?

Kollar mailen en sista gång och jag kan pusta ut.

Bro Anton är försenad in till kaj, så det blir inte förräns imorrn ändå. Sätter på en kopp kaffe och känner av mina blåmärken.

Imorgon mönstrar man på igen då.

Life goes on...

Lösningen på ett lyckligt liv.

Snackade med polarn på telefon, killen har lösningen på varför människor blir deprimerade och är i full gång med att sätta sytemet i praktik.

- Du vet förra helgen då jag var lite nere och allmänt grinig?
- Ja, det var la nåt som hänt eller?
- Ja, jag trodde det också ett tag men så är det inte vettu.
- Okej?
- Jo, jag hade bränt för mycket endorfiner i veckan. Så redan på torsdagen var dom slut och då var jag grinig till helgen.

Så här är det nu. Endorfinerna i våran kropp lagras när man har tråkigt, sen så plockar man lite av det här "gladlagret" i form av extra skratt och leenden när man har det trevligt igen. Min vän har precis listat ut det här och är nu jävligt försiktig med att ha för roligt i veckan, så att man inte kan njuta till helgen.

Det ni.

- Japp, så nu i veckan ska jag fika med två olika roliga personer onsdag torsdag. Där kommer jag ha det jädrans trevligt såklart.
- Okej, ja det är ju inget fel med det, eller?
- Nej nej, inte alls!! Det kommer bli asnajs. Men man måste ju tänka på endorfinerna vettu, så jag har bokat in tvättstugan till på fredag. Man måste ha tråkigt också. Så man har roligt på lördagen sen!!
- Ja jo, tvätta är la sådär.

- Förräns man tvättat klart!! Då njuter man lite av att man just tvättat klart, så då har jag redan tänkt i förväg och ska stöka till det så in i helvete i köket, så jag måste diska precis när tvätten är klar.

Men då kanske middagen står och väntar lite på lut, då har jag skrivit ut deppiga bilder på fattiga människor runtomkring i världen. Så när jag sitter och äter middag ska jag titta på dom här fruktansvärda bilderna, må så jävla dåligt för att jag har mat framför mig och samtidigt bygga endorfiner. Win Win!!

- Du äter väl äcklig mat då också?
- Rutten.
- Sen efter maten då? Då är du mätt och belåten ju?
- Då har jag en riktigt deppig playlist på spotify, samtidigt som jag föranmält mig till olika telefonförsäljare att ringa mig just då. Så jag kommer jag på löpande band få jobbiga samtal från idioter som ska sälja aloe vera oljor, jag hör på skitdeppig musik och kanske sneglar på dom där fattiga människorna igen.
- Men på lördagen så ska du ha kul igen?
- Och fatta hur mycket endorfiner som lagrats för den där skitfredagen?! Kommer bli den lyckligaste dagen i mitt liv!!

Här har ni tipset mina vänner. Planera i förväg att ha skittråkigt så lever ni ett lyckligare liv!!